AL PATI TAMBÉ APRENEM!

Com ja sabeu, aquest curs sortim al pati amb el nostre grup estable, alguns dies a la terrassa 1, altres a la terrassa 2 i altres al terrat. En aquesta estona, curta però on l’activitat motriu acostuma a ser força intensa, es donen moltes situacions lúdiques que ens permeten aprendre a relacionar-nos amb els altres, fomentar la nostra creativitat i gestionar els petits conflictes que s’originen. Us deixem alguns exemples:

Joc de construccions en petit grup: entre tots construïm i ho fem servir per crear una història. Aprenem a prendre decisions en equip i a respectar les creacions dels altres.

Moments de conversa: aprenem a escoltar l’altre i expressar allò que volem comunicar.

Jocs reglats amb unes normes a seguir (fet i amagar, pica-paret): aprenem a seguir les normes, a fer els diferents rols i a gestionar la frustració quan perdem.

Moments de joc individual: aprenem a través de les descobertes sensorials i el joc basat en els nostres interessos.

Activitat motriu intensa que no podem fer a l’interior: escalar, saltar, còrrer, pujar en patinet, etc. Aprenem i millorem les nostres habilitats motrius i descarreguem tensions.

Moments de creativitat amb l’ús del material: aprenem a partir de reptes que sorgeixen del joc espontani i de les propostes dels companys/es.

Moments de joc simbòlic: aprenem recreant i interoritzant la complexitat de les relacions humanes i ens desenvolupem a nivell afectiu, motriu, cognitiu, social i comunicatiu.

 

“Mentre l’adult juga per divertir-se, l’infant juga per jugar.”

F. Tonucci (2009)

 

Més fotos de P5A, P5B i P5C.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *