UN PROJECTE ENGRESCADOR PER TOTS

Hem acabat el curs i podem està satisfetes del que ha significat aquest projecte pels nostres alumnes i per nosaltres mateixes.
Setmana a setmana hem anat aprenent coses dels diferents països, i més que haguéssim allargat si la fi de curs no ens hagués posat fre.
Tots els alumnes han estat involucrats, motivats i il•lusionats per saber coses de cada país on anava la Nirina. Sabien que havíem d’aprendre moltes coses per poder aconseguir una gota, i així ho feien. Hem acabat el curs i hem pogut acabar el conte satisfets d’haver fet la volta pels diferents països: Kenya, Egipte, Índia, Xina, Japó, Sibèria, Nova Orleans, Brazil, França i Catalunya. De cada un hem après el més significatiu o si més no el que les mateixes famílies han volgut destacar: el riu d’on recollia la gota la Nirina, com són les escoles, les famílies, els vestits típics, els menjars, les festes, els carnavals, els instruments, els animals, els personatges famosos, les banderes, els monuments més importants i coneguts… un munt de coses que de ben segur quedaran a la memòria de cada un d’ells i quan es facin grans segur que ho reviuran i ho connectaran amb el seu present.
Hem de dir que de seguida ens vam trobar amb el final de curs i França, que per sort ho tenim aquí al “costat” i molts nens/es ja ho coneixen, en vam fer només una pinzellada. Fins i tot algun d’ells va deixar anar el comentari “ja hem aconseguit la gota? si no hem après gaires coses!!!”. Però és que el temps se’ns va tirar a sobre. Si fóssim una escola en que les mestres fan continuïtat, de ben segur que les tutores de P4 haguéssim continuat i ampliat el projecte el curs que ve.
Finalment la Nirina va viatjar a Catalunya i els nens/es aquell mateix matí es van trobar amb l’aula plena de gotes. Representa que la Nirina i la Divi tornen a casa, aboquen totes les gotes que han recollit al riu sec i COMENÇA A PLOURE! Les gotes són de tots colors, les herbes creixen, els animals mengen, la vida i l’alegria han tornat al poblat! Tots els rius del món han compartit una part de la seva aigua amb nosaltres. ENTRE TOTS PODEM AJUDAR ALTRES PERSONES I TENIR CURA DE LA NOSTRA MARE TERRA!

IMG_6472       IMG_6471

Aquest article s'ha publicat dins de Avaluació, Producte final i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *