Apadrinament lector

Aquesta setmana em posat en marxa un projecte de treball cooperatiu que posa en contacte un alumne/a de 6è (padrí/na) amb un altre de 1r (fillol/a), amb la finalitat de:

 Millorar el nivell lector dels alumnes de Primer
 Motivar el gust per la lectura.
 Prendre el compromís d’ajuda i de cooperació.
 Aprendre habilitats referides a la comprensió lectora.
 Millorar l’autoestima i la convivència.

Les tutores de 1r i 6è aparellen als nens segons la seva actitud i capacitat. Els alumnes de Sisè adquireixen el compromís de fer de padrins per a tot el curs i faran un acte de responsabilitat envers els petits. Firmen un contracte de compromís.

Diferents situacions i possibles activitats que es poden portar a terme:

– El padrí llegeix i fa de model.
– El fillol llegeix i el padrí escolta.
– El padrí fa preguntes sobre la lectura.
– El padrí explica el significat del text llegit.
– Els fillols llegeixen poemes.
– Lectura d’un còmic.
– El padrí explica al fillol el llibre que ha llegit.
– El fillol explica al padrí un llibre que ha llegit.
– El fillol explica fitxes preparades per la tutora ( activitat de classe).
– El fillol llegeix una producció escrita pel padrí ( conte, descripció…)
– El fillol llegeix una producció pròpia.
– El fillol fa un dibuix sobre la lectura que ha fet.
– El padrí explica les paraules de difícil comprensió.

En aquestes fotografies podeu veure les parelles lectores :

Benvinguts a sisè!

Benvinguts a sisè!! Esperem que estigueu molt descansats després de les vacances i que tingueu moltes ganes de treballar i aprendre coses noves.

Aquest curs és molt important alhora que emotiu, ja que és l’últim que estareu a l’escola. Per això hem de fer l’últim esforç per aconseguir tot allò que ens proposem aquest any. Molts ànims i molta sort!

Anna i Glòria

BON ESTIU

Nois i noies de 5è, us desitgem un bon estiu!!!

Hi ha temps per fer tot, per gaudir, per jugar, per repassar estudis, per treballar, per relaxar-se…. doncs fem de tot llavors! Agafeu forces per començar a tope el pròxim curs de 6è, ÀNIMS!!!!

Mestres de Cicle Superior

 

FI DE CURS

No hem parat!!!!! L’últim dia és a tope!!!! Acomiadament dels nens de 6è, espectacles, gimkana, polo, acomiadament de mestres, petards…I els nens de menjador, a més a més, festa de l’escuma!

FESTA DE LA PRIMAVERA

Aquest diumenge passat l’Ampa celebrava la tradicional festa de la Primavera. Trobàvem moltes activitats per poder participar-hi: curses, xocolatada, tabalers, inflables, tómbola, servei de bar, donació de sang, pluja d’estels, diverses actuacions, dinars, sopars…

RETALLADES A MÚSICA

Amb les noves lleis, una de les àrees més afectades serà la Música, que la volen eliminar del currículum de Primària. D’aquesta manera passarà a ser més elitista del que ja és. És per això, que tota l’escola està en contra d’aquesta llei, i en l’hora del pati de divendres vam protestar de la millor forma que sabem, cantant!

UNA FESTA ESPECIAL

Ahir vam fer una festa per acomiadar-nos del profesor d’àrab, l’Omar.
No va faltar res: música, menjar típic del Marroc, begudes, te. I fins i tot va venir la Blanca, la directora de l’escola, i altres professors.
Aquesta ha estat una de les festes que més m’han agradat perquè tots reien, i sobretot perquè és la primera festa que he fet amb les meves profesores.

Nizzar Yassir, 5è A

4t. CONCURS D’SCRABBLE

Divendres passat vam anar a jugar la final d’Scrabble que es celebrava a L’Insititut Valerià Pujol. Vam anar dos nens de cada classe de 5è i 6è, que durant tot l’any fem un torneig intern d’aquest joc.
Els alumnes de 5è eren: Souhaib, Lydia Gabalón, Mark Castro i Miquel García, de 6è: Albert Rodríguez, Edgar Gallego, Jaume Cardús i Anthony Moreno.
Només vam poder arribar a la semifinal, i la guanyadora del concurs va ser una alumna de l’escola Marià Manent.

FESTA 25 ANIVERSARI ESCOLA

Avui ens hem reunit les dues escoles de Premià de Dalt, Marià Manent i Santa Anna, a l’Illa Fantasia per celebrar una gran festa amb moltes activitats.
Els nens de cicle mitjà de les dues escoles han fet una cantata preciosa, hem practicat activitats de circ, hem escoltat un conte creat i el.laborat per mestres de les dues escoles, hem ballat…
Ha estat una festa genial!