RESPECTAR significa pensar…

“Jo sóc la persona adequada, estic en el moment adequat i en el lloc adequat; tu ets la persona adequada, estàs en el lloc adequat i en el moment adequat”.

Arno Stern (1924-)

Publicat dins de General | 2 comentaris

Mirem contes a la Biblioteca d’Infantil

La Rateta de la Biblioteca és la nostra mascota i aquest trimestre ens ha portat contes per poder explicar als nens i nenes moltes coses. També ens ha portat una capsa sobre quins són els hàbits més saludables i hem après com cuidar-nos! Aquests dies també hem estat fent el pessebre i ens ho hem passat molt bé tot mirant i llegint molts de contes!!!

Publicat dins de EDUCACIÓ INFANTIL | Deixa un comentari

4t APRENEM MEDI A PARTIR DEL LAPBOOK

Els nens i nenes de quart hem treballat el tema de medi “La nutrició humana” d’una manera més lúdica i visual. Hem fet un lapbook.

Què és un lapbook?

És una carpeta o arxivador desplegable fet de cartolina que conté notes, dibuixos, fotos i altres materials que recullen, d’una manera organitzada i molt visual, informació detallada sobre el tema que es treballa. La seva principal utilitat és que concentra tota la informació tan gràficament que el nen aprèn divertint-se.
Aquests arxivadors ofereixen als infants maneres creatives de recopilar la informació i presentar-la atractivament, alhora que aprenen.
Ens han quedat molt bé i hem après tots els continguts del tema d’una manera diferent a la que estem acostumats, molt més divertida i motivadora. I per acabar el tema hem fet l’avaluació a través d’un “kahoot”
per fer el seguiment del progrés de cada un de nosaltres davant els objectius que ens havíem proposat.

Publicat dins de CICLE MITJÀ | Deixa un comentari

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Dimecres vam fer les eleccions per escollir els nous membres del consell escolar. Els candidats més votats i que entraran al consell són:

Sector PAS: Benet Llobet

Sector professorat: Àlex Sáez, Vicki Bou i Sandra Sabater

Sector pares i mares: Mª Teresa Ganigué, Berta Balet i Elena Brugué

ENHORABONA

Gràcies a tothom per participar i especialment a la Nadia Grana i a l’Hajar Tarfouss per la seva col·laboració.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Divendres FINALITZEM la VI SETMANA MUSICAL

Divendres 23 de novembre de 2018 vam finalitzar la VI SETMANA MUSICAL a l’escola Joan de Margarit.

Vam despertar-nos a ritme de bateria amb les explicacions i les demostracions d’en Rafael Rostey, mestre de l’escola de Música Conrad Saló. Seguidament, l’alumnat de cicle inicial va poder gaudir d’un concertàs de la veu de la Rita Valero, cantant, compositora i mestra de l’escola Joan de Margarit. Per cloure el matí en Borja Sancho i en Vicent Juan, mestre de la nostra escola, van presentar-nos l’oboè i la dolçaina.

A la tarda l’Anna Dalmau, mare de l’Ènia de P3, ens va explicar contes i els va acompanyar d’unes boniques cançons. I, finalment, vam finalitzar aquesta VI SETMANA MUSICAL al pati de l’escola on tots plegats vam ballar una dansa i vam cantar una cançó.

Per cert, properament us penjarem el vídeo de la cloenda.

L’Anna, mama de l’Ènia, participant a la VI SETMANA MUSICAL


Publicat dins de ACTIVITATS ESCOLA, CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, EDUCACIÓ INFANTIL | Deixa un comentari

Dijous CONTINUEM amb la VI SETMANA MUSICAL

Dijous 22 de novembre de 2018 vam continuar amb les activitats i actuacions programades a la VI SETMANA MUSICAL. Per començar el dia els nostres companys Biel Saurina, Artur Maqueda, Èlia Duran, Valentina Álvarez i Paula Pujol van oferir a l’alumnat d’educació infantil un popurri de cançons interpretades amb el violí, la trompeta, el teclat i la guitarra. Vam continuar amb el ja tradicional concert que els nois i noies del Batxillerat Musical i Arts Escèniques de l’institut de la Bisbal van preparar per tal que els més grans de l’escola Joan de Margarit gaudissin d’un concert en viu i en directe. Per cloure el matí la Daniela Gandolfo, la Gal·la Pareta, la Judit Sais, la Júlia Aranda, la Laia Pérez i la Safa Yousfi, totes elles alumnes de 6è, van deixar bocabadades a totes les aules de primària amb el seu espectacle de percussió amb gots.

Van continuar la tarda amb la Teresa Ganigué, mare d’en Lluís de 3r, que ens va ensenyar com ballar country i amb la Verònica Plaja que juntament amb l’alumnat de l’extraescolar de zumba ens van fer moure l’esquelet i ens van demostrar tot el que saben fer. Finalment, l’Emili Bosch, mestre de l’escola de Música Conrad Saló, ens va presentar la guitarra elèctrica i vam gaudir amb tot el que és capaç de fer aquest instrument.

Alumnes de l’extraescolar de ZUMBA – VI Musical, dijous 22


Publicat dins de ACTIVITATS ESCOLA, CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, EDUCACIÓ INFANTIL | Deixa un comentari

Dimecres AVANCEM amb la VI SETMANA MUSICAL

Dimecres 21 de novembre de 2018 l’escola Joan de Margarit vam avançar amb la VI SETMANA MUSICAL. A primera hora del matí la Rita Valero, cantant, compositora i mestra de l’escola, ens va treure la son amb les seves cançons. Tot seguit en Ferran Miàs ens va deixar experimentar amb la tenora i la flauta travessera i vam poder escoltar com de diferent sonen. Al mateix temps la Laia Pérez, la Judit Sais i la Daniela Gandolfo presentaven als seus companys i companyes de 6è un powerpoint molt emotiu com a comiat a tota una escolaritat compartida. Per finalitzar el matí, l’alumnat de cicle inicial vam poder gaudir del popurri d’instruments que ens van oferir en Nil Forga de 5è i l’Èlia Duran de 4t amb el piano, en Biel Saurina i la Valentina Álvarez de 3r amb el violí, la Paula Pujol de 3r amb la guitarra, l’Artur Maqueda de 4t amb la trompeta i en Lluís Prats de 5è amb el fiscorn. I l’alumnat de cicle mitjà i cicle superior van gaudir i riure amb el rap i el beat box que van preparar en Chihab Hassani, en Gibere Jaye, en Nil Moreno, en Vishnú Fabrellas, en Walid Grana i en Yahya Darfoufi de 6è.

La tarda va anar avançant amb la percussió corporal que van fer la Laia Bravo, la Gissel Amador, la Salma Essiouni i la Gina Plaja, totes elles alumnes de 6è i amb les fantàstiques explicacions que l’Oriol Oller, mestre de l’escola de Música Conrad Saló, va fer-nos sobre el tible i amb les experiències que vam viure.

Alumnes de l’escola amb l’Oriol Oller, mestre de l’escola de música Conrad Saló – VI Setmana Musical

Publicat dins de ACTIVITATS ESCOLA, CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, EDUCACIÓ INFANTIL | Deixa un comentari

Dimarts SEGUIM amb la VI SETMANA MUSICAL

Dimarts 20 de novembre de 2018 vam seguir amb la VI SETMANA MUSICAL a l’escola Joan de Margarit. Al matí vam aprendre molt sobre el fiscorn, el trombó, la trompeta i altres instruments de vent de la mà de l’Eduard Prats i en Ramon Figueras, mestres de l’escola de Música Conrad Saló, que van estar acompanyats d’en Lluís Prats, alumne de 5è, i de l’Artur Maqueda, alumne de 4t. A continuació els nois i noies de cicle superior vam gaudir del popurri d’instruments que ens van oferir en Nil Forga de 5è amb el teclat, en Biel Saurina i la Valentina Alvarez de 3r amb el violí, la Paula Pujol de 3r amb la guitarra i en Lluís Prats de 5è novament amb fiscorn. Alhora els nens i nenes de 4t vibràvem amb el ball que havien preparat les nostres companyes: la Laia Hernández, la Noa Sarís, la Júlia Carmona, l’Èlia Duran i la Wiam Oukal.

