English Day ESC Colors amb l’alumnat de l’INS Lauro – Les Franqueses del Vallès

El dilluns 26 de febrer es va celebrar la jornada de l’English Day a l’ESC Colors de Les Franqueses del Vallès.

Les activitats del dia entorn de l’anglès van ser:

– 9:00 a 12:30 Playground games & Speaking Games with INS Lauro students collaborating, for 3rd, 4th and 5th levels
– 10:30 a 11:00 Videoconference with Poland (eTwinning projects)
– 11:30 a 12.30 6th grade students explain their international project and society to 5th grade students
– 15:00 a 16:30 3rd, 4th and 5th levels students give speeches to their classmates related to some of their Science Projects

El professorat del centre va col·laborar en totes les activitats programades liderades pels especialistes d’anglès Sònia Afuera, Laura Ruíz i Miquel Cánovas, amb el treball col·laboratiu dut a terme per l’alumnat de l’INS Lauro i la seva professora Mamen Seguí .M

Publicat dins de General | Deixa un comentari

“Les violències invisibles ho són perquè no es volen veure”

Alumnat de l’Espai RECREA’T participa el 8 de març de 2018 en el dia de la dona a Les Franqueses del Vallès.

Podeu llegir el manifest elaborat des de l’Ajuntament.

Tertúlia Posa-hi nom! Dia Internacional de la Dona (7/3/18)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL XIPRER

El Xiprer és una associació de Granollers que ajuda a les persones amb menys recursos econòmics.

El 30 de gener tota la classe de 2nB vam anar a visitar El Xiprer. Allà ens va acollir una voluntària i ens va explicar: qui eren, què feien, d’on va sorgir la idea… Quan ja portàvem una estona xerrant, va arribar la Mercè Riera que al 2015 va donar la seva casa perquè fos el lloc des d’on pogués actuar la fundació El Xiprer. Ella ens va explicar les coses des de la seva experiència. En acabar vam veure una mica les instal·lacions i vam tornar cap a l’institut.

Va ser una experiència molt maca i ens va servir com a un nou aprenentatge.  Ens hem de sentir molt afortunats amb tot el que tenim i podem fer, moltes vegades no som conscients de que hi ha gent patint per tenir les necessitats bàsiques, com el menjar o l’habitatge, cobertes.

Autor de la notícia: Ferran Palau Azorín

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Intercanvi amb França

El mes de setembre un grup d’estudiants de francès de l’Ins Lauro van visitar el Collège Didier Daurat de Saint Gaudens a França.

Durant el mes d’abril ens vindran a veure els estudiant d’aquesta escola, seran molt benvinguts.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Diada escolar per la PAU i la No Violència a 1r d’ESO

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Refranys d’alimentació

Aquí tenim a l’alumnat de l’aula d’acollida preparant la sortida “EL MERCAT I ELS SEUS PRODUCTES”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El grup Recrea’t contra les discriminacions i la violència

Aquí tenim el nou vídeo que l’alumnat de Recrea’t han fet per criticar les discriminacions i la violència de qualsevol tipus.
Imatge de previsualització de YouTube
Participen alumnes de tots els nivells (des de 1rESO a 2nBatx, només falten Cicles).
Recordem que es poden comprar a secretaria bosses (5€) i samarretes (10€) amb el disseny ‘Recrea’t’ i que el 100% dels diners són per les ONGs: Proactiva Open Arms i El poble ajuda al poble.
Moooltes gràcieees!
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Concurs de pastissos de 2n ESO B

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Tertúlia literària per la Marató: Crispetes per la Norma Schweizer de Pere Pons i Clar

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’INTERCANVI ESCOLAR 2017-2018

El passat setembre, uns alumnes de tercer i quart d’ESO van anar a França a fer un intercanvi amb els alumnes de l’institut Collège Didier Daurat, situat al poble de Saint-Gaudens.

Cada alumne tenia una parella francesa i va viure a casa seva durant una setmana. En arribar allà el divendres 23 de setembre a les onze de la nit, les famílies ens estaven esperant en una petita plaça i va ser molt emocionant. Ens vam presentar i les famílies ens van portar a les seves cases. Al principi, estàvem una mica avergonyits, però tot i així, vam fer un esforç per integrar-nos en l’ambient familiar i per comunicar-nos en francès. Al final del dia, ens sentíem més còmodes i ens vam sentir força bé a la seva forma de vida i als seus costums. Vam fer moltes activitats diferents en les que vam aconseguir fer grup. Va ser una experiència que no oblidarem mai. Esperem que l’amistat perduri per molts anys més.

Els francesos venen a l’abril vinent i estem impacients per la seva arribada. Hem de donar les gràcies a Donya, Émilie, Chloé, Anna,  Luc,  Thibault, Océane, Maëva, Raphael, Mila, Yoann, Guilhem, Léna, Élora, Valentine, Mathilde, Coralie, Iléona, Yuna, Charlotte i als professors  Mélanie, Guillaume et  Raphaëlle.

UNE EXPÉRIENCE INOUBLIABLE

En septembre dernier, des élèves de troisième et quatrième d’ ESO sont allés en France pour faire un échange avec les élèves du Collège Didier Daurat situé dans la ville de Saint-Gaudens.

Nous avons été logé dans la maison de nos correspondants. En arrivant là-bas le vendredi 23 septembre vers onze heures du soir, les familles nous attendaient sur une petite place et c’était très émouvant. Nous nous sommes présentés et les familles nous ont emmenés chez eux. Au début,  nous étions un peu embarrassés et  malgré cela, nous nous sommes efforcés pour nous intégrer avec eux et pour communiquer en français. À la fin de la journée, nous nous sommes sentis beaucoup plus à l’aise, et nous nous sommes très bien adaptés à leur style de vie et à leurs habitudes. Nous avons realisé beaucoup d’activités différentes et nous avons réussi à nouer de nouvelles amitiés.

Comme les français viendront en avril prochain, nous sommes impatients de leur arrivée.

Nous remercions nos amis français de leur sympathie et de leur accueil chaleureux.C’était une expérience que nous n’oublierons jamais. Nous espérons que l’amitié durera bien au-delà de notre première rencontre. Merci à Donya, Émilie, Chloé, Anna, Luc, Thibault, Océane, Maëva, Raphael, Mila, Yoann, Guilhem, Léna, Élora, Valentine, Mathilde, Coralie, Iléona, Yuna, Charlotte et aux  professeurs Mélanie,Guillaume et Raphaëlle.

Traductrice : Amal Bouhmal de 4t E

Publicat dins de General | Deixa un comentari