LECTURES COMPARTIDES

L’ESGLÉSIA DEL MAR.

Ildefonso Falcones

Després de llegir tantes novel·les basades en fets històrics d’altres països, em va sorprendre gratament la lectura de “L’església del mar” que novel·la un fet històric molt proper a nosaltres, concretament  la Barcelona del segle XIV . És una novel·la que enganxa per la seva bona recreació de l’época feudal a través d’un personatge, l’Arnau Estanyol, que lluita per sobreviure primer i per guanyar-se un lloc privilegiat en la societat després. El llibre barreja lluita social, amor, lealtat, traició, intolerància religiosa… d’una forma impressionant.

                                                                                                                        M. Angels Fuentes

La caida de los gigantes.

Ken Follet.

 

Amb aquest llibre en Ken Follet comença una trilogia que ens vol endinsar en la nostra història més recent. El tema d’aquest primer llibre és l’inici de la primera guerra mundial i la revolució rusa.

Aquest autor desenvolupa la història a través de la vida dels seus personatges. Tant dels inventats com dels històrics. A l’inici del llibre tenim  un llistat de tots els personatges que hi trobarem. 

Coneixerem l’aristocràcia britànica i rusa gaudint de la seva privilegiada posició social; el patiment  dels miners galesos i la seva lluita per millorar la seva situació; la revolució del poble rus, iniciada pels soldats que es van negar a seguir lluitant en unes penoses condicions i que van recolzar al seu poble que també moria de gana.

Coneixereu uns personatges lluitadors, capaços d’enfrontar-se a les més dures situacions, que desitgen canviar la Història i aconseguir la Pau a tot el món, un món millor pels seus fills. Oi que us sona això?

Una dada curiosa és que l’autor fa servir frases dites pels personatges històrics posades en un context que podria ser real.

M. Angels Fuentes

Febrer 2011

One thought on “LECTURES COMPARTIDES

  1. rortega5

    EL ELEFANTE DE MARFIL
    És una novel.la històrica que es situa a la ciutat de Sevilla al 1750, aproximadament. Ho té tot pels apassionats de la lectura històrica d’aquella época. A, partir d’una història d’amor no acceptada per aquella societat, entre un exòtic mariner que ve de Malta i una vídua que té una impremta; tot això en el context d’un secret que gira al voltant d’un dels protagonistes de la novel.la.
    L’autora és Nerea Riesco.
    Bon estiu i gaudiu de la lectura.

Deixa un comentari