C. de la Naturalesa

Aventura al terrat. Els animals de granja i de companyia.

El venedor de peixos. Fauna (especialment els peixos de colors) i flora del paisatge mediterrani. Estudi del litoral rocós i de la zona de platja. El fons marí.

El viatge del Dofí Rialler. La dieta alimentària en alta mar. Meteorologia: les tempestes, l’estat de la mar. Els ocells marins.

El vol del falcó.  Les estacions de l’any. Les fases de la lluna. Estudi del falcó (vol i atac), de la cabra i del cavall salvatge (vida i costums). Els metalls: plata, or, bronze, coure, aram. Els meteorits.

Els amics del vent. El curs fluvial d’un riu.

Els convidats del bosc. Les estacions de l’any. La tipologia dels boscos pirinencs. La micologia. L’ornitologia.

En Mir, l’Esquirol. L’alta muntanya i la muntanya mitjana: fauna i flora. La caça. Les tòfones. Artigar els boscos. Les plantes remeieres. El curs fluvial d’un riu. Els cavalls. Les balmes. La peixera i la sèquia.

En Roc Drapaire. Els arbres: la figuera, l’eucaliptus… Les fruites: les figues, les pomes… Les estacions. El gat. Les cuques de plata. Les granes de mill. El tabac: la caliquenya. Els fenòmens climàtics. El te. Les rates. Les deixalleries urbanes.

Estimat Stavros. L’ecologia. Les escoles de natura. La dieta alimentària vegetariana. La fauna i flora de la zona mediterrània: Grècia. L’observació de les característiques físiques i funcionals de diferents aus. Les infeccions intestinals.

Gasan i el lleopard. Estudi de la sabana: fauna i flora. La dieta alimentària de les tribus africanes. Els terratrèmols (geodinàmica interna).

Germana veritat. La vegetació californiana. Els cavalls. El coiot. L’orientació solar. Els saurís.

Gira-sol d’històries. La contaminació. La selecció de les llavors. Les diferències entre les races humanes. L’adaptació de la vida al medi.

Joc d’eixerits. Estudi dels efectes de la tardor en la natura. El sentit de l’olfacte: les olors i les pudors. La fauna i la flora a l’alta muntanya. La fauna oriünda de les diferents zones dels EUA. L’alimentació en alta muntanya. Les mines.

L’alcalde Ferrovell. Les epidèmies: la pesta.

L’espasa i la cançó. Les estacions de l’any. Les constel·lacions.

L’home dels gats Estudi dels animals (en especial els gats, els porcs senglars i els llops).

L’illa groga. Les roques basàltiques. La selva: fauna i flora. Les arrels comestibles: la regalèssia. Els terratrèmols. Els volcans. La tolla. El riu. L’or: l’arena aurífera i les vetes d’or. Les coves: les estalactites i les estalagmites. L’aigua.

L’ombra del senglar. Els porcs senglars. Les plantes medicinals. Les plantes aromàtiques. Les plantes condimentoses. Els cultius d’horta. El pas del temps segons la tradició popular.

La conquesta del barri. El gat: morfologia, règim alimentari, hàbitat i territori.

La perla negra. El riu: la flora i la fauna.

Nàufrags a l’espai. L’evolucionisme. El sistema solar: els astres, els planetes i les galàxies. Fauna i flora. La hivernació.

Punta de fletxa. El cotó. Els animals de tir: les mules i els cavalls. La fauna i la flora de l’Oest. Les terres desèrtiques i les terres de pastura. Les plantes medicinals. Les serps de cascavell. El brau. La caça. Les mines.

Rovelló. L’alimentació dels canins salvatges i dels domèstics. L’aprenetatge instintiu o condicionat d’un animal. La flora i la fauna autòctones. Les fruites de tardor. Les races canines. L’ús i el servei de les estances d’una granja. Els animals de companyia.

Saberut i Cua-Verd. La vida, l’alimentació, els costums, l’hàbitat dels llangardaixos i dels coloms. La hivernació. La fauna i la flora de les terres de secà. Les plantes remeieres. Els efectes devastadors d’un incendi.

Silenci, capità. La vegetació i la fauna d’algun arxipèlag de l’oceà Atlàntic. El te. El rapè. Les espècies. Els bancs coral·lins. Les dunes.
Trampa sota les aigües. Fauna marítima. El fons marí.

Un estrany a l’Arca. L’espècie dels ximpanzés: morfologia, alimentació, hàbitat, grau de sociabilitat envers l’home. L’ecologia.

Una quarta a babord. Les tempestes tropicals. Els animals marins. Les begudes alcohòliques: el rom. El cafè. El somnambulisme. La febre tifoide: vies de transmissió, simptomatologia i tractament. L’aigua potable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *