Els alumnes de 2n de l’escola Ramon Perelló de Vilagrassa durant el mes de novembre, dins l’àrea de Medi Natural, vam treballar els aliments, un apartat va ser la conservació dels aliments. Va coincidir amb la temporada de la recollida de les olives i nosaltres vam aprofitar per arreglar-ne unes quantes amb sal.
Primer les vam tastar i vam comprovar que eren molt aspres i “ecs!” era impossible menjar-les, aleshores vam començar tot el procediment per posar-les en sal, durant nou dies els vam canviar l’aigua cada dia i vam veure com anaven desprenent una mica d’oli. El desè dia vam preparar la barreja d’aigua i sal per posar-les al pot, nou mesures d’aigua i una de sal, quan va estar ben desfeta la sal vam anar omplint els pots amb les olives i l’aigua fins que van quedar ben plens, els vam tapar bé, i vam posar una etiqueta a cada pot i ara toca esperar uns mesos a veure si es fan bones i podem fer una bona aminada.
Alumnes de 2n de Vilagrassa