Comènius 2012-2013

Comencem un nou projecte juntament amb les escoles de:
– Conegliano, Itàlia
– Berlín, Alemania
– Zer Horta de Lleida, Catalunya

Mostra Comènius 12-14 en un mapa més gran

Treballarem conjuntament durant aquest curs escolar 2012- 2013 i el següent 2013-2014.
La nostra llengüa vehicular serà l’anglès.

Basat en la següent idea:
CHILDREN IN THE CITY: GROWING UP IN ACTIVATED ESPACES
INTERVENCIÓ DE L’ALUMNAT EN ELS ESPAIS DE L’ENTORN

Per fer-ne un petit tast,
us deixem el nostre video de presentació a la resta d’escoles:

EL NOSTRE PRIMER VIATGE A ITÀLIA, CONEGLIANO

El passat mes d’Octubre alguns mestres del claustre  de la ZER van viatjar a Itàlia, allí es van dibuixar les línies generals del treball, es van visitar escoles d’educació infantil i primària per observar els canvis realitzats en els seus edificis i patis.Van estar en contacte amb profess@rs , arquitectes i  mestres de les Universitats de Treviso i Berlín  que els van informar del moviment  MOVING SCHOOL, aquest dóna importància a les activitats motrius dels alumn@s doncs han comprovat que el moviment ajuda a millorar l’aprenetatge de l’alumnat.

Last october some teachers of our ZER went to Italy.
There we prepared the general outlines of our project. We visited different school from nursery to secondary schools and we had the chance to note the improvements in their buildings and playgrounds.
We were in contact with teachers , architects and professorsfrom the Universities of Treviso and Berlin.
They informed us about the MOVING SCHOOL movement.. Its philosophy consists of encourage the movement activities of the students. It is confirmed that the movement helps the learning development.

[slideshare id=16177540&doc=lespaiielmovimentblog-130125095315-phpapp02]

LES FELICITACIONS NADALENQUES

Els alumnes de l’Scuola Primaria di Rua di Feletto-Angiola Marchiori ens feliciten les festes de Nadal, i ens donen les gràcies per les postals que els vam enviar!!                                                                                                                                                                                           The students of the Scuola Primaria di Rua di Feletto and their teacher Mrs. Marchori have send us Christmas Greetings. Thanks for your lovely cards.

 

PRIMERA PART………………………………………………………………………….

 

EL PROJECTE SEGUEIX ENDAVANT …

QUÈ HEM FET? QUÈ FEM?

comenius berlin

TWIN POWER

Durant les vacances de Nadal vam rebre una felicitació molt especial, els nens i nenes de l’escola de primària del’ escola di Feletto tocant una partitura per t@ts nosaltres, i com no, nosaltres també els volem donar el nostre present, des de lEscola El Segrià us interpretem aquesta partitura esperem que sigui del vostre agrat.

L’EDUCACIÓ DEL MOVIMENT A L’ESCOLA

l'educació del moviment a l'escola primària

 

BERLÍN COMENIUS PROJECT

 

EL SEGON VIATGE:BERLÍN

Del 13 al 17 de març de 2013, una representació de mestr@s de la ZER van anar a Berlín per fer el seguiment del projecte i observar de manera directa la manera de treballar de les escoles en aquesta ciutat.

La nostra visita es va basar en escoles bressol que a Alemanya són fins als sis anys, edat a partir de la qual comencen a l’etapa primària. Ens va sorprendre el seu mètode de treball basat en ambients on cada alumn@ pot decidir lliurement de fer el que més li agrada cada dia i la seva incidència en la relació del moviment amb l’aprenentge.

 

 

SEGONA PART…………………………………………………………………………

 

SANT JORDI, LA LLEGENDA

Tot i que el nostre projecte es basa en el moviment, hem volgut aprofitar l’avinantesa per treballar també la llegenda de Sant Jordi i així juntament amb les postals que els vam enviar per Nadal on explicàvem el tronc  i els tres Reis, fer un intercanvi de tradicions.

 

LA REFORMA DELS NOSTRES PATIS

Al llarg dels darrers anys hem observat que cada cop ens trobem amb patis més precaris en espais, dissenys i equipaments, sembla que no formen part dels recursos educatius de l’escola.

Què pretenem?

Ens agradaria reivindicar els patis com a espais educatius doncs,

– estan plens de recursos per l’aprenentatge
i
– són essencials per la capacitat de jugar.

A més hi ha una gran relació entre el moviment i la millora dels aprentatges.

Si fem un petit estudi d’hores, veiem com el pati és un espai diferenciat i amb un gran nombre d’hores lectives. Comptem a primària amb una mitjana de 30′ al dia, el que fa que al llarg de l’etapa faci un total de 525 hores, són més de les que es dediquen a ed. física o a llengua estrangera.

Hem de tenir també present que és un temps molt important en la formació dels infants i que afavoreix:

– el moviment
– la tranquil.litat.

Vist això, incidirem en els nostres patis de la següent manera:

–  afavorint espais de moviment.
–  creant espais tranquils.
–  organitzant els torns de les pistes si s’escau.
–  actuant de manera cívica.

Quan?

Al llarg dels cursos 2012-2014.

A partir d’ara i en aquest bloc, podeu veure alguns del canvis que han fet les diferents escoles de la ZER.

ESCOLA EL SEGRIÀ

FEM CABANES

Tippy tents

We have followed different steps to get to our tippy tents:

  • First, we received the visit from Mr. Cuadrado, a year 5 father. He works as an architect and he taught us how to build the tents and how to fasten them.
  • After many thoughts, questions and answers, we started designing our sketch on paper. Then, we chose the right materials and we made the scale model learning how to scale.
  • The last step was building the chosen tippy tents, one of the most exciting steps: the foundation, then fastening the canes, the last step was covering up them.
  • Altogether it took us over the whole term.

ESCOLA CREU DEL BATLLE

PINTEM JOCS AL PATI

A l’escola Creu del Batlle, vam decidir conjuntament amb l’alumnat fer un seguit d’accions per afavorir les millores al pati, el primer que vam fer va ser una pluja d’idees amb tots els nens i nenes de l’escola i després de fer el buidatge de les respostes una de les que havia tingut més propostes  va ser la de pintar jocs com:

– la xarranca
– el mini camp de futbol per jugar amb xapes
– el joc dels números parells

Per fer-ho, vam haver de decidir la forma que volíem donar als nostres jocs, amb quin material ho faríem, quins estris necessitaríem i, tenir clar alguns conceptes matemàtics com per exemple la importància dels quatre  costats iguals als quadrats, les línies paral.leles, els semicercles, …

Altres de les activitats proposades han estat:

– plantar plantes al pati
– posar el nom de les plantes
– pintar les parets del pati
– pintar una pissarra

Aquestes accions es realitzaran durant el curs actual.

Ara però, us deixem una petita presentació dels nostres jocs de pati.

ESCOLA ANTONI BERGÓS

FENT PETITS CANVIS

Amb sprais i plantilles, hem decorat els dos murs que hi ha des de l’escola a l’accès al pati, en primer lloc, vam pintar tota una capa de color blanc al fons i un cop seca, ja vam començar a pintar!

Ho vam fer de colors molt vistosos i ens vam inspirar en el arbre de la vida de Gustav Klimt.

Tot seguit podeu veure com vam fer el nostre arbre i el paisatge.

ESPAIS DE CULTIU

Gràcies a la col.laboració de l’AMPA de l’escola hem pogut construir amb palots uns espais de cultiu.

MOTOR TEST

 

CANÇONS ELIMINATÒRIES

Les cançons eliminatòries sempre han estat un recurs a l’hora de triar jugad@rs a l’hora del joc, és per aquest motiu que hem cregut interessant recordar-ne algunes .

Deixa un comentari