NO AL MASCLISME!

Aquest és el discurs que alguns alumnes de 4t van anar dient per classes el dijous passat, ja que al nostre institut es pot fer vaga a partir de 1r de batxillerat (es va acordar al consell escolar):

Hola, bon dia som alumnes de 4rt d’ESO i volem parlar-vos d’un tema molt important per a nosaltres, vosaltres i en general per a tothom. Fa un any i mig al Sant FermÍ, una noia va sortir de festa i al final de la nit, quan estava sota els efectes de l’alcohol (ja que qualsevol persona major d’edat té dret a beure sota la seva responsabilitat), cinc homes la van violar.

Posteriorment, la noia va denunciar, però un investigador privat contractat pels en aquell moment suposats violadors va “demostrar” que estava estranyament feliç. A més a més, va trobar una relació passada amb un dels nois. Per aquest motiu, l’advocat dels suposats violadors va dir llavors que tot va ser consentit ja que ella ja li va donar permís un cop.

Estem totalment en contra d’aquest plantejament, pensem que sempre ha de ser consentit i que perquè diguis que vols tenir sexe amb algú una vegada, no et dóna cap dret sobre l’altra persona. Volem afegir que si tens una parella i en un moment determinat no vols fer alguna cosa o vols parar, tens tot el dret a dir-ho i l’altra persona ho ha de respectar.

A part del que van fer, per si no hi havia suficient, van enregistrar i difondre uns vídeos on és explicita la violació. La condemna va ser d’abús sexual de 9 anys en total.

Per aquest motiu, estem aquí avui, per explicar-vos perquè avui la gent es manifesta. La condemna ha estat considerada abús sexual i no violació. La principal diferència que distingeix els dos conceptes, és la presència o absència de violència física i intimidació, entenent violència física com accions orientades a impedir els moviments de l’altra persona o a provocar dolor i ferides. En aquest cas i tal i com la jove relata i amb els vídeos que van circulant, si hi va haver violència física.

No obstant això,  en el cas de la violació, com agressió sexual que és, en general s’empra l’ús de la força, la intimidació o l’ús de substàncies que posen a la víctima en situació de vulnerabilitat en no ser capaç de consentir o negar-se o bé que disminueixen el seu estat de consciència.

 

Estem molt indignats i creiem que aquesta sentencia deixa en evidència la societat patriarcal on vivim. Per si no sabeu el que és, és la societat regida pel patriarcat que és un concepte que descriu una organització social i cultural en la qual totes les relacions socials estan estructurades pel domini de l’home. La seva ideologia inclou entre moltes altres idees, una valoració desigual entre homes i dones, establint que ells són superiors i elles inferiors.

Nosaltres els alumnes de 4rt d’ESO d’aquest institut no podem fer vaga, però volem conscienciar dins de les nostres possibilitats al major nombre de persones possibles. Ara us llegirem alguns dels pensaments dels alumnes de 4rt parlant sobre aquest judici injust i altres pensaments sobre el masclisme.

  • Volem una societat la qual jutgi als violadors i no a les víctimes, que no tenen cap culpa.
  • NO es NO.
  • El masclisme existeix i hem de lluitar en contra.
  • No als rols de gènere.
  • No a la invisibilització de les dones.
  • No al sostre de vidre que són unes barreres invisibles que impedeixen que les dones treballadores altament qualificades no puguin accedir als nivells jeràrquics més alts en el món dels negocis, independentment dels seus èxits i mèrits.
  • El feminisme és la lluita per la igualtat i no és el contrari que el masclisme
  • Volem que les dones puguin sortir al carrer sense por.
  • Volem que les dones puguin vestir-se com vulguin sense ser criticades ni tractades com a objectes.
  • Volem que desaparegui el masclisme!!
Publicat dins de General | Deixa un comentari

S’apropa l’estrena del Tots Dansen a 3r d’ESO

El dijous 17 de maig de 2018 l’alumnat de 3r d’ESO farà la seva actuació amb públic del projecte Tots Dansen.

De moment ja són protagonistes de dues notícies: una a TV3 i l’altra a VOTV:

Imatge de previsualització de YouTube

Esperem que tingueu molta sort.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Raid Intercicles 2018

L’Institut Lauro, de Les Franqueses del Vallès, organitza la 7a edició del Raid Intercicles, on hi participaran més de 250 alumnes de 14 instituts diferents d’arreu del pais.

La cursa serà el divendres 4 de maig i podreu trobar tot el programa de l’esdeveniment al menú del bloc .Esperem que gaudiu d’unes jornades inoblidables a casa nostra.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

English Day ESC Colors amb l’alumnat de l’INS Lauro – Les Franqueses del Vallès

El dilluns 26 de febrer es va celebrar la jornada de l’English Day a l’ESC Colors de Les Franqueses del Vallès.

Les activitats del dia entorn de l’anglès van ser:

– 9:00 a 12:30 Playground games & Speaking Games with INS Lauro students collaborating, for 3rd, 4th and 5th levels
– 10:30 a 11:00 Videoconference with Poland (eTwinning projects)
– 11:30 a 12.30 6th grade students explain their international project and society to 5th grade students
– 15:00 a 16:30 3rd, 4th and 5th levels students give speeches to their classmates related to some of their Science Projects

El professorat del centre va col·laborar en totes les activitats programades liderades pels especialistes d’anglès Sònia Afuera, Laura Ruíz i Miquel Cánovas, amb el treball col·laboratiu dut a terme per l’alumnat de l’INS Lauro i la seva professora Mamen Seguí .M

Publicat dins de General | Deixa un comentari

“Les violències invisibles ho són perquè no es volen veure”

Alumnat de l’Espai RECREA’T participa el 8 de març de 2018 en el dia de la dona a Les Franqueses del Vallès.

Podeu llegir el manifest elaborat des de l’Ajuntament.

Tertúlia Posa-hi nom! Dia Internacional de la Dona (7/3/18)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL XIPRER

El Xiprer és una associació de Granollers que ajuda a les persones amb menys recursos econòmics.

El 30 de gener tota la classe de 2nB vam anar a visitar El Xiprer. Allà ens va acollir una voluntària i ens va explicar: qui eren, què feien, d’on va sorgir la idea… Quan ja portàvem una estona xerrant, va arribar la Mercè Riera que al 2015 va donar la seva casa perquè fos el lloc des d’on pogués actuar la fundació El Xiprer. Ella ens va explicar les coses des de la seva experiència. En acabar vam veure una mica les instal·lacions i vam tornar cap a l’institut.

Va ser una experiència molt maca i ens va servir com a un nou aprenentatge.  Ens hem de sentir molt afortunats amb tot el que tenim i podem fer, moltes vegades no som conscients de que hi ha gent patint per tenir les necessitats bàsiques, com el menjar o l’habitatge, cobertes.

Autor de la notícia: Ferran Palau Azorín

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Intercanvi amb França

El mes de setembre un grup d’estudiants de francès de l’Ins Lauro van visitar el Collège Didier Daurat de Saint Gaudens a França.

Durant el mes d’abril ens vindran a veure els estudiant d’aquesta escola, seran molt benvinguts.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Diada escolar per la PAU i la No Violència a 1r d’ESO

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Refranys d’alimentació

Aquí tenim a l’alumnat de l’aula d’acollida preparant la sortida “EL MERCAT I ELS SEUS PRODUCTES”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El grup Recrea’t contra les discriminacions i la violència

Aquí tenim el nou vídeo que l’alumnat de Recrea’t han fet per criticar les discriminacions i la violència de qualsevol tipus.
Imatge de previsualització de YouTube
Participen alumnes de tots els nivells (des de 1rESO a 2nBatx, només falten Cicles).
Recordem que es poden comprar a secretaria bosses (5€) i samarretes (10€) amb el disseny ‘Recrea’t’ i que el 100% dels diners són per les ONGs: Proactiva Open Arms i El poble ajuda al poble.
Moooltes gràcieees!
Publicat dins de General | Deixa un comentari