A la tarda els més petitons i petitones van ballar a ritme de sevillanes amb l’Anabel Velasco, la Maria Garcia, la Vanesa Lanzas, la Núria Ganigué, la Susana Díaz i l’Almudena López, mares d’alumnes d’Educació Infantil. I també vam tenir el plaer d’escoltar la veu trencada d’en Miquel Abras, pare de l’Ona de P3 i de la Maria de 3r.

A més, vam tenir la sorpresa de TV COSTA BRAVA que va voler fer ressó d’aquest projecte tan increïble com és la SETMANA MUSICAL on participa tota la comunitat educativa. Aquí us deixem l’enllaç de la notícia:

MIQUEL ABRAS actua a la SETMANA MUSICAL de l’ESCOLA JOAN DE MARGARIT

 

Mestres de l’escola de Música Conrad Saló a la VI SETMANA MUSICAL

Publicat dins de ACTIVITATS ESCOLA, CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, EDUCACIÓ INFANTIL | Deixa un comentari

ENCETEM la VI Setmana Musical

Dilluns 19 de novembre de 2018 vam encetar la VI SETMANA MUSICAL amb un popurri d’instruments de la mà d’alguns alumnes de l’escola: en Nil Forga de 5è i l’Èlia Duran de 4t van tocar-nos el teclat, en Biel Saurina i la Valentina Alvarez de 3r van fer sonar el violí, l’Artur Maqueda de 4t ens va mostrar com sona la trompeta i la Paula Pujol de 3r ens va hipnotitzar amb la guitarra.

Després del pati els més grans de l’escola vam gaudir d’un concertàs de la Rita Valero. Alhora la Nicole Fons, mestra de l’escola de Música Conrad Saló, i la Valentina Alvarez, alumna de 3r, ens van explicar com sona i quines part té el violí.

A la tarda l’Òscar Sánchez, mestre de l’escola de Música Conrad Saló, i l’Ona Maspoch, alumna de 2n, van ensenyar-nos com sona el clarinet, el saxo, el flabiol i el tamborí. Mentrestant, en Lluís Ganigué de 3r ens feia una demostració amb la bateria i ens la deixava tocar. Al mateix temps, en Joan Bosacoma, mestre de l’escola de Música Conrad Saló, ens mostrava la diferència entre un contrabaix i un baix.

Popurri d’instruments – 19/11/2018

Publicat dins de ACTIVITATS ESCOLA, CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, EDUCACIÓ INFANTIL | Deixa un comentari

INAUGUREM la VI SETMANA MUSICAL!!

Divendres 16 de novembre de 2018 a la tarda vam inaugurar la VI SETMANA MUSICAL de l’escola Joan de Margarit. Tot va començar amb una cercavila protagonitzada pels alumnes d’educació infantil i primària que, a ritme d’una tamborinada, van situar-se al vestíbul. Allà l’equip de mestres va voler fer un regal molt especial a l’alumnat, tot cantant una cançó versionada pels propis mestres. L’acte va finalitzar amb el tema Mirall de Pau que tota l’escola va cantar conjuntament.

Inauguració VI Setmana Musical

Publicat dins de ACTIVITATS ESCOLA, CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ, CICLE SUPERIOR, EDUCACIÓ INFANTIL | 1 comentari

Sortida a OLOT de 5è

El dimecres 7 de novembre els alumnes de 5è vam anar a Olot. En arribar, vam visitar el volcà Croscat. Ens vam repartir les dues classes en dos grups, 5èA i 5èB; fèiem les mateixes activitats però en diferent ordre. Vam aprendre moltes coses, per exemple que el volcà Croscat és de tipus estrombolià i que va tenir una explosió anomenada freatomagmàtica. En quant als materials ens van explicar que hi ha unes pedretes mitjanes anomenades lapil·li, la cendra són les petites i els blocs, els grans. Després de fer la ruta al volcà vam visitar el Museu dels Volcans, on ens van fer una simulació d’un terratrèmol i ens van explicar què era. També ens van ensenyar una maqueta amb llums de tota la zona volcànica d’Olot i un aparell per detectar terratrèmols.

Vam veure un vídeo sobre els diferents tipus d’erupció dels volcans d’Olot i, finalment, vam dinar al parc del Museu.

Va ser molt interessant i divertit!!!

Publicat dins de CICLE SUPERIOR | Deixa un comentari