Arrelants naturals

 

Si tens un arbre o alguna altra planta que t’agradi molt i tens ganes de compartir o augmentar la seva producció pots fer esqueixos sense buscar hormones en algun lloc més que en el natural:

Llenties. Posar-les en un recipient amb aigua, la mesura és una tassa de llenties per quatre d’aigua, és com la recepta de l’arròs per menjar. En fi, un cop preparat les deixaràs uns quants dies 2 mínim. Després cola la solució. El resultat és aigua poderosíssima amb molts enzims que les llenties han deixat anar i promoure arrels.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7wfRXQXZjr8[/youtube]

Blat i blat de moro. Les àvies de molts utilitzaven blat i blat de moro per multiplicar les seves plantes. A la part inferior feien un tall i posaven un cigró o blat de moro perquè la planta deixés anar arrel. Una altra forma és aplicar una recepta similar a l’anterior, en aquest cas serà una tassa de blat de moro (o blat) per dues d’aigua.

Mel . Efectivament, la mel serveix com a promotor d’arrels. Després de fer l’esqueix la punta inferior es mullarà amb una mica de mel, de seguida s’ha de plantar.

 

Aquest article ha estat publicat en Productes per l'hort, Receptes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *