B-62 Hores B

Argumentem:

Com a veí o veïna de Julivert, has de prendre posició a favor o en contra del projecte del complex turístic que s’hi vol construir, ja que la decisió es prendrà en assemblea entre tota la ciutadania. Per això, informa’t i analitza tots els arguments favorables i contraris.

Després, fes un redactat que llegiràs a classe.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a B-62 Hores B

 1. Eva Martín Sanahuja diu:

  Una empresa constructora ha arribat a la nostra illa amb la intenció d’instal·lar un complex turístic, el qual inclou un gran hotel, un camp de golf i una elevada quantitat de comerços. Ara bé, com a veïna de Julivert, em trobo davant d’una situació de grans dubtes: no tothom hi està d’acord.

  Com tots sabem, el nostre municipi es troba en un moment crític econòmicament parlant, el percentatge d’aturats supera el 30% de la població i aquest projecte ens oferiria un gran nombre de llocs de treball. També hem de tenir en compte el cas del poble veí, el qual va sortir de la greu situació econòmica en que es trobaven acceptant el projecte de la realització d’uns grans magatzems. Està molt clar que si aquest complex s’accepta, la nostra economia millorarà, ja que els beneficis són ben clars.

  D’altra banda, hem de tenir en compte la gran inversió que aquesta idea suposaria, diners que no tenim cent per cent segur recuperar. També hem de tenir present que l’hotel i els camps de golf ocupen una gran superfície de terrenys, els quals s’haurien de destruir afectant al medi ambient, a terres agrícoles o fins i tot a alguna masia.

  Després d’analitzar els dos grans punts de vista, crec que per sobre de tot aquest projecte pot ser la solució que portem molt de temps esperant. Si acceptem el croquis que ens ofereix la constructora serà, clarament, una nova oportunitat pel nostre poble per poder seguir mirant endavant, cap a un futur municipal millor.

 2. Celia Vizuete diu:

  UNA CIUTAT DE LUXE

  Una de les illes del Mediterrani, Julivert, es planteja l’idea de construir un complex turístic. Des de fa temps, l’alcalde es reuneix amb la constructora Atotxanats SL que l’hi esta informant en que consisteix. Bàsicament es tracta de construir camps de golfs i un hotel de luxe que produirien un benefici important a l’illa, de la qual jo sóc partidari.

  Un complex en una illa amb pocs habitants, produiria un augment de població. Aquest augment, seria positiu a l’hora de provoca una gran quantitat de turistes que produirien molts diners. La creació de un hotel produeix molts llocs de treball per atendre a tots els visitants, sense contar tota la gent de manteniment, neteja,cuiners,etc. Que es necessitarien i que serien beneficiosos per la crisis d’avui en dia.
  També, augmentaria el nivell de vida, provocant així finalment la possibilitat de crear la escola pública i el centre de sanitat.
  A més, els terrenys que s’utilitzaran no afectaran a les propietats de terres que tenen els habitants, sinó estarà als afores. Així, que no provocaria cap molèstia per als ciutadans.

  Penseu, que si no es crea ara mateix un complex, amb el temps Julivert terminarà sent comprat per altre empresa i potser, no ens ofereixin tants beneficis com aquesta.
  Quasi ben bé, es pot dir que aquet projecte només beneficia a l’illa.

  Finalment, crec que és important que en l’assemblea tots nosaltres com a ciutadans, votem per a ajudar a crear una ciutat millor, per a que el lloc on vivim, tingui un luxe beneficiari. I així, poder arriba aconseguir una qualitat de vida per als nostres descendents.

 3. Hamza diu:

  EL PARADÍS PERDUT

  En aquest diàleg es parla sobre la construcció d’un hotel, un aeroport i un camp de golf a l’illa Julivert.

  Per una part es bona idea perquè es un projecte innovador que aportaria molts llocs de treball tant en la construcció de l’hotel, l’aeroport, camp de golf com després els serveis. També es una zona amb tranquil·litat, u per anar de viatge i relaxar-se ja sigui sol o amb la família.

  Per altra banda fer construccions i noves infraestructures a l’illa seria un fort impacte per als esser vius, animals i fins i tot a les persones que hi visquin a l’illa.

  En conclusió crec que es una mala idea ja que un hotel faria malbé la naturalesa de l’illa i moltes especies animals acabarien extingint-se, podrien aprofitar altres llocs on l’impacte ambiental sigui menys greu.

 4. Saray Garcia Barrena diu:

  A l’illa de Julivert es vol fer un complex turístic amb 2.500 habitatges, un camp de golf i un gran hotel de luxe. La constructora Atotxanats, S.L. té intenció de començar les obres abans de que acabi l’any. La majoria dels veïns estan en dubte sobre aquest tema i tenen molts punts de vista.

  Com a veïna de Julivert he de dir que és una bona oportunitat per desenvolupar-nos al sector turístic. Estic d’acord amb aquest projecte ja que gràcies al camp de golf i al gran hotel de luxe es podrien crear molts llocs de treball, aprofitant així els llocs exòtics d’aquesta illa, això cridarà l’atenció de molta gent i beneficiaria al turisme. A part d’això es construiran 2.500 habitatges, els quals faran que molts turistes que vinguin a visitar l’illa es quedin a viure i així ampliaríem la societat i milloraria la nostra economia. Amb la construcció d’hotels i restaurants, a part de la millora econòmica i la creació de llocs de treball, també milloraria la gastronomia de Julivert, sense esmentar la millora cultural. A més millorarien les infraestructures de l’illa amb més d’un aeroport i es crearia un gran port per als vaixells.

  Així doncs, la meva opinió és que és un bon projecte ja que trauríem molt benefici d’ell, però això si, mantenint i respectant als veïns d’avui dia. Si tots poséssim de la nostra part podria ser un bon projecte. Tot el que comença amb un petit canvi com aquest pot acabar sent un dels llocs més visitats i importants del món.

 5. Jesús Sánchez diu:

  El luxe arriscat

  Una empresa constructora ha arribat a la nostra ciutat amb l’idea de fer un complex turístic molt important el qual inclourà un aeroport, un hotel, un camp de golf i molts comerços més. Com veí de Julivert tinc alguns dubtes sobre aquesta possible construcció.

  El municipi de Julivert es troba en un moment econòmicament delicat i fer aquesta construcció suposaria una gran inversió inicial i no està assegurat que aquests diners invertits es recuperin en un futur. Però en canvi, aquesta construcció d’aquest complex turístic oferirà molts llocs de treball i el nombre d’aturats de la ciutat disminuirà. A més a més s’atraurà a la gent de fora i visitaran la ciutat i per tant s’obtindran beneficis econòmics als comerços i per tant al poble. És clar que el complex suposadament donaria molts beneficis i seria favorable aquesta construcció.

  D’altra banda, s’ha de tenir molt en compte els inconvenients que la construcció suposa, a part de la gran inversió inicial, un altre inconvenient important seria la gran perduda de terreny que suposarà la construcció i el no conèixer els propietaris de l’empresa genera molts més dubtes ja que no ens dona confiança.

  Finalment, crec que el projecte es molt arriscat ja que el nombre de diners d’inversió es molt elevat i en aquests temps de crisi aquest projecte no donarien els beneficis necessaris. Cap a un futur, aquesta proposta, podria resultar molt beneficiosa per a la ciutat a nivell econòmic i social o bé podria resultar una gran despesa per a la ciutat, i no seria el primer cas que es dona en la construcció d’un complex turístic que no ha donat els beneficis necessaris.

 6. Eric diu:

  Estem davant d’una situació la cual el nostre poble Julivert on es parla de la situació de construir un complex turístic, entre els quals hi tenim un hotel, un aeroport i un camp de golf.

  Per una banda seria una bona idea construir un complex turístic, ja que es un projecte innovador, la cual aportaria llocs de treball i es podrien obrir nous negocis com bars, botigues de records, etc. El poble seria internacionalment reconegut, amb la consequència d’un augment del turisme. A més a més, guanyaria vitalitat Julivert, ja que hi hauria més relacions socials, ja que ara el nostre poble és petit i tranquil.

  Per altra banda, crec que pot comportar aspectes negatius com per exemple drogues, baralles o brutícia pels nostres carrers. Tambè hem de tenir en compte la elevada inversió inicial, on afectaria molt en el medi ambient, amb la conclusió de la destrucció de boscos i augment de la contaminació. Fins i tot, podem a arribar a pensar de que a lo millor no es del tot rendible i fem una grandíssima inversió inicial per a que desprès no hi hagi demanda.

  Com a conclusió, puc dir que en aquests temps, si vols triomfar en alguna cosa, t’has d’arriscar-te. Per això, jo opto per a construir aquest complex turístic.

Els comentaris estan tancats.