L’esport ens fa sentir millor i un cartell ben dissenyat també

Una de les activitats adreçades als alumnes de 2n d’ESO, ha estat des dels departaments d’educació física, plàstica i visual i tecnologia, deixar als nois i noies pensar en com fer la difusió d’aquesta primera Jornada d’activitat física i salut al Joanot Martorell d’Esplugues de Llobregat.

La proposta s’ha decidit com a treball en grup, on cadascú escollia fer o bé vídeo, o bé cançó o cartell, sempre originals i amb creació també d’un eslògan que recollís l’esperit de la jornada, la seva raó de ser, a més d’engrescar-los. Val a dir que qualsevol d’aquestes tres modalitats per expressar-se creativament en l’àmbit artístic, ha servit per avaluar part del crèdit de síntesi.

Dies abans de la jornada ja es va fer públic al vestíbul i altres espais de l’institut el cartell guanyador, que fou aquest:

En destaquem la realització a ordinador amb els programes Paint i Word i l’ús d’Internet. El resultat són sorprenents. És un cartell que es mou, que desprèn molt dinamisme, cosa que es reforça amb uns atletes que corren, captats just davant d’un llum rodó, com si d’un focus escènic es tractés, enxampant-los en el precís moment que passen per davant de càmera. El públic (som nosaltres que mirem el cartell) veiem passar els atletes i els animem perquè són els nostres companys i companyes de l’institut. L’ús dels colors i textures també reforça la idea de moviment, amb predomini de la gamma càlida contrastada entre tons majoritaris grocs i vermells.

És molt interessant la transparència dels colors (ara sí gamma freda i càlida, colors bàsics i complementaris) de les siluetes centrals: figures perfilades amb blanc vestides amb roba esportiva i que ajuden a reforçar la feina col·laborativa, l’esforç de l’equip precisament per aquesta transparència cromàtica. La feina d’equip, la suma d’esforços. No cal dir que la sensibilització educativa sobre temes de gènere ha fet que els alumnes retallin les siluetes de dos nois i dues noies: un encert positiu.

La tipografia s’ha escollit en blanc, amb la qual cosa es connecta visualment amb el focus escènic central també blanc, i deixar sorgir del fons els colors que emergeixen amb força. Hi ha molt d’equilibri en la composició.

Els alumnes a més d’incloure la informació rellevant (títol: Jornada d’activitat física i salut; la data: 6 d’abril del 2018; el nom dels centre: INS Joanot Martorell) han creat també l’eslògan:

L’ESPORT ENS FA SENTIR MILLOR

el missatge del qual ajuda a completar la feina d’equip i la importància de la jornada. Tot un èxit, felicitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *