B-62

En el document adjunt hi ha les instruccions per elaborar él primer text escrit de la 2a avaluació.

TIPOLOGIA TEXTUAL

 

Termini: fins al dia 15 de gener de 2013

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

26 respostes a B-62

 1. Celia Vizuete diu:

  Barcelona, 16 de desembre de 2012

  Senyors,

  Per mitja d’aquesta carta us faig saber la situació en la qual es troba el meu barri.
  La regidora del Medi ambient ha decidit endurir les mesures contra la contaminació acústica i tancar els bars i les terrasses que les incompleixen.

  Així mateix, el barri ha iniciat les seves reivindicacions . Primerament, un grup de la ciutat, en especial el joves i els propietaris d’aquest locals, han mostrat la seva opinió en contra d’aquesta mesura. Aquests afirmen la necessitat de llocs d’esbarjos per a poder gaudir, argumentant així, que aquesta contaminació acústica només es produeix els tres mesos d’estiu i que la solució per a tot aquell al que li molesti podria ser col•locar finestres d’alumini amb vidre doble. Ja que creuen que aquestes terrasses i bars augmenten la arribada de veïns a la ciutat, creant així, més consum.
  Per altre banda, un altre grup de la ciutat mostra el seu recolzament amb la regidora. Ja que, es queixen de no poder descansar per las nits. Però, no només això, sinó també el no poder obrir les finestres i que les seves cases tremolin, fins i tot, arribar a quedar-se sords. Creuen, que la única solució es tancar tots aquells establiments que no compleixen les mesuren que s’establiran molt aviat per el soroll.

  Finalment, m’agradaria que l’ajuntament em facilites una solució davant aquesta situació per a poder buscar el benestar de tots el veïns i fer constància d’ella a la reunió convocada per la associació de veïns la pròxima setmana.

  Atentament,

  Celia Vizuete Terrés

 2. Adrián diu:

  Sr. Director,

  A través d’aquesta carta tinc la intenció de fer saber a la direcció d’aquest diari la mesa posició davant la situació en que es troba el meu barri darrerament.
  Tinc entès que la regidora de Medi Ambient del barri ha decidit posar noves mesures a tal d’endurir les lleis a causa de la gran contaminació acústica que afecta al barri últimament.

  He pogut saber que molta gent del barri està començant a fer protestes en contra d’aquestes noves mesures, ja que ells argumenten (majoritàriament joves) que necessiten el seu “espai” i que només és durant l’època de l’estiu.
  La meva humil opinió recolza a l’altre grup de persones del barri que han iniciat reivindicacions en contra de la contaminació acústica i aplaudint les noves mesures adoptades per la regidora de Medi Ambient de tancar tots els locals d’oci que no compleixin aquestes noves mesures, ja que només demanem que es respecti el nostre dret a poder descansar per la nit sense cap tipus de soroll que ens ho impedeixi.

  Per finalitzar, m’agradaria animar a l’ajuntament a que segueixi endavant amb aquestes noves mesures que només volen garantir el descans del veïns del barri.

  Atentament,
  Adrián Aguilera Paños

 3. Albert Cayuelas diu:

  Sant Boi de Llobregat, 17 de Desembre de 2012

  Sr. Director ,
  En aquesta carta vull mostrar la meva opinió respecte el tancament dels local d’oci del barri com podria ser els bars , i el meu suport cap a la regidora de Media Ambient de la ciutat .
  Els ciutadans han convertit aquests llocs d’oci, en un autèntic drama per alguns veïns de la zona , on porten queixant-se des de fa més de dos anys i van fer escoltar-se quan la regidora va visitar la zona. Els bars tanquen més tard de les hores establertes i vénen alcohol als menors d’edat i això provoca que s’ompli de gent.
  Els joves que freqüentant els bars i terrasses solen beure més alcohol del compte i provoca l’augment de crits i baralles, i el soroll es torna insuportable als veïns que molt enfadats, ens expliquen que tenen problemes d’insomni a causa del soroll , i que pateixen destrosses constants al portal i , a més a més , es troben amb brossa, burilles , llaunes , i ampolles d’alcohol .
  Per això , la regidora de Medi Ambient va prendre mesures estrictes contra els bars amb les seves respectives terrasses, que incompleixin les normes establertes , com tancar molt mes tard de les 3:00 ,vendre alcohol a menors i superar els límits de soroll establert .

  Gràcies a la regidora la zona recuperarà la normalitat i els veïns podran retornar a la tranquil•litat , poden dormir les hores necessàries i sense destrosses en els seus portals.

 4. Judith Núñez Rubio diu:

  Barcelona, 18 de desembre de 2012

  Estimat senyor,

  Li escric aquesta carta per comentar-li les causes de les queixes dels veïns a causa del soroll que provoquen els locals d’oci al nostre barri.
  Per aquest mateix motiu, la regidora de Medi Ambient de la nostra ciutat ha decidit endurir les mesures contra la contaminació acústica i tancar els bars i les terrasses que les incompleixen.
  Arran d’això, tots els veïns s’han reunit i han exposat les seves crítiques tan positives com negatives sobre el que s’ha proposat fer la regidora de Medi Ambient.

  En primer lloc, una part dels veïns estan d’acord amb les mesures que vol emprendre el ministeri de Medi Ambient, ja que, comenten que la gent que hi accedeix a les terrasses no para de fer xivarri fins a la matinada, inclús amb les finestres tancades es sent com si estigués al mateix costat, i per tant no es pot dormir bé. Expressen que havent bars i terrasses a la seva zona incita a que els joves es quedin fent gresca fins a la matinada, i no només divendres o caps de setmana, si no que això passa durant tota la setmana i, com els veïns han comentat, molts tenen que matinejar.
  A més, totes aquestes condicions sonores fan que, com ells exposen, s’acabin quedant sords.
  Per tant, creuen que l’única solució és tancar aquests locals per poder viure en una zona tranquil·la i en silenci per poder tindre un descans a l’hora d’arribar a casa.

  En segon lloc, una altra part dels veïns són gent que esta en contra del tancament de bars i terrasses. Es tracta majorment de joves.
  Aquesta part de la població assegura que al barri es necessiten llocs d’oci i que no hi ha res de malintencionat en passar una estona amb els amics estant en aquest tipus de locals o per la zona xerrant. A més, es contradiuen amb la resta de veïns dient que això no passa tot l’any durant tots els dies de la setmana, si no que més que res a l’estiu, com es normal per a la gent d’aquesta edat.
  Per altra banda, altres veïns també diuen que les terrasses atreuen a veïns d’altres zones, i per tant, això genera beneficis per al barri i un ambient agradable.

  Així que, ja exposats els arguments tant a favor com en contra que es van fer a la junta de l’associació de veïns, demano que es pugui donar una solució tant per una banda com per altra i poder gaudir així, del nostre barri tant uns com altres.

  Atentament,

  Judith Núñez Rubio

 5. Rubén Sanz Pérez diu:

  Barcelona, 18 de desembre de 2012

  Estimat senyor,
  Per mitjà d’aquest escrit m’agradaria que se-n’assabentés de la meva opinió sobre el que s’està donant lloc al meu barri, aquests últims dies.
  Tinc entès que la regidora de Medi Ambient ha posat en funcionament una sèrie de mesures contra la contaminació acústica, en las que incloïen tancar bars i terrasses que les incompleixen.
  Per una banda, tenim el sector del barri més jove que esta fent una sèrie de protestes contra les noves mesures adoptades per la regidora de Medi Ambient, defensant d’una manera comprensible que tenen tot el seu dret a sortir i tenir el seu espai després d’un any d’estudis dur, ja que només seria en l’època d’estiu i el que volen es sortir i passar-s’ho be ja que durant l’any no poden sortir gairebé res.
  Per altra banda, tenim un altre sector del barri que recolza la sèrie de mesures formulades i implantades per part de la regidora de Medi Ambient com ja he citat abans, que estan a favor del tancament de negocis que no compleixen les noves mesures, i l’argument en que es basen es que volen tenir una nit tranquil•la i poder descansar i sobretot que cap soroll infereixi en el seu descans, en aquest cas sobretot la música i el xivarri de la gent.
  Una vegada exposats els sentiments que es veuen expressats en tot el barri, m’agradaria demanar-li que pugi reconsiderar aquest tema i pugui fer alguna cosa medianament intermèdia per deixar content a les dues bandes i que torni la bona sintonia entre els habitants del barri.

  Atentament,
  Rubén Sanz Pérez

 6. Rubén Sanz Pérez diu:

  Estimat senyor,

  Per mitjà d’aquest escrit m’agradaria que se-n’assabentés de la meva opinió sobre el que s’està
  donant lloc al meu barri, aquests últims dies.

  Tinc entès que la regidora de Medi Ambient ha posat en funcionament una sèrie de
  mesures contra la contaminació acústica, en las que incloïen tancar bars i terrasses que les
  incompleixen.

  Per una banda, tenim el sector del barri més jove que esta fent una sèrie de protestes contra
  les noves mesures adoptades per la regidora de Medi Ambient, defensant d’una manera
  comprensible que tenen tot el seu dret a sortir i tenir el seu espai després d’un any d’estudis
  dur, ja que només seria en l’època d’estiu i el que volen es sortir i passar-s’ho be ja que durant
  l’any no poden sortir gairebé res.

  Per altra banda, tenim un altre sector del barri que recolza la sèrie de mesures formulades i
  implantades per part de la regidora de Medi Ambient com ja he citat abans, que estan a favor
  del tancament de negocis que no compleixen les noves mesures, i l’argument en que es basen
  es que volen tenir una nit tranquil·la i poder descansar i sobretot que cap soroll infereixi en el
  seu descans, en aquest cas sobretot la música i el xivarri de la gent.

  Una vegada exposats els sentiments que es veuen expressats en tot el barri, m’agradaria
  demanar-li que pugi reconsiderar aquest tema i pugui fer alguna cosa medianament
  intermèdia per deixar content a les dues bandes i que torni la bona sintonia entre els habitants
  del barri.

  Atentament,

  Rubén Sanz Pérez

 7. Rocio González diu:

  Barcelona, 13 de gener de 2013
  Estimada regidora de medi ambient,
  Em dic Rocío González Hinojosa. Uns veïns i jo hem estat parlant sobre la mesura de l’enduriment contra la contaminació acústica i tancar els bars i les terrasses que les incompleixen .
  El que jo li voldria exposar és que hi ha persones, més bé la majoria, que no estem d’acord amb el que vol fer ja que a molta gent li agrada estar per les nits en els bars o les terrasses sobretot quan fa bon temps. També la gent que treballa en els bars perdria clientela, fins i tot la seva feina.
  D’altra banda hi ha gent que es queixa per el soroll, encara que s’han posat finestres de doble vidre i altres aparells per no sentir el soroll. Hi ha veïns que es continuen queixant , però jo considero que n’hi han altres sorolls al carrer com per exemple el camió de les escombraries, obres que fan innecessàriament i sobretot el soroll dels cotxes, que són més molestós i d’això ningú es queixa ni diu res. Comprenem que per les nits es més incòmode el soroll ja que hi ha gent que intenta dormir o famílies que tenen fills petits i ho passes malament. però també hi ha que comprendre que estem vivint en una ciutat que és on la gent fa vida tant per el dia com per les nits.
  En conclusió, volem que aquest problema se’l repensi o que prengui altres decisions com fer unes votacions i que els ciutadans decideixin. Espero que faci el millor per la ciutat.
  Quedant a l’espera d’una ràpida resposta, m’acomiado atentament.

  Rocío González.

 8. Eva Martín Sanahuja diu:

  Barcelona, 13 de gener del 2013

  Estimat Sr. Director,
  Com a ciutadana i veïna del barri de Gràcia, escric aquesta carta per fer pública la situació de la zona on visc. Des de fa unes setmanes, s’estan duent a terme una sèrie d’obres, provocant així un gran soroll la major part del dia. A aquestes molèsties cal afegir l’escàndol de cada nit a les terrasses dels bars i restaurants, les quals fan impossible un descans digne del veïnat. En aquest moment, s’ha anunciat l’enduriment de les mesures contra la contaminació acústica per part de la regidora de Medi Ambient, però, i si amb això no hi ha prou?

  Després d’assistir a una reunió de l’associació de veïns i veïnes, queden assimilades les diferents posicions davant d’aquesta greu situació. Per una banda, tenim els exemples de dos homes treballadors a favor d’aquestes mesures de la regidora. En primer lloc, tenim el testimoni d’un veí que no pot obrir les finestres a causa del soroll i, si les tanca, com que és estiu, pateix una calor insuportable. En segon lloc, tenim en Jacint, un carnisser que veu com té molta menys clientela des de que van començar les obres i no pot dormir adequadament pel soroll dels locals d’oci.
  D’altra banda, podem observar l’opinió d’una jove que defensa la realització de les obres, ja que no duraran massa, són necessàries i milloraran la situació del barri amb voreres més amples i un pàrquing. També defensa les terrasses nocturnes, grans productores de beneficis econòmics.

  En conclusió, com es pot observar, aquesta situació del veïnat és realment insostenible, donat el gran debat d’opinions existent en aquest moment. Així doncs, espero poder rebre algun tipus de suggeriment per millorar la relació entre els habitants del barri i poder seguir gaudint de la tranquil·litat de la que sempre hem estat envoltats. Moltes gràcies.

  Atentament,

  Eva Martín Sanahuja

 9. Judith Vázquez González diu:

  Estimat senyor,

  Em dirigeixo a vostè per tal de fer-li saber la situació que n’hi ha actualment al nostre barri. Han arribat a oïdes meves que la regidoria de Medi Ambient del nostre barri ha decidit endurir les mesures contra la contaminació acústica i tancar els bars i les terrasses que les incompleixin. Els ciutadans del barri tenen opinions diverses y no totes coincideixen, ja que no tota la gent pensa de manera igual i cada persona mira per els seus propis interessos.

  D’una banda hi ha el sector mes jove el qual pensa que son injustes les mesures que la regidoria de Medi Ambient vol implantar als bars i les terrasses, els joves argumenten que tenen tot el dret a sortir desprès de tots els dies que han estat estudiant o treballant i tenir una estona de diversió per estar amb els amics y passar-s’ho bé. Els joves defensen aquesta proposta ja que pensen que tal i com esta la situació econòmica del país si finalment s’hi implanten aquestes mesures, les empreses podrien perdre molta clientela, fent d’aquesta manera que els seus treballadors fossin innecessaris i amb això l’únic que aconseguirien seria que la cua de l’atur s’incrementés encara més.

  D’altra banda hi ha un altre sector, el qual esta d’acord amb les mesures que la regidoria de Medi Ambient vol implantar al sector de l’oci. Aquest grup de persones argumenten que el soroll d’aquests establiments no els deixa descansar per las nits, i que pel culpa de això, moltes persones pateixen problemes de salut i el seu estat d’ànim també es veu afectat. També argumenten que amb el soroll que fan els bars i les terrasses, es veuen obligats a pujar el seu nivell de veu per mantenir una conversa amb altres persones. Per últim expliquen que es veuen obligats a mantenir les finestres tancades de casa seva per culpa d’aquest soroll i creuen que això no deuria de ser-hi així, ja que es troben a casa seva i ningú no els pot obligar a deixar de fer o fer el que vulguin.

  Com a conclusió em sembla que vostè hauria de buscar algunes mesures perquè la tota la gent del barri es trobes agust. Penso que una bona manera de trobar una solució podria ser fent unes votacions i que tothom donés la seva opinió al respecta del que pensa sobre aquest tema. Espero que aquesta carta li faci reflexionar una mica sobre la situació que hi ha a l’actualitat del nostre barri i que prengui decisions ràpides i eficaces perquè tothom se senti agust i la situació millori ho abans possible.

  Atentament,

  Judith Vázquez González
  Barcelona
  13 de gener de 2013

 10. Jesús Sánchez Bolance diu:

  Barcelona, 26 de desembre de 2012

  Senyor Director,

  A través d’aquesta carta us vull fer saber la situació per la qual estem passant els ciutadans del meu poble. Com ja sabrà, la regidora de Medi Ambient ha decidit tancar bars, terrasses i tota mena de locals d’oci per tal d’actuar en contra de la contaminació acústica davant d’un gran allau de queixes dels veïns.

  El poble ha començat a fer pública la seva opinió. Hi han diversos sectors o grups els quals defensen la seva opinió, primerament tenim el grup de joves. Aquest grups esta totalment en contra de tancar els bars, pubs, i terrasses ja que per a ells es una gran forma d’oci per estar amb els amics beguen i parlant. A més a més diuen que amb el tancament dels bars. els propietaris perdran molts clients i a més a més els joves anirien a veure als parcs i faran mes soroll i ho embrutarien tot.
  Hi han altres grups que es queixen del excessiu soroll que provoquen els bars, tot i que s’han instal·lat finestres amb doble vidre. A més a més, aquesta gent recolça la seva actitud davant aquesta solució dient que ells tenen que treballar i descansar i no per culpa de aquesta gent “festera” no van a descansar. Per tant, aquests grups estan totalment d’acord amb la regidora de Medi Ambient ja que tots els bars i terrasses que incompleixin les mesures contra el soroll es tancaran i a més a més, tindran sancions econòmiques greus.

  Per acabar, m’agradaria poder trobar una solució davant d’aquest dilema per poder arribar a un acord mutu entre les diferents opinions de manera democràtica en una reunió convocada pels veïns i pels representants de cada grup.

  Atentament,

  Jesús Sánchez Bolance

 11. Anabel Cortés diu:

  Sr director,

  Després d’una xerrada de veïns, tenim la intenció amb aquesta carta de fer arribar la nostre sobre els sorolls del lloc on vivim, el nostre barri.
  Ens ha arribat la informació de que Medi Ambient incorporarà una sèrie de noves previssions contra la contaminació social entre les quals trobem el tancament de bars i terrases del nostre barri.
  En la nostra localitat tenim diferents bandes, trobem el més joves que després d’estudiar, treballar durant la setmana, etc, busquen un lloc on poder desconectar de la rutina i passar-ho bé, prenent alguna beguda, escoltant música… Aquesta opinió pot ser comprensible fins a un punt, donat que també vivims amb persones més major que ja han passat aquesta época i el que busquen ara és tranquilitat i descans, sobretot a la nit.

  Ens agradaria que desde el departament de Medi Ambient busquessin alguna situació intermitja en la qual ninguna de les dues bandes es vegui afvorida.

  Atentament,

  ANABEL CORTÉS

 12. Cesc Carreño diu:

  Barcelona, 14 de gener de 2013

  Senyor director de La Vanguardia,

  Em dirigeixo a vostè per expressar-li la situació que ara mateix hi ha al meu barri per culpa de la forta contaminació acústica que hi ha, sobretot per les nits. La regidora de Medi Ambient del nostre poble ha decidit endurir amb bastanta força les lleis contra la contaminació acústica i fins i tot tancar els diferents establiments que la incompleixin. Això ha provocat certes movilitzacions i conflictes en aquest barri.

  Per una part, els que fins ara s’havien queixat dels sorolls que feien aquests establiments i els seus clients, han recolzat a la regidora ja que molts d’ells no podien descansar per les nits per fort soroll que hi havia i fins i tot i ha algú que diu que a vegades la seva casa tremolava o que s’estava quedant sorda a causa del soroll.
  En canvi, els joves del barri s’han queixat d’aquest enduriment de la normativa ja que argumenten no fan tan soroll, que hi ha altres coses que molesten mes, que això només passa durant una època de l’any i que a mes diuen que tenen dret a sortir i passar-ho bé. S’han unit a la queixa els diferents empresaris amos d’aquests establiments ja que aquest enduriment els hi sembla bastant dur i creuen que els hi afectarà molt.

  L’hi exposo aquests arguments esperant que hi hagi una solució possible a aquest problema i que aquesta solució sigui convincent per a tothom, ja que el conflicte no es bo per a ningú i acabarà afectant a la convivència del barri.

  Atentament,

  Francesc Carreño

 13. Sònia Ràfols diu:

  Sr Director,

  El motiu d’aquesta carta es expressar la meva decepció davant les mesures que la regidora de Medi Ambient de la nostra ciutat que ha decidit portar a terme contra la contaminació acústica tancant així els bars i les terrasses que les incompleixen.

  Des de sempre les terrasses i els bars han sigut una forma de relacionar-se amb els veïns del barri juntament amb una via d’escapament després de la feina per desconnectar amb la família o els amics. És un lloc d’oci molt important i imprescindible en el barri el qual ens fa falta a tots, per altre banda, per molts aquesta forma de pensar no es la mateixa i segons tinc entès s’estan mobilitzat en busca de firmes perquè aquestes mesures es portin a terme. En canvi, des del meu punt de vista i el de molts del barri això es pot solucionar amb horaris raonables per a tots.

  Per la qual cosa, jo juntament amb els veïns del barri creiem que no hi ha un motiu ferm per aquests tancaments i voldríem fer un crit a l’ajuntament perquè revoques la seva decisió deixant obert els bars i les terrasses.

  Atentament,
  Sònia Ràfols Martín

 14. Pablo Andrés Ruiz diu:

  Senyor Director,

  Li escric aquesta carta per informar-li de les constants queixes dels veïns del nostre barri a causa del soroll provocat per els locals i les terrasses.

  La regidora de Medi Ambient de la ciutat ja ha pres mesures, fent que moltes terrasses i locals tinguin que tancar per el soroll que provoquen. Aquesta acció a fet que sorgeixin diferents opinions a sobre del tancament dels locals.

  Per un costat, tenim els veïns que estan d’acord amb les mesures que ha imposat la regidora. Es queixen del gran soroll que hi ha a la nit, a molts els provoca insomni i altres diuen que a la llarga poden quedar sord del gran volum de la música. També es queixen del baix rendiment que tenen per el mati per l’insomni.

  Per l’altre costat, trobem a la gent que hi està en contra del del tancament dels locals. La majoria són joves que estan en contra d’aquestes mesures tan estrictes. Creuen que una mesura correcta i ,que estarien tots d’acord, seria la de que els veïns als quals els hi molesti el xivarri es posin un doble vidre.

  Després d’exposar els arguments, a favor i en contra, m’agradaria que s’arribes a un acord en el qual tota la gent del barri estigues contenta.

  Atentament,

  Pablo Andrés Ruiz

 15. Saray García Barrena diu:

  Barcelona, 14 de gener del 2013

  Sr. Director,

  Com a veïna del meu barri i mitjançant aquest escrit vull fer pública la situació que estem vivint tots els veïns actualment. Les obres que s’estan duent a terme des de fa uns dies ha provocat un gran escàndol entre els veïns i des de fa ja un temps s’ha tornat insuportable el soroll que provoquen els locals d’oci, els bars i les terrasses de la zona on visc. La regidora de Medi Ambient ha decidit endurir les mesures contra aquesta contaminació acústica que estem patint i ha decidit tancar els bars i terrasses que les incompleixi.

  En l’associació de veïns i veïnes es va debatre sobre aquest tema, no vam arribar a un acord a causa de la varietat d’opinions que van haver-hi. Per una banda, es troba la gent que es queixa de les obres i dels locals d’oci perquè no tenen un mínim de descans i se’ls fa impossible fer vida normal amb tant de soroll. Creuen que la vida nocturna que hi ha pels bars i les terrasses s’ha d’acabar perquè no dormen el suficient per anar a l’endemà a treballar. Per una altra banda, es troba la gent que defensa les obres. Pensen que són necessàries per millorar el veïnat i també augmentarà la clientela de les botigues gràcies als nous aparcaments. També defensen els llocs d’oci perquè és una part molt important de l’economia del barri i és on molta gent es distreu.

  En conclusió, es veu que entre els veïns no ens posem d’acord i no arribem a una solució entre tots. Voldria que es donessin diferents propostes per a que tots estem contents i podem fer vida normal sense preocupacions ni sorolls. Gràcies.

  Atentament,
  Saray García Barrena

 16. Alejandro Medina diu:

  Barcelona, 16 de gener de 2013

  Sr. Director,

  Per mitjà d’aquesta carta voldria fer pública la situació per la que passem els veïns i veïnes del meu barri, respecte el tancament per part de la regidora de Medi Ambient de locals d’oci que no compleixin les noves mesures contra la contaminació acústica.

  En primer lloc, el sector més jove del barri i els propietaris d’aquests negocis refusen aquestes noves mesures. Els joves argumenten que necessiten el seu “espai” per gaudir i afirmen que això únicament pasa durant les nits d’estiu, a més, quan va haver obres a la plaça del barri ningú es va queixar i aquella maquinària també feia un soroll insuportable. Els propietaris dels locals d’oci afirmen que hi ha sorolls molt pitjors que els de les terrasses i bars, i la prohibició de fer tant de soroll els fa perdre clientela.

  Per altre lloc, la resta de veïns i veïnes es mostren a favor d’aquestes noves mesures donat que molts d’ells no podien dormir bé per les nits i es llevaven de molt mal humor i massa cansats com per anar a treballar, fins i tot, alguns veïns creuen que han perdut una mica d’oïda. Creuen que el tancament d’aquests locals d’oci seria la solució definitiva.

  En conclusió, m’agradaria trobar una solució que satisfaci a tothom, espero poder rebre algunes suggerències per poder posar fi a aquest problema i viure en pau d’una vegada per totes.

  Atentament,

  Alejandro Medina Jiménez

 17. Neus Xavier Escruela diu:

  Benvolgut senyor/a,

  Com a veïna i servidora del meu barri, mitjançant aquest escrit vull manifestar-li públicament una situació extrema que estem vivint en aquests temps. Les excavacions i obres en aquest barri han provocat un gran escàndol en tot el veïnat i des fa un temps tant els bars, com els locals d’oci i els seves respectives terrasses són molt molestos durant les nits i no deixen descansar.
  En els moments que ens trobem, la regidoria de Medi Ambient de Barcelona, en el barri on convivim, l’Eixample, ha decidit endurir les mesures contra la contaminació acústica i tancar els bars i les terrasses que les incompleixin.

  A la reunió convocada per l’associació de veïns del barri no va quedar molt clara cap decisió, ja que hi havia moltes diferències d’opinió. Per una part trobem que per quasi tots, el soroll de les obres és el més molest ja que et lleven al matí i ja no podem dormir més, però també per altra banda provoca menys clientela pels botiguers; encara que alguns pensen que són necessàries per arreglar el barri i que faci més goix. Després tenim algun veí més neutral que intenta convèncer que acabaran aviat; i per una altra part, pensen que els llocs d’oci i discoteques no deixen descansar als veïns més propers a l’establiment i que les terrasses al carrer provoquen molt més xivarri que en un local tancat; però també fan que el nivell econòmic de l’Eixample sigui més elevat i els llocs d’oci siguin més coneguts.

  Finalment, entre l’associació de veïns i la resta del veïnat no ens posem d’acord, li demanaria breus propostes i solucions per tal que el barri sigui un bé comú, ja que tots tenim dret de fer una vida tranquil•la a la nostra manera, sense haver-nos de preocupar per temes exteriors. Moltes gràcies per la seva atenció.

  Atentament,

  Neus Xavier Escruela a dia 16-01-2013

 18. Thais Hernandez diu:

  Senyor/a director/a,
  primer de tot vull presentar-me: sóc una veïna del barri del Carmel i volia donar-li a conèixer la situació en la que estem:

  Actualment, al nostre barri ha sofert una sèrie de queixes degut a la contaminació acústica que ha provocat tant les obres que fan al carrer, com la gent a les terrasses dels bars i el garets. Per aquest motiu la regidora del Medi ambient ha decidit endurir les mesures contra aquesta contaminació i tancar els bars i les terrasses que les incompleixin.

  Des del meu punt de vista, això es una injustícia, ja que, per una part, aquestes obres que estan realitzant son pel nostre propi benefici, ja que milloraran la qualitat i les infraestructures de la nostra ciutat, i per tant, crec que els veïns deurien aguantar-se els pocs mesos que duren, ja que al cap i a la fi, son destinades a tots els ciutadans. I per altra part estan les queixes pel soroll de les terrasses, que tampoc ho veig just, ja que els joves com jo ens agrada anar a aquestes terrasses a passar una bona estona, parlar i fer unes rialles, i la gent que està en contra segurament que alguna vegada a la seva vida també li ha agradat anar, cosa per la qual hauria d’acceptar que tota la gent té dret a estones de diversió.

  En definitiva, que crec que els veïns deurien acceptar que vivim al mig d’una ciutat, no a un poble, i que es irracional que vulguin viure sense cap soroll.

  Atentament,
  Thais Hernández Giró

 19. Eric diu:

  Barcelona, 16 de gener del 2013

  Estimat alcalde,

  Parlo en nom del poble, em dic Eric Palomares. Vull parlar sobre les obres que estan fent ara els treballadors i la gent es queixa molt pel soroll que fan les màquines:

  Els veins es queixen que no poden dormir per culpa de les obres, ja que comencen a fer sorrol des de ben d’hora del mati i no paren fins a la nit. Els veins no es queden de braços plegats i ja no ho poden soportar el soroll més!

  També tenim que reconèixer que quan veu reconstruir la plaça del poble es podia caminar millor i estava millor remoledada i veu aportar altres coses com una font, un parc per als nens petits, un carril per a les bicicletes, etc. El poble va quedar encantat amb la nova plaça que veu fer.

  El poble està d’acord de que es bo innovar coses per al nostre poble, ja que atrau més a la gent de fora, és més bonic de veure, etc. Però el poble exigeix de que començeu i acabeu les obres a una hora més considerada per a fer soroll. Us ho demanem per a que la gent pogui viure més en pau.

  Gràcies. Atentament.

  Eric Palomares López

 20. Sam Rodríguez Neiro diu:

  Senyor Director,
  Com a conciutadà del barri de Gràcia, escric aquesta carta per fer pública la situació que està succeint en aquesta la nostra comunitat. Ja fa dues setmanes en les quals s’estan produint una sèrie d’obres en els nostres carrers per millorar i renovar els carrers, que estan provocant una quantitat de soroll molesta durant la gran part del dia. Si a tot això li sumem l’excés de escàndol nocturn que es produeix al veïnat, s’adonarà que és una situació molt incomoda. S’ha decidit augmentar les mesures de Medi Ambient per part de la nostra regidora, però, i si no és suficient?

  En l’última reunió de l’associació de veïns i veïnes, el tema central va ser l’escàndol que envolta durant tot el dia el nostre barri, pels matins, des de abans de les 7 del matí, hi ha soroll de les màquines que estan realitzant les obres, mentre que l’escàndol s’allarga fins a les 2 de la matinada tranquil•lament pels espais d’oci amb els quals ens trobem al nostre humil barri. Els nostres conciutadans i jo, creiem que la solució principal passa per tancar les terrasses a partir de les 22.00h, donat que almenys podríem tenir hores de tranquil•litat fins a les 7 de la matinada per poder descansar i allunyar-nos de la contaminació acústica que ens envolta. Per una altra banda, una part del veïnat, creu que encara que sigui un sacrifici gran, les terrasses son una part molt important per a l’economia del barri, i més encara en la gran crisi econòmica en la que ens trobem actualment. També creuen, que la duta a terme de les obres, encara que s’està fen molt pesada, serà una inversió a llarg durada, ja que millorarà la zona, i farà que augmenti el nombre de clients, perquè una primera impressió diu molt.

  En conclusió, la situació s’està fent insostenible, hi ha moltes opinions, i l’únic que s’està aconseguint és crear tensions entre el veïnat, i perdre la tranquil•litat de la que sempre hem gaudit. Amb tot això, espero que ens i em puguis suggerir algun tipus de solució per a aquest problema i recuperar l’harmonia d’aquest humil barri. Moltes gràcies.

  Atentament,

  Samuel Rodríguez Neiro

 21. Iván Rivas diu:

  Barcelona, 15 de Gener de 2013

  Sr. Director,

  A través d’aquesta carta vull informar-vos de la difícil situació que s’està vivint actualment al meu barri. Aquesta situació ve precedida per l’allau de queixes dels veïns per denunciar la quantitat de soroll dels bars i terrasses del poble i de la nova mesura de la regidoria del Medi Ambient del poble, cosa que ha provocat tensions entre els diferents veïns.

  En el barri cadascú té diferents opinions sobre aquest tema, la qual cosa dificulta la convivència en el barri. Per una part tenim a la part del poble que vol que tanquin els bars i terrasses, ja que afirmen que la situació és fa insostenible i dificulta el descans, ja que aquests locals fan molt de soroll durant la nit i els afectats no troben solució, ja que afirmen que fins i tot amb vidre de doble cristall escolten soroll i no poden descansar.
  Per una altre lloc tenim els propietaris dels bars i terrasses i els joves del barri. Els propietaris afirmen que fan tot el possible per no molestar al vecindari, fent accions com la de treure la música a las terrasses de nit i tancant d’hora i afirmen que la culpa es dels veïns que no tenen la casa ben aïllada. I els joves del barri afirmen que les obres del barri van ser més molestes hi ningú va fer res, i per tant, ara tampoc han de prendre mesures, ja que creuen que es positiu que n’hi hagi bars i terrasses en el barri.

  En conclusió, em seria de gran utilitat que vosté convoqués algún tipus de reunió en el meu barri per parlar amb les persones afectades i donar solucions del que podem fer per acabar amb aquest malestar general. Moltes gràcies.

  Atentament,
  Iván Rivas Peñasco

 22. Amina Ouhazem diu:

  Sr, Director,

  En aquesta carta vull comunicar la situació del meu barri en aquests dies, m’he assabentat de que la regidora de Medi Ambient ha posat unes Mesures contra la contaminació acústica ja que les obres provoquen molt soroll i per això volen tancar bars, restaurants etc ..

  A l’associació de veïns i veïnes han parlat sobre aquest tema, hi ha moltes opcions diferents de distints grups de persones, estan els joves del poble que estan en contra del tancament dels locals d’oci perquè segons ells tenen dret a sortir i passar-ho bé en aquests locals encara que sigui només a l’estiu per descansar dels estudis.

  En canvi hi ha un altre grup de persones que si que estan d’acord amb la Regidora de Medi Ambient perquè no poden dormir amb el soroll i tampoc poden tancar les finestres perquè fa molta calor, també el soroll pot afectar la salut. A més el soroll d’aquests locals no és només el cap de setmana sinó que els joves es queden fins a la matinada tots els dies. També es troben veïns que volen el tancament dels locals perquè el benefici dels seus negocis han disminuït molt, per exemple en el cas del carnisser.

  Finalment, Com es veu necessitem solucions per acabar amb aquesta situació, jo espero que arribem a un acord que beneficia tots els veïns.

  Atentament,

  Amina Ouhazem

 23. Adrià Carmona diu:

  Barcelona, 16 de gener de 2013

  Senyor director,

  El motiu de la meva carta és que hi ha bastant descontent entre els veïns del meu barri per el soroll a causa dels locals d’oci del meu barri.
  La regidora de Medi Ambient de la nostra ciutat ha decidit endurir les mesures contra la contaminació acústica i tancar els bars i les terrasses que les incompleixen.
  Així que, ens hem reunit tots i a l’associació de veïns hi ha hagut moltes queixes, encara que uns altres accepten aquests locals per diversos motius.

  Primerament, la majoria dels veïns mostren el seu recolzament amb la Regidora de Medi Ambient, ja que, argumenten que no poden dormir a causa de la gresca que es forma fins a altes hores de la matinada. A més, diuen que el soroll és com si estigués dins de casa, encara que les finestres estiguin tancades i no poden estar tranquils. Per tant, com expressen que això no es pot tolerar més, l’única solució que hi veuen es tancar aquests locals d’oci.
  Per altra banda, un altre grup de veïns es neguen a que aquest procés es faixi, ja que diuen que aquests bars generen beneficis al barri.
  Un altra part de veïns que estan d’acord amb els bars són els joves, ja que diuen que això genera ambient i que necessiten llocs d’oci com aquests per passar l’estona amb els amics.
  A més, diuen, que si això molesta a una part de la gent d’aquest barri ho solucionin posant finestres d’alumini i així ja no hi haurien problemes de soroll ni més queixes.

  Per tant, dit les dues postures enfront aquest tema, demano propostes amb solucions per així posar-nos d’acord tots els veïns i poder gaudir de la nostra zona.

  Atentament,
  Adrià Carmona Agustin

 24. Mónica Ruano diu:

  Barcelona, 16 de gener del 2013

  Senyor Director,

  Escric aquesta carta per fer pública la situació actual que estem vivint en el nostre barri.
  Des de fa uns dies s’estan realitzant unes obres que provoquen un soroll insuportable durant tot el dia. A part del soroll causat per les obres, cal afegir el sorol nocturn en els bars d’oci. Per aturar la contaminació acústica present en el meu poble, la regidora de Medi Ambient ha decidit tancar els bars d’oci.

  Una part del veïnat hi esta d’acord amb la regidora de Medi Ambient en tancar els bars d’oci perquè impideix el descans nocturs. Mentre que una altre part pensa que no s’hi hauria de tancar els bars perquè aixó perjudicaria als propietaris i als treballadors, i perquè tothom té dret de poder anar a bars per la nit per divertir-se.
  Pel que fa a les obres, no hi ha més remedi que aguantar-s’hi, ja que no són de llarga durada i a més a més són necessàries per millorar el barri.

  Per últim, m’agradaria que ens proposesiu diverses solucions al nostre problema.

  Atentament,
  Mónica Ruano

 25. Andrea diu:

  Barcelona, 17 de gener de 2013

  Benvolgut senyor/a,

  El motiu d’aquesta carta és donar a conèixer la situació del nostre barri, on, el soroll dels locals d’oci s’ha convertit en un costum. Per això, volia informar sobre l’enduriment de les mesures contra la contaminació acústica per part de la regidoria de Medi Ambient en el meu carrer amb l’objectiu de tancar els locals d’oci que incompleixin aquestes mesures. No obstant, hi ha diverses opinions dels veïns que m’agradaria exposar.

  D’una banda, hi ha un sector del barri a favor dels locals d’oci, majoritàriament joves, que justifiquen que les terrasses atreuen més clients, i per tant, aporten beneficis al barri. A més, opinen que aquest soroll no és comparable amb el de les obres i que també no tota la culpa s’hauria d’atribuir als bars, sinó, concretament, a dinàmiques com la venta il•legal de begudes.

  D’altra banda, també existeix una part que recolza que es dugui a terme l’enduriment de les mesures. Creuen que, la tancada dels bars a la matinada fa que la gent provoqui molt escàndol, tot i tenir les finestres tancades, els veïns no poden dormir. Específicament, el soroll es concreta a les places i, a més a més, en comptes de treure alguns bars, cada vegada en posen més i el soroll augmenta.

  Finalment, jo crec que la regidoria de Medi Ambient hauria d’endurir lleugerament les mesures per tal d’ajudar als veïns i tindre una mica de comprensió, però tampoc sense afectar radicalment als consumidors d’aquests locals d’oci.

  Atentament,
  Andrea Guerrero Duran.

 26. Cristian Carballo diu:

  A l’atenció de la regidora de mediambient:
  Ens situem al front d’un debat, els locals d’oci de tota la zona sobrepassa els límits de decibels i veïns/es de tot el vecindari donen queixes d’aquest fet. Davant d’ aquesta situació l’institució de medi ambient ha imposat mesures de prevenció i autocontrol pel soroll provocat per actuacions en directe i situacions diferents.
  La majoria de gent esta en contra d’aquesta mesura ja que, com es diu, quan hi han hagut diferents intervencions constructives a la ciutat, ningú no deia res,o quan passa un camió de les escombraries i fa tot aquest soroll pel matí molestant a un munt de persones, i resulta, que, quan la gent vol anar a prendre alguna cosa, els veïns es queixen. Tot i així hi ha gent que esta a favor de l’intervenció del ministeri de medi ambient. Tal i com es diu, veïns i veïnes han posat doble cristall a les finestres i han pres un munt de mesures per tal de reduir això, però tot i així no hi ha solució.
  Estic d’acord amb que la gent pot sortir a prendre alguna cosa un dia que es vulgui allunyar del treball, o altres preocupacions tot i que la gent digui que als locals d’oci es faci massa soroll, perquè la gent magnifica molt les coses i tampoc es per tant. Amb això em posiciono en contra de les mesures preses pel ministeri de medi ambient.
  Atentament,
  Cristian Carballo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *