Contes d’Emocions

CONTES IMPRESCINDIBLES PER TREBALLAR:

LES EMOCIONS.
Els contes són una eina molt útil per treballar amb els infants. A partir dels contes poden verbalitzar les seves emocions i sentiments. És un molt bon punt de partida per dialogar amb els vostres fills/es.

 

El buit. Anna Llenas. Barbara Fiore
La Júlia té un gran forat i no li agrada gens. Per això, tracta d’omplir-lo iel buit tapar-lo de moltes maneres diferents per tal que desaparegui. Ho aconseguirà? La vida és plena de trobades. I
també de pèrdues. De vegades aquestes pèrdues són insignificants, com perdre un llapis o un paper. Però n’hi ha d’altres que poden ser importants, com perdre un projecte, la salut o una persona estimada. El buit és un llibre que ens parla de la resiliència, o la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat i trobar-hi un sentit.
Les ceres de colors van dir prou. Drew Daywalt (Autor), Oliver Jeffers(Ilustrador). Andana Editorial.
Aquest conte és una invitació a la creativitat, a mirar el món d’una manera diferent, més enllà de la gama de colors que ens brinda la natura. Ha esclatat la revolució a la capsa de ceres d’en Duncan. La vermella es queixa d’explotació laboral; la blanca creu que li fan el buit; la negra pateix una crisi d’identitat; i les ceres groga i taronja han signat una pau armada, enfrontades per quin és el color del Sol. Així no hi ha manera! En Duncan vol pintar allò que li agrada però també vol que les seves ceres de colors estiguin contentes.

 

La Berta i les ulleres de visió empàtica. Júlia Prunés Massaguer. Omniabooks; Edición.
Un conte sobre empatia i assertivitat. Un bon matí, la Berta es troba una capseta amb les ulleres de visió empàtica al portal de casa seva. A la capsa hi diu que “qui se les posi hi veurà amb empatia”. L’ajuden a entendre com se sent en Pau, un amic de la classe i també al Quisso, el seu gosset. L’ajuden a resoldre un conflicte amb la seva mare, amb qui parla del desordre de la seva habitació amb assertivitat. Tota la família i els amics de la Berta, utilitzaran aquestes ulleres fins que, un dia, s’adonen que han après a veure-hi amb empatia sense dur-les posades…

 

Que m’escoltes, Berta? Júlia Prunés Massaguer. Omniabooks; Edición.
Aquest és un conte sobre escolta activa en el que la Berta va vivint situacions on els altres no se senten prou escoltats, com quan interromp al Pau, que la telefona per convidar-la a la seva festa d’aniversari o quan respon de forma automàtica a la Mixa, la seva gateta, perquè està concentrada mirant la tele… El conte ens presenta algunes interferències que ens compliquen la comunicació, com són per exemple, els telèfons mòbils. La Berta proposa un recurs per facilitar la comunicació entre els de casa, la “Capsa facilitadora de converses”.

 

berta
Quina emoció! La Berta se’n va de colònies. Júlia Prunés Massaguer (Autor),Bernadette Cuxart (Ilustrador) Omniabooks; Edición.
Un conte per identificar i aprendre a regular emocions com l’eufòria, l’ansietat, la por, l’enyorança… que van sorgint en motiu d’unes colònies. En el conte hi surten més de 50 noms d’emocions i es plantegen alguns recursos per a regular-les.
Així és el meu cor Jo Witek (Autor), Christine Roussey (Ilustrador) Bruixola; Edición
Un àlbum d’homenatge a les emocions i els sentiments dels infants, perquè els reconeguin en totes les seves formes i tots els seus colors: alegria, tristesa, calma, disgust, por…: «El meu cor és com una caseta. A dins hi passen moltes coses… i estan totes barrejades! Hi ha rialles sorolloses i dies amb pluja, disgustos enormes i ganes de saltar a peu coix. Avui obriré la porta del meu cor i et convidaré a passar».

Un amor tan grande. Raquel Diaz Reguera. Editorial Imaginarium.
Un llibre que afavoreix l’afectivitat i l’expressió de sentiments i emocions . Un llibre emotiu, on es comparen les coses més grans del món amb l’amor d’una mare, però sempre guanya l’amor de la mare. De forma divertida ensenya a demostrar els sentiments i a saber dir: t’estimo .

Marte el planeta rebelde. Marta Blanch. Ed. universdivers
Conte per reflexionar amb els nens sobre les conductes de rebel•lia i impulsivitat en els més petits. En aquest primer títol el planeta Mart és un planeta rebel i desobedient al que li sembla divertit o motivador molestar els seus companys espacials. El mestre Sol ja no sap què fer amb ell. Fins que l’arribada d’uns dolorosos meteorits fa que la situació canviï.
La luna invisible. Marta Blanch. Ed. universdivers
Conte per reflexionar amb els nens sobre les conductes de baixa autoestima. La Lluna és un personatge especial. Reservada i somiadora , necessita la protecció de la Terra i la companyia de les estrelles. Els seus ” ulls de vidre” li confereixen un mirar estrany i una alta sensibilitat cap als sorolls. Això fa que se senti diferent i li produeix una infinitat d’inseguretats i dependències. La Lluna necessitarà veure la importància d’estimar-se a un mateix.
La estrella diferente. Marta Blanch. Ed. universdivers
Conte per reflexionar amb els nens sobre les conductes problemàtiques en un grup. L’estrella diferent és un estel una mica distret que vol anar al seu aire. Un barret calent i ple de colors és el detonant que fa que els seus companys reaccionin d’una manera inadequada i farà que la protagonista se senti cada vegada més trista i sola . Un estel molt valent aconseguirà que la situació canviï …

Col•lecció Els contes de l’Òliver. Eumo editorial.
Uf! Quina vergonya. Esther Giménez Cruz, Lidia Carretero Alcolea, Dafne Corte Salvaña. Eumo editorial.
L’Òliver té 5 anys. És un nen divertit i alegre… i molt vergonyós. Però li agraden molt les olives i, quan en menja, guanya la seguretat i la confiança que li calen per fer tot allò que es proposa. Avui a l’escola de l’Òliver tothom està content perquè hi ha un tobogan nou al pati. Tots els nens i nenes fan cua per pujar-hi. L’Òliver també ho vol fer, però quan arriba a l’escala, algú l’aparta i li passa al davant. Llavors s’adona que la mare li ha posat olives en la carmanyola de l’esmorzar…

Ei, que t’enfades? Esther Giménez Cruz, Lidia Carretero Alcolea, Dafne Corte Salvaña. Eumo editorial.
L’Òliver té 5 anys. És un nen divertit i alegre… i molt vergonyós. Però li agraden molt les olives i, queian en menja, guanya la seguretat i la confiança que li calen per fer tot allò que es proposa. L’Òliver ha arribat a l’escola i s’ha trobat que la seva amiga Martina està molt enfadada i no hi vol entrar. Ell la vol ajudar i li sembla que sap com fer-ho… però té tanta vergonya! Potser si menja olives gosarà acostar-se fins a ella.

Una mica de mal humor. Isabelle Carrier. Editorial Juventud, S.A
Quan en Pit i en Pat es coneixen, de seguida es fan inseparables. Riuen, juguen… s’entenen molt bé i creuen que si estan junts sempre seran feliços. Però, amb el temps, comencen a no estar d’acord, a donar la culpa a l’altre, i sovint s’enfaden. A poc a poc, s’instal•la una cosa que tots coneixem: el mal humor, que creix, creix… i de sobte, els separa. En aquest delicat àlbum sobre la diferència, Isabelle Carrier continua la seva exploració dels sentiments amb aquesta història de les relacions, plena d’humor. Els dibuixos i la simplicitat del text són tot un encert i en Pit i en Pat sabran trobar una solució amb molta saviesa.
Més. Emily Gravett. Ed Cruïlla
Què feia el drac de Sant Jordi quan era petit? En aquesta història descobrireu com era, de ben petit, el famós drac que després segrestava princeses i escopia foc.

Fades ens parlen de l’autoestima. Equipo Susaeta. Tikal-Susaeta
Un conte dolç i màgic, amb les fades com a protagonistes que serveix per treballar l’autoestima, el fet d’estimar-se a un mateix, d’acceptar-nos tal com som, de comprendre i valorar les diferències… de ser capaços de respectar-nos siguem com siguem!

Educar las emociones. Amanda Céspedes Calderón. Ediciones B
Aquest llibre és una invitació a despertar aquest pou d’infinit amor que dorm en la majoria dels adults. Un llibre que busca que cada lector descobreixi, en el seu interior, aquesta gran pou d’amor i aprengui a treure’l cada vegada que haguem d’ acompanyar un nen en el seu trànsit cap a una vida adulta sana i plena .
¿Qué son los sentimientos? por Óscar Brenifier (Editorial Edebé).
Fer-se preguntes sobre els sentiments ens ajuda a explorar i a no conformar-nos amb les respostes més senzilles, les que tots diuen sense pensar. Aquest llibre t’ajuda a reflexionar sobre la emocions. Aturar-se a pensar si sentim gelosia dels nostres germans, si sentim l’amor dels nostres pares, com ens enamorem o com estimem als nostres amics … és un exercici que ens ajuda a sentir molt millor .

 

La increïble història del nen menjaparaules. Marlet Sunyer; Jordi Sunyer. Babulinka Books
Un llibre per aprendre a expressar les emocions. Una divertidíssima i emotiva història per a que els nens aprenguin a identificar què i com els fan sentir les diferents emocions. Què passaria si un dia un nen es mengés la paraula alegria? I la paraula por? I si decidís no menjar-se’n cap? Aquest és el punt de partida d’aquest original àlbum il•lustrat que pretén ser una eina per aprendre a expressar les diferents emocions que sentim. Un llibre per ajudar als petits lectors a precisar, concretar i poder definir els seus sentiments i així, amb llenguatge emocional, poder transmetre i entendre què succeeix en al seu interior. Un llibre molt divertit per acompanyar-vos en el bell, intens i emotiu viatge cap a l’interior dels petits i de vosaltres mateixos.

 

L’illa de els cartes perdudes. Oriol Canosa (Autor) Mercè López (Il•lustradora) Babulinka Booksilla
A causa de l’esclat de la Primera Guerra Mundial, l’Albert, un nen que viu a Estrasburg, és enviat pels seus pares a Isola della Cona, una illa tranquil•la allunyada dels bombardeigs i els exèrcits, on resideix el seu oncle Audubon. Lluny de casa, descobrirà què és l’enyorança, la por i l’absurditat de la guerra, però també la força de l’amistat i de la seva fortalesa interior. Una història plena d’aventures, emocions, cartes sense destí, un castell amb passadissos secrets i tot de personatges entranyables.

 

Cuentos para sentir. Begoña Ibarrola. Editorial SM.
Aquest és un recull de contes il•lustrats que pretenen guiar el nen a través del món de les emocions i els sentiments. Divuit contes per treballar l’alegria, l’ansietat, la por, l’amor, l’empatia, l’enuig, la il•lusió, la tristesa, el rebuig, la gelosia, la vergonya, la confiança en un mateix, la solidaritat, etc …

 

Diario de las emociones. Autora i il•lustradora Anna Llenas. Editorial Paidós.
Es tracta d’un llibre en blanc i negre on el lector ha de posar el color i expressar, gràcies a ell, l’emoció o estat d’ànim que tingui en aquell moment. És un conte interactiu, ideal per treballar les emocions en el paper. Tant per adults com per adolescents i preadolescents. Els exercicis o propostes estan basades en les 5 emocions bàsiques com les de “El Monstre de Colors” però en aquest cas per a què puguis treballar-les.

Fonchito y La Luna. Mario Vargas Llosa (Autor), Marta Chicote Juiz(Ilustrador) Ed. Alfaguara, 2010
Apropa’t als grans autors de la literatura d’adults a través d’aquesta col•lecció d’àlbums il•lustrats per als més petits. En “El meu primer Mario Vargas Llosa” podràs viure amb el petit Fonchito les emocions del primer amor i descobrir que no hi ha res que un no pugui fer per a un ésser estimat, ¡Encara que aquest et demani la Lluna!
La fada menta.Gemma Lienas i Massot (Autor), Àfrica Fanlo (Ilustrador) Ed. la Galera
La fada Menta és una col•lecció de llibres per a l’educació emocional. Les històries tenen protagonistes diferents, però totes tenen un personatge en comú: la fada Menta, una fada minúscula, més petita que un gra d’arròs i verda com un pèsol, que ajuda els nens que tenen alguna preocupació, i només ells la poden veure. Els llibres de la col•lecció inclouen dues pàgines amb recomanacions per a pares i educadors.
La meitat d’en Jan . “Els nens no ploren.” “On vas, amb aquesta samarreta rosa?” Quan en Jan decideix deixar de fer coses de nena, per què es troba com si li faltés la meitat d’ell mateix?

Música a la panxa. En Dani no hi sent, i pensa que no és normal… que no és com els altres… que no és igual. Però, és que hi ha dues persones iguals?

Es necessiten petons. “Petons? Carícies? Quin fàstic!” La Quica es pensa que no en necessita. La Mei li vol demostrar que sí. Com s’ho farà?petons

Mala sort o bona sort? El dia que havia d’anar al zoològic amb l’escola, la Rita es posa malalta. Sempre té mala sort! O potser no?

Ja estic! La Bel fa les coses molt de pressa i sense ganes. Per què sempre li surt tot malament? Potser cal que s’hi fixi més.

Sóc un monstre. En Max ho trenca tot, fa mal als altres… És un monstre, com li diuen que és? Fins i tot ell mateix s’ho comença a creure…

Un mirall al cor. En Pau vomita gairebé cada dia. De debò li fa mal tot el que menja… o potser és que li passa alguna altra cosa?

Los Colores De Pomelo. Ramona Badescu (Autor), Benjamin Chaud (Ilustrador) Ed. kokinos
Al món, i més encara a l’hort on viu el petit elefant Pomelo, les coses no són blanques o negres. Ni tan sols és el mateix el blanc de l’hivern que el de la llet. I menys el vermell d’una promesa que el de la ira. Aranja serà feliç descobrint cada matís de la divertida paleta de colors. En aquest nou llibre d’Aranja, els nens que ja coneixien els colors, s’adonaran de la infinitat de tons diferents que pot tenir cada un d’ells, segons l’objecte o el sentiment al qual estigui associat. Al mateix temps riuran veient a Aranja disfressat de iaia color violeta o interpretant a La Guineu quan el negre és negre.

Monstruo triste, monstruo feliz. Anne Miranda (Autor), Ed Emberley (Autor) Ed. Océano Travesía
Feliços , trists , enfadats … També els monstres tenen molts sentiments ! En aquest innovador llibre desplegable, el petit lector trobarà una col•lecció d’enginyoses màscares que representen els diferents humors i sentiments que experimenten tots els monstres (i , per descomptat, també els nens!).

No et vull veure mai més. Isabel Abedi i Silvio Neuendorf. Editorial Joventut
L’Aneguet i el Cabrit s’han enfadat a l’escola. Tots dos tenen un punt de vista diferent de la situació però finalment aconsegueixen resoldre el conflicte. Aquest conte es pot començar a llegir per un o altre cantó (davant o darrere). En funció per quin comencem, podrem llegir la versió d’un o altre protagonista.

Pessigolles per al cor. 10 contes per aprendre a ser feliç. Conangle, Maria Mercè; Soler, Jaume; Llorens, Ester. Parramon edicionspessigollesA tots ens agraden les pessigolles. Pessigolles als braços, als peus, a la panxa? Però sabeu que el cor també té pessigolles i li agraden amb delit ? Les pessigolles aconsegueixen encendre els cors més apagats. Però no oblideu que, per fer feliç, el vostre cor, hi heu de posar moltes ganes i imaginació. Aquí teniu algunes idees: Voleu saber com es juga a contagiar somriures? Us agradaria tastar la truita de fils de colors que ajuda a recuperar les pessigolles? I provar de fer melmelada per fer més dolços els moments tristos? No dubteu ni per un moment a regalar pessigolles al vostre cor i al dels altres. El que es dóna és el que es rep, així que no hi ha millor regal que dir-li a algú: porto una pessigolles per a tu!

 

El monstre de colors. Autora i il•lustradora Anna Llenas. Editorial Flamboyant
El Monstre de Colors no sap què li passa. S’ha fet un garbuix d’emocions i ara li toca desfer l’embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà a petits i a grans en el fascinant llenguatge de les emocions.
Aquest conte ens ajudarà a treballar i identificar les diferents emocions a partir dels colors i donarà peu a fer petites reflexions de com ens sentim i quines emocions hem experimentat.

 

Contes i emocions. Col•lecció de la editorial Edicions Baula
És una col•lecció de conte sobre emocions i sentiments amb lletra de pal per a primers lectors. A la solapa, hi trobareu el relat desenvolupat per compartir el conte amb els infants. Amb consells per entendre i treballar l’emoció.
La col•lecció Toni i Tina. Editorial Castellnou.
Aquesta col•lecció està composta de quatre volums i al final de cada història hi ha una guia adreçada a familiars i educadors. En aquesta guia d’una forma directa i clara s’explica l’emoció bàsica que es tracta al conte. També ofereix consells i orientacions que ajuden a identificar i gestionar positivament l’emoció que es treballa en aquell moment.

De vegades… de l’Editorial Cruïlla. Emma Doddvegades
“De vegades està content. De vegades està trist. De vegades és amable. De vegades és maleducat… Però l’elefantet sap que la mare sempre l’estimarà.”

T’estimo (quasi sempre) Autora i il•lustradora Anna Llenas. Editorial estrella Polar
Per què un mateix tret d’una persona fa que de vegades ens agradi i d’altres ens molesti? En Lolo i la Rita són amics malgrat les seves diferències. Acceptar-les sovint no els és fàcil. Però qui els va dir que ho seria? Un conte per a nens i grans que ens parla de tolerància i de l’acceptació d’allò que és diferent, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.

Les petites (i les grans) emocions de la vida. Gisbert Navarro, Montse. Tandem Edicions, S.L.
Llibre de format reduït que a través de 68 pàgines, il•lustrades amb colors delicats, ens aproxima a la comprensió dels sentiments que experimentem, de les emocions que vivim : la timidesa, la por, l’alegria, l’exclusió, l’orgull, l’amistat … Un llibre que ens ensenya a viure i a comprendre’ns.
Què m’està passant? Editorial Lumen. Els sentiments prenen forma amb les cançons de Marc Parrot i les il•lustracions d’Eva Armisén reunides per descriure situacions que els nens i els pares identificaran ràpidament, i donaran peu a converses sobre les pròpies experiències.
• Tu, com estàs? Imapla. Libros del Zorro Rojo
La felicitat de Marta, la por d’Isaac o la tristesa de Rocío omplen les pàgines d’aquest divertit àlbum que parla dels sentiments. Un mirall en l’última pàgina reflectirà la sorpresa dels més petits a més de convertir-los en els autèntics protagonistes del llibre.
T’estimaré Sempre. Petitó. Debi Gliori. Editorial Timun Mas
Un llibre que ens ensenya que independentment de com siguem, tots som igual d’importants davant els ulls de les persones que ens estimen; tant és que siguem alts, prims, grassos, baixets, tímids, alegres… tots necessitem amor i comprensió.
El punt. Peter H. Reynolds. Cercle de lectors.punt
El Punt és una preciosa faula sobre l’esperit creatiu que tenim tots al nostre interior. Peter H. Reynolds fa una empenta a tots aquells que tossudament ens entestem a dir que no sabem o no podem expressar-nos artísticament, i ens anima a tots a”fer la nostra marca”.Un conte molt útil per treballar l’autoestima i la creativitat.
La col•lecció: Com et sents? Editorial Susaeta.
Una col•lecció que conté històries senzilles amb les quals l’infant s’identificarà fàcilment, de forma que li sigui més fàcil desxifrar les seves emocions.
Endevina com t’estimo. Sam McBratney (Autor), Anita Jeram (Ilustrador) Editorial Kókinos.
Endevina com t’estimo narra la història de dues llebres, una de gran i l’altra més petita, que demostren com s’estimen. A partir de la comparació i de l’anar i tornar, les dues llebres van demostrant el que poden arribar a sentir l’una per l’altra. Però, entre les dues, descobriran que els sentiments sovint no són fàcils de mesurar.
El pirata de les estrelles. Albert D. Arrayás. Babulinka Books
Aquesta és l’aventura del pirata Ulisses el Barba-Roig. Un pirata que tenia tanta gana que un dia va decidir menjar-se totes les estrelles. Però com s’ho farà per arribar al cel? I què en dirà la lluna de quedar-se tota sola? Una divertida i delicada història amb sirenes, remolins de vent, balenes gegants, cofres amb tresors i moltes estrelles.

• Les emocions d’en Pol. Liesbet Slegers, Editorial Baula
Sovint les emocions en els infants són un fenomen força estrany de comprendre per a sí mateixos. Els nens, al igual que els adults, també estan tristos, tenen por, estan enfadats, i necessiten sempre algú que els consoli, ja que en un infant li és molt complicat entendre i controlar les seves pròpies emocions. Un llibre sobre les emocions, amb rimes, solapes i jocs de descoberta.

El gran llibre de les emocions. Esteve Pujol i Pons, Carles Arbat, Rafael Bisquerra Alzina. Editorial Parramón.
Segur que vols trobar-te de gust entre els companys; que t’acceptin i que vulguin estar amb tu. Saps que tot això no sempre és fàcil. En cada un dels 20 contes, hi descobriràs algun petit secret que t’ajudarà a conviure millor amb els qui t’envolten.

Exploradors Emocionals. Maria Mercè Conangle, Jaume Soler. Editorial Parramón
Aquesta col•lecció ofereix un enfocament nou, creatiu i revolucionari dins de l’educació emocional. Ecologia emocional és l’art de gestionar de manera sostenible, el nostre món emocional, de tal manera que la nostra energia emocional ens ajudi a ser millors persones, per millorar la qualitat de les nostres relacions personals i el món en què vivim.La vida és un apassionant viatge ple de territoris molt diferents. Per embarcar-nos en ell haurem de comptar amb l’”equipatge” més apropiat i tenir molts desitjosos de trobar i descobrir tresors. ¿Voleu formar part d’aquesta aventura i convertir-vos en veritables exploradors emocionals?
Els Sentiments d’en Félix. Editorial cruïlla.
A vegades als menuts els costa trobar paraules per explicar què senten. En aquest llibre viuen, amb tendresa, humor i realisme, situacions quotidianes relacionades amb l’afecte, la vergonya, la felicitat, la tristesa, l’alegria, la gelosia… En Fèlix i el seu conillet els ajudaran a identificar els seus sentiments i a posar-hi nom.
Tot és culpa teva. Begoña Ibarrola. Editorial Cruïlla.culpa
Dos germans esquirols viuen feliços al bosc fins que un d’ells comença a acusar l’altre de tots els problemes que tenen, cosa que deteriora molt la relació entre ells. El conte tracta temes com: la culpabilitat, l’egoisme, la ràbia, la solidaritat, la justícia.
Tots sou els meus preferits. Autor: McBratney. Il•lustrat per Anita Jeram. Editorial Kokinos.
En aquesta faula d’amor i llaços familiars, els autors, ens ajuden de nou a parlar de sentiments amb els nens , a expressar-los, a alliberar les seves pors secretes responent a les seves preguntes i inquietuds. Així els ajudem a estimar-se i acceptar-se tal com són.
El secret d’estimar. Sarah E.Burg, Editorial Robin Book
Un conte per treballar l’amor. Es tracta d’un conte sense paraules, i és que de fet, no li calen. És a través de les seves il•lustracions que descobrim una fantàstica història d’amor, els protagonistes aprenen a compartir, respectar i sobretot, estimar. Unes imatges molt cuidades, amb un fil argumental preciós.
Les emocions. Susanna Arànega, Joan Portell, Anna Nolla. Editorial la galera
Recull de contes per treballar les emocions i els sentiments. Aquest conte forma part de la col•lecció “Aprenem”. Amb lletres majúscules i frases curtes, ajudaran els nens i les nenes a treballar les emocions.
El nen gris. Lluís Farré Estrada\Gusti (il•lustr.) Editorial La galera.Excel•lent àlbum il•lustrat quegris explica la història d’un nen que, quan neix, és totalment gris i insensible a la realitat que l’envolta. Fins que no li passa un fet excepcional, no descobrirà la importància de les emocions. Premi Hospital Sant Joan de Déu 2006 – Premi Serra d’Or 2007 – Premi Junceda 2007 (Il•lustració) – The White Ravens List 2007
Creixo Feliç. Les Emocions D’En Max! Editorial Simunmas.
En Max és un eriçó molt simpàtic que sempre es ficava en embolics. Estava molt trist perquè no podia controlar les seves emocions, cada dia s’enfadava, se sentia frustrat i de seguida es barallava amb tothom. Fins que un dia, la seva mestra el va ajudar i li va ensenyar a solucionar els problemes. En Max va aprendre 4 passos per conèixer les seves emocions i controlar les que no el feien sentir bé.

Contes per ser feliç: Històries per ajudar els més petits a viure millor (LA LLUNA DE PAPER)
Un recull de contes pensat perquè grans i petits llegiu junts i parleu de les coses que us preocupen. Cultivar de ben petits la intel•ligència emocional ens proporciona aquells recursos necessaris per fer front a la vida adulta. Per això, al final de cada conte, trobareu una guia que us ajudarà a treballar les emocions presentades.
Paula i el seu cabell multicolor. Carmen Parets Luque
Un conte ideal per primers lectors. Descobreix com a Paula li canvia de color els cabells segons l’emoció que senti. Conte infantil sobre les emocions: alegria, tristesa, enuig i por. A través de les transformacions de la Paula anem donant nom a les emocions que sentim. A partir de fer-nos preguntes com: Què ens provoca aquesta emoció?, Què ens fa sentir? i Què hem de fer? anem proporcionant respostes o solucions per a cada tipus d’emoció.
El gran llibre de les emocions. Mary Hoffman. Editorial Joventut
Aquest àlbum comença amb la següent pregunta: Com et sets avui? Content? Trist? Avorrit? Animat? O una barreja de tot això i més…? I això ens porta a presentar una àmplia sèrie d‘emocions i sentiments, cada un descrit amb exemples. Descobreix molts tipus d’emocions diferents amb els nens d’aquest llibre, mira si trobes emocions que es corresponguin amb les teves, o que t’ajudin a entendre el que senten altres persones…

Les paraules dolces. Carl Norac i Claude K. Dubois.
Es un conte on un ratolí vol dir les seves paraules dolces i no troba el moment fins que al final del dia no es pot aguantar més i…. li surten de dins com una explosió!! Amb aquest conte podem treballar l’expressió dels sentiments.
Vegetal como sientes. Alimentos con sentimientos Joost Elffers, Saxton Freymann
Simpàtic llibre en el qual els vegetals es pregunten sobre els seus sentiments i estats d’ànim. Així, alguns apareixen cansats, altres tristos, altres es creuen diferents, altres necessiten carícies per sentir-se millor. Les excel•lents fotografies animades faran les delícies dels més petits, alhora que els ensenyen que la vida és complexa però meravellosa.
• Contes per educar amb intel•ligència emocional. Els nens de colors . Clara Peñalver i Sara Sánchez.
Aquest llibre utilitza un llenguatge proper i senzill per educar en emocions als més petits. És un manual perfecte per comprendre i gestionar els dubtes que generen en nosaltres aquestes qüestions .
Creixo Feliç. Descobreixo Les Meves Emocions. Editorial Simunmas
Un recorregut senzill i vivencial per les cinc emocions bàsiques: alegria, ràbia, por, tristesa i amor. Amb aquest llibre, els més petits aprendran a anomenar i identificar les seves emocions bàsiques; el primer pas per iniciar una bona educació emocional.
Una mica de mal humor. Isabelle Carrier
Quan en Pit i en Pat es coneixen, de seguida es fan inseparables. Riuen, juguen… s’entenen molt bé i malcreuen que si estan junts sempre seran feliços. Però, amb el temps, comencen a no estar d’acord, a donar la culpa l’un a l’altre, i sovint s’enfaden. A poc a poc, s’instal•la el mal humor, que creix, creix… i de sobte, els separa. En aquest delicat àlbum sobre la diferència, Isabelle Carrier continua la seva exploració dels sentiments, de les relacions, plena d’humor. Els dibuixos i la simplicitat del text són tot un encert i en Pit i en Pat sabran trobar una solució amb molta saviesa.
• Tu sí que m’estimes, Berta! Júlia Prunés Massaguer. Col•lecció educació emocional Verkami
Els seus amics Piula, Quisso, Mixa i Tip viuen un conflicte que no saben resoldre, ella s’ofereix com a mediadora i, gràcies al procés, descobreixen que hi ha diferents formes per expressar afecte i estimació…
És un conte que ens parla de la mediació, dels conflictes, de comunicació i d’afecte

.
Activitats per el desenvolupament de la intel•ligència emocional en els nens. GROP – Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògi, Ana Zurita. Editorial Parramón.
Un llibre molt útil amb activitats diverses per treballar la intel•ligència emocional a les escoles.
Emocions i Sentiments – Contes i Cançons. Dàmaris Gelabert
Un disc – llibre amb 6 contes il•lustrats i un disc que inclou els contes i les seves cançons. Cadascún dels contes tracta un tema que té a veure amb les emocions i els sentiments que el nen experimenta al llarg del seu desenvolupament.

Sentiments i emocions. Francesc Burrull, Miguel Gallardo
Precioses cançons d’autor que tracten diferents sentiments i emocions com l’alegria, la solitud, l’estimació, la valentia, la possessió, la ràbia, la indignació i la vergonya. En definitiva, un material per ajudar a descobrir als infants de primària els seus sentiments i emocions.

 

Comments are closed.