Booktubers

A l’escola estem participant en una activitat adreçada als alumnes anomenada BOOKTUBERS. El booktubers és un moviment que consisteix en triar un llibre que hagis llegit i recomanar-lo a través de la web.

La comissió de biblioteca ens va gravar i vam haver d’explicar allò que havíem preparat per recomanar el llibre: l’autor, l’il·lustrador, el títol, quina era la nostra part preferida i per què el recomanaríem.

Els vídeos seleccionats es podran veure a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Girona. Una de les seves finalitats principals és la promoció de la lectura.

Els vídeos dels alumnes els podeu veure a la pàgina web de l’escola, que ja estan penjats: http://agora.xtec.cat/ceipcassiacostal/categoria/biblio/

Aquí, però us deixo també una recomanació de la mestra.

Cornèlius i el rebost d’impossibles

Aquest curs, els alumnes de sisè hem llegit un llibre de Carles Sala i Vila: Cornelius i el rebost d’impossibles.
El dimarts 14 de febrer vàrem rebre l’autor, en Carles, a l’escola. Li vàrem fer preguntes i vam estar xerrant una estona. Va ser molt interessant conèixer a algú tan proper, ja que és de Girona.
Sempre és emocionant conèixer a l’escriptor d’algun llibre que s’ha llegit i poder saber què pensa i com ho fa per plasmar les seves idees en paper.

img_20170214_092855 img_20170214_092942 img_20170214_104057

 

EL MÉS RECOMANABLE

Aquí teniu les recomanacions del segon trimestre. Com que el mes vinent ens ve a visitar a l’escola l’autor Carles Sala i Vila, un dels dos llibres recomanats de cada cicle, és d’ell.

RECOMANACIONS SEGON TRIMESTRE

CICLE INICIAL

lesquatreestacions

Què succeeix a cada estació? Calor, fred, pluja, vent…  Agafa el paraigües!

BG00184201_Cob_Tortuga.qxpLa tortuga d’aquesta historia és terriblement poruga; tant, que ja de molt petita decideix amagar el cap a sota la closca i no tornar-lo a treure mai més. Per sort, però, un bon dia la tortuga poruga es fa amiga d’una petita eruga verda que l’ajuda a viure pel bosc i li explica com és de bonic el món que l’envolta. Però serà capaç de convèncer-la perquè tregui el cap de sota la closca?

CICLE MITJÀ.

misteridelamomiaesbojarradaAl castell del comte Bru ha aparegut una mòmia. Però la gran notícia és que desapareix de tant en tant. La cloti, la gallina detectiva, intenta resoldre aquest enorme misteri tan divertit. Algú agafa la mòmia de tant en tant? O és que potser la mòmia es mou sola?

tramuntanaalagranja

A Sant Airet del Mig tothom està acostumat a les ventades. Sobretot en Ramon i la Teresa, els pagesos del mas Repòs. Un bon dia, una tramuntanada capgira la veu dels animals, i us podeu imaginar un gall que lladra, una truja que renilla o una gallina que miola? En Ramon i la Teresa decideixen buscar una solució al problema. I, per fer-ho, recorren al refrany més conegut de Sant Airet: “El que el vent et portarà, més tard ja s’ho endurà”.

CICLE SUPERIOR

eltesorodelbarcofantasmaNico y Marga planean pasar unas vacaciones en Lisboa. Allí les esperan sus dos amigos. Pero la extraña desaparición de éstos será el comienzo de multitud de aventuras, tanto en tierra como en alta mar. La búsqueda de un tesoro escondido en un barco fantasma les pondrá sobre la pista de un sorprendente hallazgo.

COB-BONA NIT JULIA.inddLa Júlia mai no hauria pensat que podria viure tantes aventures aïllada en una habitació d’hospital. Ni que aprendria tantes coses! I tot gràcies al seu amic Bru, a l’avi i, sobretot, a un personatge molt especial que resultarà ser una autoritat en el món dels somnis.

CONTACONTES

Els alumnes i les alumnes de sisè estan practicant per ser uns bons contacontes.

L’activitat  tracta d’escollir un conte curt i preparar-lo per explicar-lo davant dels companys de classe. Després els mateixos companys fan preguntes i recomanacions per poder millorar la posada en escena.

Només hi podreu veure els principis dels contes, si voleu saber com acaben, els haureu de llegir. Mireu que bé que ho fan!!!

Genís Viudez              Brayan Lucas                 Paula Perez

Chengxi Huang        Bea Cruz                           Ceiling Cáceres

Isidre Romero           Mariam Touihar            Omar Akkioui

Marc Batlle                 Manal Airir                      Helena i Nerea

Arnau Carbó           Estefanie Mendoza           Driss Sabour

Mohamed Benchellal        Irene Gonzalez          Larisa i Nohelia

Ioan i Pol                  Doae, Amal i Àlex                         Natan i Ruihan

Maria Monge            Christian Santos

 

 

RECOMANANT EL MÉS RECOMANABLE

En el bloc, cada trimestre, farem unes recomanacions de llibres. A més   els podreu trobar a la nostra biblioteca.

RECOMANACIONS PRIMER TRIMESTRE

CICLE INICIAL

Un dia, un conill famolenc va sortir a buscar menjar. Tot estava cobert de neu, i no trobava res. Finalment va veure una preciosa poma vermella dalt d’un arbre. Però per més que va saltar, no hi va poder arribar. I va anar a buscar ajuda...

Un dia, un conill famolenc va sortir a buscar menjar. Tot estava cobert de neu, i no trobava res. Finalment va veure una preciosa poma vermella dalt d’un arbre. Però per més que va saltar, no hi va poder arribar. I va anar a buscar ajuda…

cocodrilsotaelllit

Una bona manera d’anar a dormir per vèncer els temors de la foscor

CICLE MITJÀ.

tinasuperbruixa

Que et diverteixis amb la Tina Superbruixa!!

D’ençà que un bon dia va trobar un llibre de màgia al costat del llit, a la Tina li agrada moltíssim fer encanteris, tot i que la veritat és que a vegades els seus conjurs tenen conseqüències inesperades..

bernatbarroer

Al Bernat li agrada fer la seva, i entre pessics, empentes, trapelleries i malifetes s’ha guanyat el sobrenom de Barroer.

Però allà on vagi el Bernat, l’humor està garantit.

CICLE SUPERIOR

contesllargscomunsomriure

Són contes breus, divertits i sorprenents, que es llegeixen amb un somriure als llavis. Són contes per jugar a llegir-los, a imaginar-se cada situació, a continuar-los.

gondolafantasma

Una góndola fantasma navega sin gondolero por los canales venecianos y lleva de cabeza a Polichinela, Arlequín, Alí Badaluc, al capitán Tartaja y a tantos otros personajes que, interesados en seguir a esa góndola misteriosa que les llevará hasta el codiciado hijo del califa de Bagdag, no dudan a la hora de realizar todo tipo de fechorías…

Piratas, mercaderes y personajes de la comedia del arte se mezclan en esta historia divertida, irónica y de sorprendente final.

VOLEU CONÈIXER ELS NOSTRES ENCARREGATS?

Mireu que contents estan els nostres encarregats d’aquest curs 2016-17.

IMG_20161007_111507foto 2

 

 

1rA: Izan i Àngels                                                1rB: Nabil i Youxuan

2nA: Guillem i Melisa                                        2nB: Fatu i Laia

3rA: Irene i Yalin                                                  3rB: Isabela i Dunia

4tA: Omar i Josi                                                   4tB: Akeram i Bogdan

5èA: Mohamed i Mar                                          5èB: Anabel i Lucas

6èA: Pol i Guillem                                                6èB: Paula i Osman

COMENÇA UN NOU CURS…

Benvinguts al curs 2016-17!!!

bibliotecaescolar

Aquest any, donarem molta més activitat al bloc. Des d’aquest, podreu seguir les diferents informacions i activitats relacionades amb la biblioteca: visites d’autor, sortides a les biblioteques públiques, novetats, recomanacions…

Properament us anirem informant de les novetats de la mateixa biblioteca. Aquest any li donarem un gir, tot i que, el préstec pels alumnes seguirà funcionant de la mateixa manera. Ben aviat, us arribarà el full de compromís i de permís per a fer el préstec dels llibres.

Que tinguem un bon inici!!

Ens ha visitat en JAUME COPONS!!!!

Dimecres 17 de febrer, ens va visitar a l’escola l’escriptor Jaume Copons.

Els alumnes de cinquè vam llegir el llibre de La Mà Negra i el mateix autor ens va venir a fer una xerrada sobre la seva vida i la seva obra. Vam riure molt i ens ho vam passar molt bé.

També va ser molt interessant poder parlar amb l’autor d’un llibre que hem llegit. I emocionant!!! El vam rebre com si fos un famós de Hollywood. Fins i tot, li vam posar la catifa vermella!!!

 

 

 

Vull un padrí lector

Els alumnes de cinquè juntament amb els de segon hem començat, aquest trimestre, a fer l’apadrinament lector.

Cada alumne de cinquè té un nen o nena de 2n apadrinat. Així, cada alumne de 2n té un padrí o padrina de lectura. Ens reunim cada quinze dies en els moments de la lectura diària.

Els grans agafen en préstec un llibre adequat al cicle inicial i es preparen, a partir d’unes fitxes, unes preguntes per fer en el seu apadrinat. D’aquesta manera, tots entrenem i millorem la lectura i la comprensió i passem una bona estona tot gaudint de la lectura.

Aquí podreu veure uns moments de l’acció:

Un nou blog, un nou món

Hola a tots i a totes!!!!

Aquí comença la vida d’aquest  blog de la biblioteca de l’escola Cassià Costal.

La comissió de biblioteca de l’escola serà l’encarregada del blog. Us aportarà tota mena d’informació per poder estar al dia de les activitats realitzades en aquest petit racó.

També volem que coneixeu los nostres mascotes de la biblioteca: el trapella (el conillet blanc) i el Llibremón.

Sigueu-hi benvinguts!!!  😉
llibremon                                                     trapella