Visita a la fàbrica textil de Terrassa!

El divendres 24, els alumnes de quart vam anar a visitar la fàbrica textil de Terrassa que actualment és el museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. A la classe de medi estem estudiant la revolució industrial i allí ens van ensenyar com feien funcionar la màquina de vapor (que li deien Burra) i com aquesta feia funcionar totes les màquines de la fàbrica. Tambè ens van explicar el procés de transformació de la llana en fil i teixit de diferents colors. I ens van explicar com era de dura la vida a la fàbrica per les persones (també nens) que hi treballaven. En acabar la visita a la fàbrica vam poder veure i experimentar amb les diferents màquines i aparells que hi ha al museu. Tot molt interessant!!

Aqui us deixem les fotos de la sortida:

Sortida a Burriac!

El dijous passat varem anar al castell de Burriac, tots els alumnes de quart, perquè estem estudiant l’Edat Mitjana. Els monitors Núria i Albert ens van explicar un munt de coses de com era el castell i de com vivien en aquella època que ja fa un miler d’anys!. Alguns nens es van poder disfressar de diferents personatges (noble, rei, pagés, bisbe,…) per representar la piràmide dels estaments socials del feudalisme. Tambè vam fer la representació del jurament de vasallatge i ens van explicar una llegenda del castell.
En fi tot molt interessant i una mica cansat perquè el castell de Burriac està molt amunt , a uns quatre-cents metres!!! però tots oi totes i vam arribar i aquí us deixem les fotos.

Enigma 91.4

Ahir ens van venir a presentar a l’escola el nou llibre de Premià de Dalt “Enigma 91.4, El segrest d’en Fèlix Maldit”, és una aproximació a la ràdio de Premià de Dalt. Van venir l’autor, el senyor Quim Fornés, que ens va llegir el conte i el senyor Xavi Visa, que és l’il·lustrador, i ens va explicar com havia fet els dibuixos. Desprès ens van regalar un conte a cadascun dels alumnes.
Aquí us deixem les fotos de la presentació.

Educació vial!

Aquesta setmana han vingut dos policies i el ” Josete” de Premià de Dalt a la classe a fer-nos una xerrada sobre l’educació vial. Els objectius de la mateixa eren identificar els conceptes de seguretat i perill en relació amb els diferents espais de mobilitat i reflexionar sobre el perquè de les nostres conductes segures i de risc. Tot això ho hem fet a traves d’històries, dibuixos i jocs que ens han permés valorar conscientment quina és la conducta més segura i d’alerta per anticipar-se al perill.

Aqui us deixem les fotos de la xerrada:

Sortida romans!

Els nens de quart hem anat a visitar uns forns romans a Vilassar de Dalt, ens han passat un audiovisual de com eren abans i ens han explicat el seu funcionament. Hem fet un taller de mosaic romà, (ens ha quedat molt bonic) i tambè ens han explicat coses de com vivien a l’època romana. A la tarda,després de dinar al parc de Can Rafart, hem anat a Mataró a veure les restes de la vil·la romana de Torre Llauder, allí una monitora ens ha fet una visita guiada per tot el recinte. Ha sigut una sortida molt interessant i profitosa.
Aqui us deixem les fotos que hem fet:

Radio Premià de Mar!

Aquest matí dos alumnes de la classe de quart A, el Raúl i el Souhaib, han anat a la radio de Premià de Mar a parlar sobre un llibre que han llegit a classe, es titula: “Els somnis de l’Aurelia”. I com que els  ha agradat molt el recomanen als altres nens. Allí han coincidit amb dos alumnes de l’escola  Verge de Monserrat que tambè feien la recomanació del seu llibre.

Us deixem unes fotos i si ho voleu escoltar és en  el programa “les escoles a la radio” freqüència 95.2.

Carnaval!

Aquesta tarda hem celebrat el carnaval a l’escola, els nens i nenes han vingut disfressats de casa i cal dir que estaven tots wapíssimssss. Des d’aqui felicitats a les famílies i gràcies per la vostra col·laboració i assistència a l’acte. Primer hem fet una mica de rua pel pati i després a classe hem berenat i ballat. Us deixem una mostra de les fotos que els hem fet: