NOTÍCIES

ELS NOSTRES PROPIS CORDONS UMBILICALS

Avui al matí hem estat conversant sobre aspectes que ens interessen del funcionament del nostre cos, del naixement, dels microbis i les malalties que poden causar, de les operacions,… I a la tarda l’Alba i la Lucía ens han portat els seus cordons umbilicals i els dels seus germans:

melics-alba-i-bruno3L’Alba ens ha explicat que tant a ella com al seu germà els hi van posar pinça al melic perquè se’ls tanqués. Al cap de dies de curar-lo, se’ls va caure. Això volia dir que ja podien banyar-se. El tros de cordó del Bruno era més llarg que el de l’Alba.

lucia-i-victor-melics A la Lucía i al Víctor, en canvi, no els hi van posar pinces sinó una goma. La Lucía ens ha explicat que el de color vermell era el seu perquè li van posar “mercromina”, en canvi, al Víctor no li van posar “mercromina” perquè… “o era un altre metge o potser el metge era el mateix però van descobrir que anava millor per assecar els melics un altre producte”, potser l’alcohol.

Després, l’Alba i la Lucía han anat a ensenyar els melics a la classe dels Metges perquè han pensat que els podria interessar…

L’ONA ESCRIU UN MISSATGE AMB LA MÀQUINA D’ESCRIURE QUE TÉ A CASA:

missatge-ona

Després d’escriure aquest missatge, l’Ona l’ha portat a l’escola per poder-ho compartir amb tots vosaltres.

NOTA ALS MICROBIS

L’Andrea i la Laia han escrit una nota als Microbis perquè tenen un dubte, si voleu averiguar-lo…

laia-i-andrea2nota-als-microbis2

L’ONA PORTA LA SEVA GUITARRA A LA CLASSE I AMB EL DÍDAC ENS FAN UN PETIT CONCERT


GUITARRISTES ONA I DÍDAC

Al principi de curs volíem formar un grup de Rock i, per aquest motiu, els i les Espies van començar a portar instruments musicals. L’Ona va portar la seva guitarra i el Dídac (que la sap tocar perquè està aprenent-ne) ens va ensenyar com es posen els dits per fer una nota musical determinada.

Ara ja no ens en recordem massa del nostre grup de música però el Denis ens ha ensenyat una cançó d’espies molt eixerida…

LA CANÇÓ DELS ESPIES

LA CALEFACCIÓ!!!

Tot i que ja ha arribat el fred, a les aules estem encara a ple estiu! Per tant, famílies, no abrigueu massa als nens/es perquè la calefacció costa una mica de regular… Mireu que en pensa l’Abril:

abril

calefaccio3

LA CALEFACCIÓ DE L’ESCOLA ÉS DIFÍCIL DE REGULAR I SOVINT PENSEM QUE ESTÀ MASSA FORTA. AVUI, FINALMENT, L’ABRIL S’HA DECIDIT A ESCRIURE UNA CARTA A L’EQUIP DIRECTIU I A L’AMÀLIA PER INFORMAR-LOS DE LA NOSTRA PETITA QUEIXA I ELS HI HA ANAT A LLEGIR.  L’AMÀLIA HA VINGUT A L’AULA I HA TANCAT UN DELS DOS RADIADORS.


QUÈ ENS AJUDA A LLEGIR?

L’Alba va aportar aquest dibuix/escrit i l’hem penjat a la porta de l’aula:

EL CERVELL

EL CERVELL

HEMISFERI DRET: S’ENCARREGA D’ORDENAR LES LLETRES.

HEMISFERI ESQUERRA: S’ENCARREGA DE VEURE LES LLETRES.

AMB ELS 2 JUNTS PODEM LLEGIR.

Molt interessant!

QUÈ ENS VOL DIR LA LAURA S.?

A quina eina o instrument fa referència la Laura en aquest vídeo?

VÍDEO LAURA S.(Demanaré ajuda al Denis perquè no el puc penjar…)

QUÈ SIGNIFICA AQUEST SÍMBOL?

juanpau

SOVINT A L’AULA SORGEIXEN PETITS CONFLICTES. ESTEM APRENENT A EVITAR-LOS, A UTILITZAR LES PARAULES I, A APRENDRE QUÈ SENTIM I QUÈ ENS PASSA,… I QUAN ENS BARALLEM, EN PARLEM. EL JUAN ENS VA PORTAR AQUESTA “MEDALLA” PER EXPLICAR-NOS QUE SIGNIFICAVA AQUEST SÍMBOL: “LA PAU”.

L’ORIOL M. ENS EXPLICA UN EXPERIMENT AMB AIGUA I SABÓ

experiment-oriol

L’ORIOL ENS HA ENSENYAT UN DESCOBRIMENT QUE VA FER A LA BANYERA: QUAN BARREGEM EL SABÓ AMB L’AIGUA, LES BOMBOLLES QUEDEN A SOBRE L’AIGUA I SI HI PASSEM LA MÀ, DESAPAREIXEN PERQUÈ S’ENGANXEN A LA NOSTRA MÀ. HAURÍEM D’INVESTIGAR COM ÉS QUE LES BOMBOLLES DE SABÓ QUEDEN SOBRE L’AIGUA…

ashley-experiment

UN CRANI D’AUSTRALOPITHECUS AL DIARI! ORIOL R.

paleontoleg

L’ORIOL RIBERA HA TROBAT EN UN DIARI DE CASA UNA FOTOGRAFIA D’UN PALEONTÒLEG I L’HA PORTAT A CLASSE.  A LA SAMARRETA S’HA FIXAT QUE HI HA UN CRANI D’AUSTRALOPITHECUS SEMBLANT AL DE LA LUCY. AIXÒ ENS HA PERMÈS PARLAR I RECORDAR EL QUE VAM APRENDRE EL CURS PASSAT AMB EL PROJECTE DELS PRIMERS HOMES I DONES.

LES BITLLES CATALANES

bitlles-catalanes1L’ORIOL M. HA PORTAT UN ARTICLE QUE HA SORTIT PUBLICAT AL DIARI ACTUAL DE CASTELLAR EN EL QUAL LI FAN UNA ENTREVISTA AL SEU AVI PERQUÈ ÉS EL PRESIDENT DEL CLUB DE BITLLES CATALANES.  HEM LLEGIT L’ENTREVISTA ENTRETOTS I L’ORIOL M. QUE TAMBÉ JUGA A LES BITLLES CATALANES, ENS HA ESTAT EXPLICANT COM FUNCIONA AQUEST ESPORT, COM ES GUANYEN ELS PUNTS,… TAMBÉ ENS HA PORTAT UNA ALTRA FOTOGRAFIA DEL DIARI ON HI SURTEN ELS SEUS COMPANYS I ELL MATEIX JUGANT A BITLLES CATALANES. L’ORIOL M. ENS HA ANIMAT A PARTICIPAR-HI, DIU QUE ÉS MOLT DIVERTIT PERÒ QUE ENS HEM DE LLEVAR MOLT D’HORA ELS DIUMENGES… ELS GRANS TAMBÉ HI PODEN JUGAR!!!

bitlles

INVENTEM HISTÒRIES I CONTES

QUAN TENIM UNA ESTONA, ÚLTIMAMENT ENS AGRADA MOLT INVENTAR CONTES I HISTÒRIES, FER NOSALTRES MATEIXOS ELS PERSONATGES, REPARTIR-NOS-ELS, PREPARAR L’ARGUMENT, QUÈ DIRÀ CADASCÚ, ELS DECORATS,… TOT AIXÒ HO FAN ELS NENS/ES PER SI MATEIXOS, S’HO APUNTEN EN UN PAPER I, QUAN ESTAN PREPARATS PER EXPLICAR LA HISTÒRIA, LA REPRESENTEN DAVANT ELS ALTRES. DE VEGADES, TAMBÉ FEM SERVIR ELS NINOS DE “PLAYMOBIL” QUE TENIM A L’AULA O POKEMONS, GORMITIS I ANIMALS QUE AGAFEM DE CASA PERQUÈ PENSEM QUE ENS SERAN ÚTILS.

historia

decorats

ARA LA MARIBEL ENS HA PROPOSAT DE FER UNA HISTÒRIA ENTRETOTS AMB ELS NINOS DE PLAYMOBIL QUE TENIM A L’AULA I HO ESTEM PREPARANT TOT PER FER UNA PETITA “PEL·LÍCULA” AMB UN PROGRAMA QUE AJUNTA FOTOGRAFIES. NOSALTRES, APART DE CREAR LA HISTÒRIA, HI POSAREM LA VEU. JA US AVISAREM QUAN TINGUEM LA PEL·LÍCULA ACABADA.

4 thoughts on “NOTÍCIES

 1. Maribel

  Molt bé campiona! Segurament era un microbi que se’t va posar a la panxa. Hem d’estar superforts per anar de Colònies, eh? Un petó,

  Maribel

 2. sandra

  hola, maribel soc l’ andrea i estic malalta. Suposu que dema vindre
  adeu espies.

 3. Maribel

  Jaja! Sí, la veritat és que ens fem un fart de riure! Esperem poder-vos presentar la nostra pròpia producció pròximament. Ja tenim l’argument, els personatges i només ens falta fer el muntatge i gravar la veu.

 4. sandra

  M’encanta la idea; amb la imaginació q tenen poden sortir coses molt xules !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà