El blauet

Nom científic: Alcedo atthis.
Família: Alcedínids.

El blauet és un petit ocell de colors vius; pel dors és blau verdós brillant, té una taca blanca a la gorja i als costats del coll i la part inferior de color marronós ataronjat. Fa uns 16 cm de llarg. Té el bec fosc, llarg i afilat. Les potes són vermelloses.

Menja peixos petits, insectes i larves aquàtiques.
Fa el niu en un forat d’uns 50-100 cm de llarg, folrat d’arestes de peix, en un talús de terra.
La femella pon dues vegades cada any uns 6-7 ous de color blanc; ambdós pares els incuben durant uns 20 dies. Els pollets comencen a volar cap als 25-27 dies.

Viu als rius i estanys d’aigües netes.
És un ocell solitari difícil de veure ja que, tot i la seva coloració, queda amagat entre la vegetació. Quan vola es mou amb molta rapidesa i a poca alçada.
Acostuma a romandre quiet sobre una branca observant fixament la superfície de l’aigua. Tan aviat com veu una presa es llança amb rapidesa submergint-se fins agafar-la. Dins l’aigua plega les ales, fins que les obre per girar i sortir amb força.

És un ocell sedentari al nostre país, però en molts llocs ha desaparegut a causa de la contaminació de l’aigua o de la destrucció de la vegetació de ribera.
També és molt sensible als hiverns molt freds.

Cant i més fotos del blauet.

Més informació: Servidor d’Informació Ornitològica de Catalunya (SIOC).

Quant a fturmo

Mestre de Primària a l'Escola Feliu i Vegués de Badalona.
Aquest article ha esta publicada en alcedínids, Alcedo atthis, blauet. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'article : El blauet

  1. Sara Romero diu:

    Es molt xulo el bloc i també té molta informació i m’ha ajudat a fer el treball del col·legi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *