Posada en escena de C. Bieito al Romea de TIRANT LO BLANC

Fes un comentari sobre els aspectes que més et van copsar d’aquesta posada en escena. Signa el teu comentari amb el nom complet.

Tirant lo Blanc

AUTOR: Joanot Martorell, DIRECCIÓ: Calixto Bieito,
DRAMATÚRGIA: Marc Rosich i Calixto Bieito
MÚSICA: Carles Santos
PRODUCCIÓ: Institut Ramon Llull, Teatre Romea, Hebbel am Ufer (Berlín), Schauspielfrankurt i Ajuntament de Viladecans i amb motiu de la Fira del Llibre de Frankfurt 2007
EN CARTELLERA: Teatre Romea

Tirant lo Blanc

 

Sinopsi

Tirant lo Blanc, la primera i més important novel·la de la literatura catalana, ha estat considerada per acadèmics i aferrissats defensors un dels pilars fonamentals de la novel·la total en la literatura universal, pedra elemental per entendre la narrativa en majúscules tal com la coneixem avui dia.
Hereva de les sagues artúriques de cavalleries, Cervantes la va salvar de la flames en la famosa escena del Quixot tot assenyalant que “por su estilo es éste el mejor libro del mundo”, mentre que la resta de novel·les anaven a parar a la foguera.
Al llarg del Tirant, al mateix temps que es narren les gestes èpiques i amoroses del cavaller protagonista en l’heroica missió d’alliberar Constantinoble de l’amenaça de l’Imperi Turc, es dibuixa una panoràmica acurada i humana de l’ordre social i moral de l’edat mitjana en una aproximació que està a cavall de la crònica històrica més crua i la ficció.
Per a la posada en escena, he volgut cercar tota l’essència festiva de
l’original escrit pel cavaller valencià Joanot Martorell per convertir-lo en una gran festa teatral; en una celebració de l’home en tota la seva esplendor però alhora en tota la seva brutalitat i decadència.

One thought on “Posada en escena de C. Bieito al Romea de TIRANT LO BLANC

  1. mterol Post author

    L’espectacularitat de la posada en escena en general, la proximitat creada amb l’espectador, els anacronismes còmics i no tan còmics, el text seleccionat i l’ènfasi donada als moments clau de l’obra, entre d’altres qüestions. Què n’opines tu?

Leave a Reply