ACTIVITAT 2. Revolució Industrial (s. XIX)

La indústria necessitava molts obrers a preus barats, per això els nens i les nenes també treballaven a les fàbriques. En aquella època el treball infantil era normal.

Quines relacions podem fer amb l’actualitat?  😉

Viol

27 thoughts on “ACTIVITAT 2. Revolució Industrial (s. XIX)

 1. ALEX TELLO

  Abans hi havia molts de parats i ara també.
  Abans només treballava l’homes i ara la dona també s’incorpora al món laboral.
  La diferència és que ara tens ajudes i abans no en tenies.

 2. sergi

  abans els infants no gaudien de la seva infància i els feien mal tan físic,moral i mental,no anaven a l’escola,Ara els nens no els fan mal perquè podem gaudir de anar a l’escola,disfrutar i també podem col·laborar amb la feina de casa nostra.

 3. Laura M

  Els nens anaven a la fabrica a les 6h. del matí.Ara, anem a l’escola a les 8h.
  Treballaven moltes hores 13h. o 12h.
  I guanyaven pocs diners 3 pesetas per semana.
  I no tenien molt de temps lliure.
  Ara la veritat tenim molta sort.

 4. Àlex-Tore

  La revolució industrial era molt dura: Hi havia explotació infantil però avui en dia hi ha els drets dels infants, també hi havia moltíssima gent amb atur, també els treballadors trevallaven més de 8 hores però ara com a màxim treballem 8 hores.

 5. Alba

  Els nens i nenes ABANS, anaven cada dia a treballar, no tenien temps per jugar, menjaven molt poc perquè no els hi donaven prous diners, quasi sempre els hi donaven menys diners dels que necessitaven, si estaven malalts tenien que anar igualment a treballar fins que es van fer els sindicats per protegir els drets dels treballadors.
  ARA els nens i nenes com nosaltres poden jugar, no treballen, van a l’escola, van menys hores que abans, els pares tenen temps per als seus fills…
  Estem molt millor que abans!!!
  Espero que la meva resposta os hagi agradat, adéu xunguis!

 6. Marti

  hola,Viol
  ara et dire el quen se de la revolució industrial:
  La revolució industrial es un treball dur, en una fabrica, els treballadors cobren poc, i el president aumenta la velocitat en la fabrica, i cada vegada es fa mes dificil treballar, el president te unes pantallas per vigilar i veure si treballen i no descansen, els nens que passen el 6 anys, treballan a les enpreses o oficines, els nens treballen per guanyar mes diners,
  i no van a l’escola.
  aixo es el que se de la revolucio industrial.

 7. Laura S.

  Hola, Viol!
  Abans els nens treballaven, però ara no treballem. Els nens i les persones que treballaven anaven a les 6h. a la fàbrica, i ara nosaltres anem des de les 8h.
  Les persones que treballaven tenien molt poc temps per dinar però ara tenim 2 hores. Les persones ara cobren més, abans cobraven molt poc.
  Ara podem jugar i anar a l’escola abans els nens no podien jugar però els més petits no treballaven i anaven a l’escola.
  Adèu, fins aviat!:-)

 8. carlaa

  Hola Viol!:-)
  Abans els nens treballaven a las fàbriques i no anaven a l’escola. Cobraven molt poc. Anaven a la fàbrica a las 6:00h del matí, nosaltres anem a l’escola a les 9:00h Ara nosaltres podem anar a l’escola i encara no treballem.
  Els nens treballaven moltes hores, l’altre gent també.
  Ara estem en crisis però la gent treballa les mateixes hores.
  Abans alguna gent tenia que “robar” perquè no treballava o estava buscant treball. Ara nosaltres tenim dos hores per dinar i sortim a les 17:00h de l’escola i els caps de setmanes tenim festa.

 9. ricardo

  Abans els nens havien de treballar quan hagesin terminat el pargulari.Ara podem començar a treballar a partir dels 18 anys.Abans els nens anaven a treballar a les 6h del mati i no anaven a l’escola.Ara els nens van a l’escola i entren a les 9h del mati i els adults van a treballar a 8h alguns mes tard del mati.Abans la gent no tenia gaira temps lliure.I ara tenim mes temps per esta amb la familia, amics, anar a pasegar,…
  Abans cobraben pocs diners.Ara cobrem mes.abans treballaven moltes hores obligades i la gent que volia mes diners treballaven mes temps.Ara la gent treballa menys hores obligades i qui vol mes diners te que treballar mes temps

 10. paulaa

  Hola Viol!!:)
  Abans els nens treballaven a la fàbrica, però en aquesta època no treballen, van a l’escola des de les 9:00h. a la 1:00h. i a les 3:00h. tornen a començar el col•lagí i acaben a les 5:00h.
  Els adults ara treballen de nit o de dia però treballen moltes hores. Però els abans els adults treballaven tot el dia i paraven uns quants minuts per dinar.
  Però ara tenim sort da que no treballessin tot el dia així els pudien veure els seus fills.:-)
  Bueno parlem dels altres. La gent que no treballaven no tenia diners, per aixó robaven menjar i coses da aquestes. 😉 La seva roba no era com la de bull en dia estava bruta trencada…

  Firmat:
  paula de 5è!!!

 11. marc villa

  Que abans els nens treballaven i ara els nens anem a la escola.
  Els nens entraven a les fabriques a les 6h i ara els nens anem a la escola i entrem a les 9h.

  Ara nosaltres anem a l’escola i tenim un horari just.
  Abans els nens no van poder gaudir i divertir-se a la seva infància.
  Ara els nens gaudim de la nostra infància.
  Els nens ara no treballem perquè el pares cobren més diners que abans, encara que hi hagi crisis econòmica.
  Si jo hagués de treballar, no hi aniria perquè els nens no mereixem treballar.
  (Espero que els polítics, l’any que ve, no ens posin a treballar)

 12. atiff

  Els nens treballaven i ara nosaltres anem a l`escola. Abans tenien molt poc temps per divertir-se amb el seu pare,però ara tenim temps per jugar i més coses. Abans ells no es divertien tant com ara.
  Abans les famílies tenien pocs diners, ara els nostres pares cobren més però encara tenim la crisis.

 13. Núria-Fuzhe

  Els nens i nenes treballaven molt.
  Els mestres quan estan malalts fan la baixa però a començamentss de l’èdat contemporània, els senyors i senyores si estaven malalts havien de treballar per qualsavol cosa.
  I gràcies a les indústries ara no fem les feina com abans.:-)

 14. Clement 5è

  HOLA A TOTHOM,

  He respós aquesta pregunta:
  Quines relacions podem fer amb l’actualitat?

  Ara amb la crisi, alguns nens s’han de quedar a casa fent les coses: (netejant la casa, recollir-la i altres coses) mentre que els seus pares van a la oficina de treball per buscar algun servei.
  Era com el S.XIX, que els nens treballaven molt.

  BONA SORT!!!

  Clement 5è 😀

 15. VJC i MYC

  Hola sóc un xungui el nº1 de la llista.(VJC és el meu nom xifrat)

  Ke abans hi havia colònies x a els treballadors hi ara tothom viu a casa seva.

 16. alex

  Abans no hi havien hores d’oci. I els nens comesaven a trevallar als 9 anys com a maxim. Ena molt dificil la vida en aquelles canicions hi havien molta explotacio infantil.

 17. guillem

  Quines relacions podem fer amb l’actualitat?

  I els nens patien molt perque hi havia guerres, no tenien escoles, anaven a treballar per aconseguir més diners per la seva família i a partir dels 10 o 14 anys tenien que anar a la mili.

 18. VJC i MYC

  VJC:Aixó ke ha dit en MYC és ke no hi havia tants diners hi havia de treballar tota la família. >:(No està bé aixó):<

  MYC: Fins k van apareixer els “drets dels infants”

  Aixi m’agrada home
  paio tio paio!!!!!!!!!!1

 19. MYC VJC

  Els nens tambe treballaven i no anaven a l’escola, treballaven de 12 a 13h diaries i ara nomes de 6 a 10h diaries.

 20. MYC VJC

  Els treballlador/es, encara que estiguesin malalts tenien que treballar per poder guanyar diners.

 21. Pol

  Bon dia Viol!!!
  Abans els nens no anaven a l’escola. Anaven a treballar, i ells no volien, els obligaven els pares a fer-ho i això per mi és molt dur. Quan penso amb aquells nens que havien de treballar tinc ganes de plorar.
  Actualment podem anar a l’escola i aprendre. Nosaltres tenim molta sort però ells no la van tenir. Si jo hagués sigut pare d’un d’aquells nens desgraciats l’hagués portat a l’escola i jo ja em buscaria la vida per ell.
  Ara tot està amb millor estat que abans i tot això que els nens treballin es diu explotació Infantil. Actualment encara hi ha, però no està tan escampat com abans.
  tots els que tenen són per incident com Haití, Chile, Índia …

  Adeu Viol!!!!

  25/5/2010

 22. Laura r

  Hola viol i a tots, sóc la Laura R,
  Text:
  Abans els nens i nenes treballaven 12h diàries, no tenien gens de temps lliure, venien esgotats a casa, però sort que van aparèixer els sindicats per defensar als treballadors.
  Alguns pares o avis… es tornaven bojos perquè feien moltes hores de treball i quant estaven malalts no els deixaven estar baixa (això quant el dictador era Franc)

  Era un temps molt dolent,
  ara no hi han tants problemes perquè ara tenim d’hores 8h a com a màxim 12h, són hores justes gràcies als sindicats tenim la paga, i els drets dels treballadors.

  M’encanta el teu bloc Viol!!
  ADÉU!!!!

 23. isaure

  Hola Viol,
  Abans els nens i nenes treballaven molt, no tenien descans.
  Van inbentar els Sindicats que defençaben els drets dels treballadors.

  Els mestres quan estan malats fan la baixa, preò a copmençaments de l’edat conemporània, els senyors i senyores si estaven malalts havien de anar a trebqallar.
  I gràcies a la indústries ara no fem les feines com abans.

 24. MYC VJC

  Els nens treballaven i no anaven a l’escola ni es podien divertir amb la seva familia perquè cobraven pocs diners pero ara es diverteixen en l’escola i aprenen perquè cobren més diners i no fa falta que treballin els nens, tambe es van crear els drets dels infants.
  Es treballa de 12 a 13h diaries i ara nomes fa falta treballar de 6 a 10h diaries. (Que be no…?)

 25. jordi r

  ma agradat molt la cantania 2010 gracies david ma agradat molt i espero que als meus amics de clase tambe . apart de la cantania nava a cantar viva la vida de colplay per els nens de 6e per final de curs pero com li ba pasar allo a la meva cusina monse no bam ectuar na ba a pujar a lasenari la monse llo i el david el meu cosi pero u probarem el any que ve per ser segu que no us ba agradar em el supa quan ba ploure. gracies viol per aquest 2 anñs per fer de profesora ta trubare afaltar gracies per tot i als altres profes i a qui llagegi aixo sagu que meu axudat el alguna cosa adeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *