B-61

Instruccions per a l’elaboració del primer text escrit de la 2a avaluació:

TIPOLOGIA TEXTUAL

Dia últim de lliurament: 15 de gener de 2013

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

28 respostes a B-61

 1. Karima Zemmouri Amarki diu:

  Barcelona, 15 de gener del 2013

  Senyor/s:

  L’intenció d’aquesta carta es donar a conèixer la meva opinió sobre la situació que travessa actualment la nostra ciutat. Ja fa uns dies que han començat les obres per reformar la plaça de l’Ajuntament. En un principi, sembla que és una gran noticia. Però últimament, l’Associació de veïns està rebent moltes queixes referents al molest soroll de la maquinària.

  Des del meu punt de vista, crec que s’està fent una muntanya d’un gra de sorra. Els veïns es queixen de no poder obrir les finestres a causa del soroll de les excavadores. Però ara, a l’hivern, això no és un problema perquè no fa calor. A més, les obres es realitzen des de les 8 del matí fins a les 5 de la tarda, horari en en que la majoria de nosaltres estem treballant i els nens són a l’escola. En definitiva, crec que les queixes són totalment infundades.

  Vull recordar als veïns que les obres duraran només unes setmanes però tindrem una plaça de l’Ajuntament bonica i ben cuidada durant molts i molts anys. Em sembla que, en aquest cas, la finalitat justifica els medis.

  Atentament,
  Karima Zemmouri Amarki

 2. Barcelona – 15 de gener del 2013

  Estimat Sr. Director.

  En nom de tots els veïns, li escric aquesta carta per agrair el tancament dels dos locals que teníem al barri. El soroll era el principal maldecap per tots els residents del barri, provocat per la música i la xerrameca dels joves que assistien a les festes per passar-s’ho bé.

  Aquestes festes van començar a l’agost. Durant les vacances, entre que alguns de nosaltres estàvem fora o simplement no anàvem a treballar, no ens molestaven tant. Al mes de setembre, va tancar el local més proper per unes obres i durant la nit es podia dormir tranquil·lament. Però des del mes passat, que es va inaugurar de nou, no van parar d’organitzar festes que accedien els límits permesos de so durant la nit.

  Per aquesta raó, de part de tots els veïns del barri, hem vist amb bons ulls aquesta nova regulació dels horaris. Anteriorment, passar la nit era un malson; la música era tant alta, que pensaves que tenies la festa a l’habitació del costat. També cal mencionar que els borratxos que acabaven de sortir del local, constantment es barallaven.

  Per acabar, hem de dir que ja no hi han baralles. Abans, si arribaves tard a casa, es feia incòmode passar pel costat d’ells. Tots nosaltres, hem de reconèixer que ara, sense aquests locals, podem gaudir de tranquil·litat durant la nit.

  Atentament.

  Màrius Asensi Jordà.

 3. Eva Lièbana Amaro diu:

  Benvolgut Dr.
  Som una comunitat de veïns del barri de la Sal, li escrivim aquesta carta amb l’esperança que, per mitja del vostre diari la policia i la resta de la gent prenguin consciencia de l’infern que vivim dia a dia a causa dels sorolls nocturns provocats per la joventut.
  Portem molts anys suportat els “botellon” i la musica a les tantes de la nit des de fa molts anys, però ara a més aguantem el soroll dels cotxes quan posen el seu motor al límit, per no parlar dels tubs d’escapament trucats. Però la cosa no acaba aquí, ja que el veïns també tenim que escoltar els crits continus i per descomptat la musica a uns grans decibels, el pitjor de tot es que ells no tenen consciencia o potser no s’han parat a pensar que hi ha veïns als quals les seves constants festes els hi poden molestar i fins i tot causar problemes de son.
  Demanem, si pot ser possible que es fes un apartat al vostre diari sobre la contaminació acústica on, hi hagués com a exemple concret el nostre cas. Estaríem molt agraïts, perquè l’ajuntament per no veure’s involucrat en cap escàndol posaria les mesures necessàries per eradicar el nostre problema.
  Salutacions, La Comunitat de veïns del barri de la Sal

 4. Mireia Iglesias Rodrigo diu:

  Barcelona, 16 de gener de 2012

  Senyor Director,
  Per mitjà d’aquesta carta, volia comunicar-li l’actual situació en que es troba el barri on visc. A causa de les constants queixes dels veïns sobre el soroll que provoquen els locals de la zona, la regidora de Medi Ambient ha decidit endurir les mesures contra la contaminació acústica, fet que provocaria el tancament de bars i terrasses que les incompleixin.
  Els veïns han donat la seva opinió respecte la mesura proposada i han sorgit diverses postures. D’una banda, una part de la comunitat de veïns (entre ells molts joves) argumenta que, encara que els locals poden causar soroll, no és un problema de tanta importància ja que a la ciutat n’hi ha molts sorolls que poden arribar a ser molt més molestos, com ara el trànsit o les obres, i ningú se’n queixa. Una de les que recolzen aquesta postura és la propietària d’un dels bars de la zona, que afirma que compleixen la normativa i que potser el problema no es pas d’aquestes zones públiques sinó de les cases que no estan ben aïllades. També s’exposa que el barri es troba al centre de la ciutat i que és normal que alguna vegada hi hagi algun escàndol. A més les terrasses només molesten a l’estiu ja que és el que la gent busca en aquests mesos i els propietaris intenten disminuir esdeveniments i espectacles per no causar molèsties, però sempre n’hi haurà una mica soroll. Per l’altra banda, n’hi ha veïns que asseguren que és una situació insuportable, sobretot per les famílies amb nens petits o per persones malaltes. En concret, un dels afectats, afirma que ha pres mesures d’aïllament com posar vidre doble però la situació no millora. A més, també esmenta que es possible que hagi perdut una mica d’oïda com a conseqüència del soroll que provoquen els bars i la resta de locals.
  En conclusió, i una vegada exposats tots els arguments que han donat els veïns sobre el problema actual, volia demanar una possible solució que afavoreixi a tothom per poder gaudir d’una situació de benestar i d’harmonia en el barri.

  Atentament,
  Mireia Iglesias Rodrigo

 5. Marta Muñoz diu:

  Estimat senyor Director:

  El meu objectiu a través d’aquesta carta és què sapigueu la opinió d’alguns veïns i veïnes del meu barri, perquè no tot estan d’acord. El motiu és que la Regidora del Medi Ambient ha decidit endurrir les mesures contra la contaminació acústica i tancar bars i terrasses que les incompleixin.

  Per una banda, es troba el sector que esta en contra, majoritariament joves i propietaris de locals, on argumenten que els veïns es queixen solament durant els mesos d’estiu, ja que en aquests 3 mesos són els que la gent prefereix les terrasses. Els joves, què estan estudiant o treballan durant la setmana, agafen els caps de setmana per anar els bars i queda amb els amics.

  Per una altre banda, es troba el sector que esta d’acord amb les mesures que ha decidit la Regidora del Medi Ambient, on hi ha una part del vecindari que no suporten el soroll que les terrasses i bars ocasionen per la nit, i els causa insomni i, fins i tot, alguns han arribat a la sordesa. Aquests veïns ja han posat mesures preventives, com finestres amb doble vidre, tot i aixì els tremolors i soroll no han disminuit.

  Amb tots aquests arguments, m’agradaria que vosté trobés una solució el problema i així pugué gaudí d’una instància en el barri agradable.

  Molt atentament;
  Marta Muñoz.

 6. Daniel Martín Gálvez diu:

  15 de gener de 2013

  Benvolguda Regidora,

  Escric aquesta carta com a portaveu dels veïns de la zona per donar la nostre opinió sobre el moment que travessa la nostra ciutat, concretament la zona on vivim nosaltres.

  Alguns dels veïns s’han queixat del soroll insuportable a les terrasses les nits d’estiu, n’hi ha de tot tipus de queixes; alguns argumenten que necessiten descansar per anar serens l’endemà a treballar, n’hi ha d’altres que si més no, els hi agrada dormir com a marmotes.

  No tots hi estan en contra, tot sigui dit, els membres més joves del grup argumenten que en època de vacances el més normal es sortir a prendre alguna coseta a les terrasses per les nits, es força agradable i en temps com aquests s’agraeix poder gaudir d’una mica de descans de tant en tant.

  Jo, personalment, al marge de les opinions dels altres veïns, penso que no s’han de treure les terrasses, ja no nomes per la pèrdua de clientela dels amos sinó per la prosperitat del poble. Tot i així, crec que s’hauria de establir un límit de soroll sobretots pels bars o terrasses que hi siguin en zones amb bastant població al costat.
  Per acabar, vull dir també, que les paraules d’alguns o les queixes no tenen fondament, posem per exemple les obres que es fan ara mateix a la plaça de l’ajuntament, ningú s’ha queixat i el soroll de les maquines es igual o pitjor que el de les terrasses.
  Gràcies per dedicar-me el seu temps senyora regidora.

  Atentament,
  Daniel Martín Gálvez

 7. Barcelona, 16 de gener del 2013

  Estimat Sr. Director:

  M’adreço a aquest diari per manifestar el meu agraïment davant les darreres mesures que l’ajuntament ha près davant els elevats nivells de soroll que generaven els locals d’oci del nostre barri a altes hores de la nit. Aquestes mesures, com tancar els bars i terrasses que superin els límits de soroll, han sigut molt ben rebudes pels veïns afectats.

  Molta gent es queixava que era impossible dormir a la nit amb el soroll que feien alguns bars i locals d’oci del barri a la matinada, fins i tot dubtaven que alguns respectessin les normes. A més, ja sabíem que fins i tot alguna entitat va rebre multes per aquesta raó. Gràcies a les noves mesures, estem més tranquils, sobretot la gent gran i els que treballem o estudiem i hem de matinar, que és a qui més afectava el soroll.

  Un altre problema eren els joves que volten pel barri a la nit; sense anar més lluny, al costat de casa meva tenim una petita plaça, on alguns grups d’adolescents es reunien i, a part de fer “botellón”, ens molestaven ja que alçaven la veu, i com eren bastanta gent, creaven un gran rebombori. Per no parlar de la música que posaven, aquest “reggaeton” que els agrada, que ja havia causat alguns maldecaps a la gent gran del nostre edifici. Espero que amb aquestes noves mesures, també ells s’ho pensin dos cops abans de crear malestar al barri.

  Finalment, en nom de tota la comunitat de veïns, volem donar un altre cop les gràcies a l’ajuntament per aquestes noves mesures, que sembla que comencen a fer efecte, i esperem que garanteixin el benestar al nostre barri.

  Atentament,

  Raül Santín Alcaraz

 8. Mireia Sábat Garcia diu:

  Sr. Director,

  Davant de l’allau de queixes que ha rebut últimament l’ajuntament a causa del soroll que provoquen els locals d’oci del nostre barri, la regidora de Medi Ambient ha endurit les mesures contra la contaminació acústica, a causa d’això es te previst el tancament dels pocs bars que tenim si no compleixen les mesures establides.

  Amb aquesta carta li voldria expressar la meva opinió i la dels meus veïns sobre aquest malestar tan gran per alguns, i no tant per altres. Aquest soroll és causat per els clients que tenen els bars i la música de les discoteques i karaokes.

  Des del punt de vista d’alguns veïns, el soroll no és tant perjudicial com diuen, ja que només és dona els mesos de juliol i agost, quan els locals es troben en plena temporada alta. Si una terrassa s’insonoritza com volen molts veïns, deixa de ser-ho… La gent quan arriba el bon temps és el que vol, passar el temps a les terrasses amb els amics, prenent unes cerveses i passar-s’ho bé. A més aquests locals compleixen amb el que exigeix la normativa municipal, però si les mesures que estableix les lleis no són suficients per als veïns és cosa seva. Si els molesta les terrasses, els clàxons, els cotxes els han de molestar fins i tot quan els nens surten al pati a l’hora de l’esbarjo. Tot i això quan hi van haver obres a la plaça els veïns no es van queixar perquè els hi afavoria la manera de viure. Hi ha veïns i veïnes que estan a favor d’aquests tancaments perquè no ho poden suportar més el soroll, no poden dormir, no descansen…

  Creiem que la gent que es va comprar aquests pisos al centre de la ciutat, ja tindria que estar conscienciada d’on se’n va a viure, que no es un poble, és el centre, no només hi ha sorolls de terrasses, també de cotxes i de sirenes.

 9. Alex Ros diu:

  Senyor director del diari El Periódico,
  em complau posar-me en contacte amb vostè per tal de explicar-li la difícil situació que estem vivint els veïns del carrer Fransecsc Macià de Sant Boi de Llobregat, per tal de que la nostra queixa arribi fins als responsables de l’Ajuntament.

  Des de fa mig any, al nostre carrer s’estan desenvolupant una sèrie de reformes urbanístiques adreçades, en principi, a millorar l’accessibilitat per a les persones discapacitades. Aquestes obres van acabar fa poc més de dos mesos i ara s’ha tornat a destrossar el que ja estava fet i s’han iniciat les obres al carrer i la plaça Catalunya. La raó de les noves obres no ens queda clara, però en el barri es pensa que està destinada a millorar el consum de la zona i, a més, reduir els espais d’aparcament. Aquestes obres provoquen massa soroll i no deixen descansar als veïns, ja que comencen molt d’hora i s’estenen fins a ben entrat el vespre.

  Aquesta situació es molt difícil de suportar i preguem, en nom de tots els veïns del barri Centre, que es modifiquin els horaris de treball ajustant-los a les hores centrals del dia i que no es trigui massa temps en acabar les obres.

  Gràcies per la seva atenció.
  Alejandro Ros Lagos

 10. Raquel Esteban García diu:

  Benvolgut director/a:

  Escric aquesta carta per manifestar la meva satisfacció i el meu agraïment pel tancament de les terrasses i els locals de festa al nostre barri. El soroll era realment molest i empitjorava molt el descans de les families.

  Sabem que els joves han de sortir de festa a passar-s’ho bé, però bé que hi han barris sencers on està tot ple de locals específics per aquest tipus d’esdeveniments i on no molesten a ningú. Així doncs he de dir que trobava intolerable aquesta xerrameca i aquest guirigall al ben mig de les nits.

  Aquesta contaminació acústica era molt perjudicial per les families, no oblidem que hi ha pares i mares que han de treballar que han d’anar ben descansats i fills i filles que necessiten dormir bé per a poder dur a terme correctament totes les funcions cognitives a l’escola i obtenir-ne un bon rendiment acadèmic.

  No només molestaven les terrasses on els joves o no tan joves parlaven i xerraven, sinó que, en aquests locals on es venien begudes alcohòliques hi havien diverses baralles on es feia molt escàndol. A les nits trobàvem com un perill que els nostres fills tornessin sols a casa per por a que algú els hi fes o digués alguna cosa mentre anava ebri.

  Aprofito per comunicar que tot el barri en general ha notat una millora en la seva vida diària i que troba molt profitosa i encertada aquesta mesura que heu pres. Tothom sortirà guanyant i tot i que ara els joves semblin enfadats es fa pel bé comú i per la comoditat de la majoria dels residents del nostre barri.

  Per finalitzar, demano que si us plau tot continuï d’aquesta manera tan còmode per tothom i sense baralles.

  Gràcies per la seva atenció.

  Raquel Esteban Garcia

 11. Ivan Pastor Muñoz diu:

  Benvolguts Sr. Director y lectors.

  Escric aquesta carta per informar sobre el malestar dels veïns en el barri per culpa dels bar, les terrasses i les obres que constantment no paren de fer soroll a hores on tindrien que estar mes restringides per a dormir.
  Tot va començar amb obertura del nou bar, al principi com no tenia terrassa tot el soroll romania a dins i no molestava mes que els quatre borratxos que sortien amb ganes de gresca. Quan van posar la terrassa, els soroll va augmentar una miqueta i costava dormir, però a la llarga ens vam acostumar i el propietari feia el possible per mantenir el soroll el mes baix que podia.
  En poc mes d’un mes, va obrir una nova discoteca molt a la vora d’aquí. Com era estiu, no molta gent es queixava pel soroll, però ara, com que no vam fer res,es impossible dormir amb la música i les baralles entre els joves per ximpleries o perquè són de bandes que s’odien . també va créixer el soroll de la terrassa perquè amb la música i les altres conversacions no podien parlar en un to normal.
  L’última de l’ajuntament, veient les nostres queixes, va ser la reforma del parc de davant de casa, que es veritat que necessitava que ho arrelessin, però el que no es pot permitir es que comencin a les set i mitja a arribar fent soroll i preparant-ho tot engegant les màquines per posar-se a les vuit del matí a treballar perquè els nens entre les gresques de la nit i les màquines del matí no poden dormir bé i es passen tot el dia cansats i no atenen en el col•legi.
  Per acabar, el que vull aconseguir amb aquesta carta es que l’ajuntament s’involucri una mica mes per el seu veïnat fent que la discoteca afluixi el volum de la música, que fiqui mes policies a fer patrulles per evitar les baralles i que els hi digui als obres que entrin una mica mes tard per no molestar als residents com jo o la meva família o el meu veïnat perquè abans d’una ciutat maca i amb calers estan els que hi vivim aquí perquè es un dret humà, el dret al benestar .
  Atentament:
  Ivan Pastor Muñoz

 12. Judith Priego Jimenez diu:

  Senyor director,

  La meva intenció amb aquesta carta es fer-vos arribar la situació en la qual ens trobem els ciutadans del barri de Gràcia, ja que des de fa un temps estem patint l’escàndol que es provoca a les terrasses dels bars cada nit i l’impossibilitat de proporcionar un descans mínim al veïnat. La regidora del Medi Ambient com ja estarà al corrent, ha decidit tancar bars i restaurants per la gran quantitat de contaminació acústica.

  Així que, en aquest veïnat s’ha obert un gran debat sobre aquestes mesures, i hi ha diverses opinions. D’una banda, podem trobar opinions totalment en contra de les extremades mesures com la d’un carnisser que ha rebut molta menys clientela des del tancament d’aquests establiments. També un grup de joves estan a favor de fer aquestes obres encara que el soroll sigui insuportable perquè seran durant uns dies. Ells també es col•loquen a favor perquè els establiments donen uns alts beneficis i així tenen un lloc en el qual poden sortir per les nits d’estiu, perquè no seria tot l’any.
  D’altra banda tenim un gran sector del barri que es col•loquen a favor perquè encara que hi ha hagut nombroses mesures per no tenir tant de soroll, com per exemple finestres de doble vidre i altres aparells no han aconseguit gairebé res. Sobretot en estiu com ens expliquen que no poden tancar les finestres per la calor, però que tancant-les igualment els segueix tremolant el pis.

  En conclusió, exposades les opinions d’una banda i d’una altra m’agradaria rebre alguna solució o algun tipus de suggeriment ja que aquesta situació es molt incomoda per a tots i així poder gaudir del barri com abans d’aquestes confrontacions causades pel gran debat de les nits a Gràcia. Gràcies.

  Atentament,

  Judith Priego Jimenez

 13. Barcelona , 16 de gener de 2013.

  Senyors/es,

  Com a ciutadà i veí del barri de Gràcia, escric aquesta carta per fer saber la situació en la que estem vivint aquí al barri. S’ha posat en marxa obres públiques per la millora visual de la zona i la comoditat dels veïns.No obstant, aquestes obres són molèstia per al barri a causa del gran soroll que ocasiona la maquinària i a llarg termini podrien provocar lesions importants a l’oïde de les persones que viuen a prop de l’obra. Cal afegir l’escàndol de cada nit a les terrasses dels bars i restaurants que fan impossible el descans dels veïns . En aquest moment la regidora de Medi Ambient ha anunciat les mesures contra la contaminació acústica.

  Per una banda l’opinió pública ha debatut principalment que aquestes obres haurien de ser supervisades per regular la intesitat de soroll, ja que molta gent pensa que superen el reglamentari. Un altre problema que s’ha tret mesures és el xivarri a les nits als bars, la gent indignada ha proposat donar un temps limitat als locals i si es traspassa aquest temps el local podrà ser denunciat a la policia per perturbació.

  Per altra banda hi ha gent que està a favor de les obres perquè quan acabin la gent podrà gaudïr d’un millor espai i més comoditat alhora de transportar-se, a més la gent jove podrà tenir l’espai que demanaven per fer festes i fer xivarri tranquilament sense molestar a ningú.

  Com em vist s’han pogut extreure arguments per part dels dos bàndols i s’han prés mesures per mantenir la comoditat de la gent al barri fins que les obres siguin realitzades.

 14. Adrián Recio Ramos diu:

  Barcelona – 16 de gener del 2013

  Benvolgut director.

  Escric aquesta carta en nom de tots els meus veïns, volem donar les gracies a la regidora de Medi ambient ja que gracies a les mesures que ha establert a la nostra ciutat, ha disminuït la contaminació acústica i així ha millorat el descans de tothom.

  Jo crec que era necessari posar mesures restrictives al soroll i als locals musicals perquè tant jo com uns veïns meus, tenim un fill. El nostre fill no pot fer com nosaltres que ignorem una mica el soroll ja sigui amb taps o altres estris, els nens no poden dormir i això fa que es posin a plorar. Quan els nens ploren, nosaltres ens aixequem per tal de tranquil•litzar-los i en indueix a un insomni clar que afecta a la nostra vida laboral i personal.

  També em poso en la pell dels joves que van a passar-ho be als bars i els propietaris dels bars que compleixen les normatives i procuren no fer molt de soroll però se’ls hi escapa de les mans i això provoca molèsties en tot el vecindari cosa que s’havia d’arreglar.

  Atentament.

  Adrián Recio Ramos

 15. Noelia Triano Sierra diu:

  Barcelona, 16 de gener del 2013
  Estimat Sr. Director,
  Com a veïna del barri de Gràcia, escric aquesta carta en el seu diari perquè vull manifestar la situació d’aquesta zona. Des de fa unes quantes setmanes que els veïns del barri estan molests perquè les obres que s’estan realitzant al carrer durant el dia fan molt de soroll i molesten. A més a més per la nit tampoc podem descansar adequadament a causa del soroll de les terrasses i els bars. La regidora de Medi Ambient ha endurit les lleis per combatre la contaminació acústica que estem patint els veïns però no creiem que això sigui suficient.
  Els veïns i veïnes de la zona vàrem organitzar una reunió en la qual vam estar parlant d’aquesta situació i les conseqüències que ens estava produint a cadascú de nosaltres. Alguns creuen que el soroll es insuportable i que no poden tancar les finestres perquè fa molta calor. Altres creuen que les obres no permeten el comerç i que això esta perjudicant seriosament els seus negocis. I la majoria estan d’acord en que els bars i terrasses no permeten el descans dels veïns.
  En conclusió, com ja he dit, aquesta situació esta perjudicant seriosament al veïnat i per això, s’han de prendre mesures per poder millorar la situació ràpidament i que el barri torni a ser el mateix de sempre.
  Atentament,
  Noelia Triano Sierra

 16. Raúl Sánchez Bolance diu:

  Estimat senyor Director/a:

  El meu objectiu a través d’aquesta carta és que es sàpigui la nostre opinió perquè hi som gent a favor i gent en contre. El motiu és que la Regidora del Medi Ambient ha decidit fer-se forta en front a les seves opinions de tencar bars i terrasses que fassin contaminació acústica.

  Per una banda, principalment els propietaris dels locals, especialment els bars de nit, discoteques… estan totalment en contre. Les principals causes són, entre bàsiques com las que són negocis i ells no han invertit perqué després s’ho treguin, també estan els joves que en nits d’estiu on en casa la calor fa imposible dormir i busquen locals per tomar la fresca afavorint economicament al barri.

  Per una altre banda, gran part del vecindari ha decidit que ja hi ha prou, que estan tips de no poder dormir per las “NITS”. Posen com argument la posició dels treballadors que matinen per treballar i volen un temps de descans com toca, per la nit.

  Un cop donats aquets arguments, li deixo a vostè perqué decideixi la mijor solució posible per a tots.

  Molt atentament;

  Raúl Sánchez.

 17. Gemma Victoria de Haro diu:

  Barcelona, 16 de gener de 2013

  Senyor director,

  Com a veïna d’un dels carrers principals de Barcelona, com és el carrer de Gràcia, m’adreço a vostè així com a una institució pública per donar a conèixer els conflictes que estan tenint lloc al meu barri, així com a tots aquells amb problemes de contaminació acústica, amb la finalitat de poder obtenir una solució convenient per la majoria. El problema que s’està produint és el següent: davant l’allau de queixes dels veïns a causa del soroll que provoquen els locals d’oci al meu barri, la regidoria de Medi Ambient de la ciutat on visc ha decidit endurir les mesures contra la contaminació acústica i tancar els bars i les terrasses que les incompleixin.

  Després de proposar una reunió entre aquells que com jo ens veiem afectats pels forts sorolls a altes hores de la nit i aquells que s’han vist afectats pel tancament dels seus locals, m’he ofert com a representant per trobar una solució exposant el nostre problema en aquest diari, i com a tal exposaré els arguments d’ambdues parts.

  Per una banda, els propietaris de bars que ja han intentat disminuir el soroll, argumenten que això els ha fet perdre clientela i no s’ho poden pas permetre. Exposen que les terrasses no es poden insonoritzar i demanen que se’ls permeti continuar amb el seu negoci el qual accepten que resulta molest, però només durant els mesos d’estiu.

  Per una altre banda, com a veïna i víctima d’aquesta contaminació acústica, em veig amb l’obligació de remarcar que per a molta gent, els mesos d’estiu també resulten mesos laborals i que per tant necessiten matinar com qualsevol mes de l’any. Tot i prendre mesures com la instal•lació de finestres de doble vidre i posar-se taps a les nits, la majoria de veïns afirma que el soroll és tan excessiu que hi ha vegades que fins i tot les cases tremolen i que per la falta de són no rendeixen durant el dia. Hi ha gent que insisteix en que ha perdut mínimament oïda, i això no es pot permetre.

  Finalment, després d’ haver exposat totes les opinions del meu barri, espero que fent el nostre problema públic es pugui arribar a una mesura adequada per a tot el barri tan treballadors com veïns de Gràcia.

  Atentament,

  Gemma Victoria de Haro.

 18. Alejandro Mérida diu:

   Barcelona, 16 de gener de 2013

  Senyor Director, Voldria fer pública, mitjançant aquestes línies, la meva opinió sobre les obres i modificacions que estan essent realitzades al meu barri i prop de la meva llar i la dels meus veïns i que tant enrenou estan causant últimament.
  Per començar, vull deixar clar que no hi estic en contra d’ aquestes activitats ja que, al cap i a la fi, son pel benefici comunitari, però el que trobo es que podrien ser realitzades d’ una manera més correcta, m’ explico: els horaris que han escollit son fatals pel nostre descans ja que aquesta obra es realitzada durant horari nocturn i per a les llars amb canallada es encara pitjor; les màquines utilitzades són extremadament sorolloses, a més de que no només són utilitzades individualment, sinó totes alhora; els obrers s’ escridassen entre ells amb llenguatge poc correcte, cosa poc beneficiosa pels més petits i possible raó d’ indignació i malestar de gent en concret.
  Per aquestes raons esmentades i per algunes més lleus, jo i la meva comunitat hem decidit escriure aquesta carta, amb l’ objectiu de poder conviure millor amb aquesta situació. Esperem doncs que aquesta carta sorgeixi efecte i que els responsables d’ aquesta obra puguin fer alguna cosa al respecte, amb l’ objectiu del bé comunitari.

  El saluda atentament,

  Alejandro Mérida

 19. Iván Araque Vargas diu:

  Benvolgut senyor director,

  Volia començar dient-li una bona actuació com a director; té una bona actuació com a director de les obres que s’estan realitzant, però, hi ha veïns com jo que estem una mica incomodes amb el soroll causat per les obres i els bars, i per aquesta raó li faig aquesta carta exposant-li les incomoditats de la majoria dels veïns propers.

  Vull començar exposant les accions incomodes que causen els vostres treballadors; els sorolls causats per les obres no deixen dormir bé a la majoria dels veïns dels voltants, i per tant no estem massa contents, i amb la gresca que es realitza als bars no ens deixen descansar. Per això volem dir-li que retalli les hores nocturnes de les obres, per deixar descansar als veïns i, si pot ser, posar-hi una hora per tancar els bars, ja que molta gent al dia següent ha de treballar i ha de llevar-se havent descansat les hores necessàries. Per aquets motius li demano amablement que millori aquestes dues incomoditats.

  Com a conclusió li demanem que millori aquestes dues incomoditats per a que la resta de veïns puguem descansar i conviure bé amb les obres.

  Atentament:

  Iván Araque Vargas.

 20. Sarai Castro diu:

  Benvolgut director:

  Escric aquesta carta en nom de tots els veïns del barri de Gràcia per agrair immensament el paper que ha dut a terme la Regidora de Medi Ambient al ajudar-nos a tota la comunitat a poder gaudir d’un descans digne posant mesures contra el soroll dels bars i les terrasses, sobre tot a la nit.

  La gran part de la comunitat de veïns estem molt contents perquè finalment podrem trobar-nos agust a casa, però hi ha un altre sector –minoritari- què no estan tan contents amb els canvis, sobre tot les famílies que tenen fills joves en edat de sortir a les nits. I per això, s’ha aixecat un gran debat al poble.
  No volem que ens prenguin per intolerants, sabem perfectament que els joves necessiten un lloc on poder divertir-se, ballar, riure… (Nosaltres mateixos també hem sigut joves i en edat de passar bones estones), però últimament no era això el que estava passant, als carrers del barri es trobava: baralles entre bandes, tràfic de drogues, sorolls realment molestos de crits i música a altes hores de la matinada i beguda excessiva…

  Personalment parlant, jo sóc mare i no vull que els meus nens petits creixin en un barri on a les nits es fomenti aquest ambient i on em faci por que els meus fills surtin a divertir-se per les nits per si algun cop no tornen a casa.

  A més a més, amb el soroll que es fa a les nits, els nens no poden dormir –i els grans tampoc- i per desenvolupar al dia següent una jornada escolar –o laboral- ens és molt difícil.

  La gran part de veïns de la comunitat de Gràcia està meravellada amb les millores que hem notat des de que es van prendre mesures amb els bars i locals nocturns, per això desitgem que tot continuï així.

  Gràcies per la seva atenció,

  Sarai Castro Ibañez

 21. Ismael diu:

  Barcelona, 16 de gener del 2013

  Benvolgut Senyor director,

  Per començar, voldria agrair el temps dedicat a llegir aquesta carta i l’atenció donada a un ciutadà de la nostra estimada ciutat. El motiu per el qual escric aquesta carta, és per donar a conèixer la situació infernal en la que vivíem al barri del Born, a causa del aldarull creat per els bars i altres tipus de locals a altes hores de la matinada, ja que és un problema que arrossegàvem des de fa temps i que encara que actualment hagi minvat a causa de les mesures preses per la regidora de Medi Ambient, la situació comença a empitjorar un altre cop i, a sobre, hi ha una divisió d’opinions al barri fet que provoca que sigui gairebé impossible trobar una solució definitiva. D’aquesta manera, vull donar a conèixer les diferents opinions i proposar una solució, en nom del grup que represento, adient per a tothom. Així que prego la publicació d’aquesta carta, per poder fer arribar aquesta solució a l’ajuntament.

  En el barri, hem estat acostumats a aquest tipus de rebombori ja que sabem que vivim en un barri concorregut i animat. No obstant, els bars i les persones que s’agrupen a la zona s’estan aprofitant de la bona fe dels veïns i allarguen la festa fins a altes hores de la matinada sense respectar el descans del veïnat. Des de que la regidora va posar mesures i es van tancar alguns per no complir les normatives, sembla que ara tornin als vells costums i els veïns no estem disposats a passar un altre cop per aquesta situació. Tanmateix, un sector jove del barri i de gent de mitjana edat i els veïns que d’alguna manera reben beneficis amb la gent que ve als bars: els propietaris de bars, supermercats 24h,… Es neguen a dialogar, i a sobre volen que l’ajuntament sigui més permissiu amb aquests locals, a més a més hi ha propietaris de locals influents en l’ajuntament que ens dificulten encara més el arribar a una possible solució. Les mesures que proposem per arribar a un consens assenyat i adequat per a tothom són: el bars tanquin les seves terrasses a les dotze de la nit, presència policial per evitar els anomenats “botellón”, la música per els carrers a altes hores de la matinada, baralles, tràfic, vandalisme, que la gent que es trobi en els bars quan surti no provoqui un gran rebombori i que els divendres els bars tanquin entre la una i les dues de la matinada i els dissabtes com a màxim a les tres de la matinada.

  Per acabar, vull dir que aquestes solucions s’han pres pensant en la gent que recolza els locals nocturns del barri i també tenint en compte la gent gran, els nens petits i les persones que necessiten un mínim descans per anar a treballar. Amb aquesta solució, volem que en el barri del Born es gaudeixi d’una vida nocturna respectuosa amb el veïnat; així que prego un altre cop que aquesta solució sigui escoltada i es prenguin mesures el més ràpid possible.

  Gràcies per la seva atenció,
  Ismael El Houas Ghouddana

 22. Carlos García diu:

  Sr Director.
  En nom de la comunitat de veïns del barri de la Sal, ens dirigim a vostè per demanar-li, mitjançant el seu diari, fer pública la nostra queixa de manera que es prengui consciencia.
  S’estan produint una sèrie de reformes al barri que estan causant molts problemes, principalment entre els veïns. Les obres comencen a un horari a on la gent dorm, i tothom es queixa de que no pot descansar i estan molt emprenyats amb la situació. Per altre part, els negocis estan perdent clients a causa de l’accés dificultat per la maquinaria i del soroll tant intens, el qual molesta tant.
  No som contraris a la reforma del barri, però no podem permetre que es facin les obres d’aquesta manera, han de complir amb la normativa d’horari i de soroll de manera que es pugui fer vida tranquil•lament.
  Esperem que amb aquesta carta i amb la deguda atenció dels lectors del seu diari es faci pública la nostra queixa i finalment es compleixin les nostres peticions.

  Atentament:
  Carlos García

 23. Paola Galiano Pizarro, b-61 diu:

  Benvolgut director/a,

  Li escric aquesta carta per fer-li saber la situació de malestar en la que ens trobem molts veins del barri de la Sal. Les nostres queixes provenen de dos motius importants que no deixen viure a les persones del barri amb tranquilitat i ben estar com hauria de ser. El problema, son els sorolls que s’escolten durant tot el dia i mitja nit.

  Els veïns s’aixequen ja desde les vuit del matí amb un soroll continu de les obres que s’estan fent per a la nova plaça. Entenem que ho estan fent per el bé futur del barri, i estem encantats d’aquesta millora, però les obres provoquen un soroll infernal fins gairabé que es pon el sol. Encara que molta gent treballa en aquest horari, el barri te molta gent gran i molts nens petits que necessiten calma tant per dormir, com per l’hora de fer el passeig. Per què, a qui li agrada passejar amb el soroll de maquines i la polseguera que surt d’allà? Per això, demanem que es prengui siusplau alguna mesura minima per resoldre aquest problema, encara que sigui escurçar el termini d’acabat de les obres.

  A més a més, si no en teníem prou, al poc d’acabar el soroll de les obres, es comença a engrescar la joventut del barri. Ja sabem que la regidora de Medi Ambient ha decidit endurir les mesures contra la contaminació acústica fins arribar a provocar el tancament de bars i terrasses que les incompleixin, però això no ho arregla tot, i es que no només es posen a cridar als locals, si no que també ho fan al mig del carrer fins altes hores de la matinada, i com pot imaginar, es impossible dormir així.

  Com a conclusió dir, que no podem viure més amb això. Desde la assosiació de veïns del barri, volem demanar sisplau alguna mesura contra aquest sorolls que no acaben mai. Volem viure al barri de sempre, on arribaves després de treballar estressat, i et relaxaves amb la calma i el ben estar del ambient i la gent.

  Gràcies per la seva atenció. Una salutació, de part de tots els veïns del barri.

 24. Eileen Fuentes Vargas diu:

  Barcelona, 17 de gener del 2013

  Sr. Director,

  Voldria donar a conèixer la situació actual dels habitants de Ciutat Vella. Últimament, s’han rebut moltes queixes dels veïns a causa del soroll que prové de molts bars i terrasses. Per aquest motiu, la regidoria de Medi Ambient de la nostra ciutat ha decidit tancar aquells establiments que incompleixin la normativa. Aquesta notícia ha estan ben rebuda per a alguns, però no tothom hi està d’acord.

  Primer de tot, he de dir, que em sembla que la regidoria ha pres la decisió correcta. No obstant, això només és la meva opinió. Però molta gent pensa el mateix. He d’esmentar que molts es queixen que per les nits allò és un escàndol, i que ja estan ben farts d’haver de suportar els xiscles dels joves que van a fer gresca. Està bé que la gent s’ho passi bé, però és que no tots els dies són festa. Hi ha gent que cada dia té que llevar-se molt d’hora per anar a treballar, i això suposa anar a dormir més d’hora. Però amb el rebombori que fan als bars i les terrasses sembla impossible aclucar l’ull. Ja hi ha hagut persones que afirmen que pel matí estan molt cansades, ja que per la nit no han pogut dormir bé, i això dificulta fer les tasques del dia a dia. A més, els més afectats pel soroll són els nens i els avis, ja que tenen el son més lleuger.

  Malgrat tot això, n’hi ha d’altres que pensen que els bars han de romandre oberts. Molts diuen que no s’hi pot fer res, que així és la vida a la ciutat, i que el soroll és una de les característiques per la qual la ciutat és ciutat. Això és el que pensen la majoria dels joves que estan en contra del tancament dels bars. Per una part tenen raó. Però els joves d’avui en dia no comprenen els problemes dels grans, ja que tenen una manera diferent de pensar, i només defensen el que els convé.

  Com s’ha pogut observar, els veïns no es posen d’acord. Però la regidoria ja ha pres una decisió, i crec que hem de respectar-la. Només espero que la gent comprengui la situació en què ens trobem, i que al final siguem capaços de conviure en pau.

  Atentament,

  Eileen Fuentes Vargas

 25. Alex Gálvez Ochavo diu:

  Barcelona, 17 de gener de 2013

  Senyor Director,

  L’objectiu d’aquest comunicat és donar la meva opinió sobre les obres i modificacions que s’estan realitzant al meu barri sobre l’Ajuntament, i que tant enrenou estan causant. Últimament, l’Associació de veïns del barri està rebent moltes queixes sobre el molest soroll.

  Vull deixar clar que no hi estic en contra d’ aquestes activitats ja que a la llarga ens beneficiarem tots d’aquestes modificacions. L’únic inconvenient que tinc és l’horari escollit per fer-ho, ja que és horari nocturn i no podem descansar correctament degut al sorroll estrepitòs que fan les màquines utilitzades pels treblladors. Entre els veïns també es comenten les formes que tenen els treballadors a l’hora de comunicar-se, fent crits a totes hores i parlant de forma vulgar. Jo amb això no tinc res a dir perquè cadascú és com és, i no crec que facin cap mal. La gent està fent una muntanya d’una gra de sorra, i es queixen sense sentit ja que diuen que tenen que estar amb les finestres tancades desde les vuit de la tarda (hora a la que comencen les obres). Però tenint en compte que estem en ple hivern, és un queixa il·lògica.

  Tenint en compte les raons esmentades en el comunicat i per d’altres que no he esmentat, el meu barri i jo hem decidit escriure aquesta carta, amb l’ objectiu de poder conviure millor amb aquesta situació. Esperem doncs que la carta arribi al responsable de les obres i puguin modificar algunes coses per poder descansar millor.

  Atentament,

  Alex Gávez

 26. Alejandro Lorente diu:

  Barcelona- 17 de gener del 2013

  Senyor director,
  Escric en nombre dels veïns per denunciar una situació que està afectant a la majoria de la gent, les obres a la plaça del ajuntament.

  Es veritat que són necessaries per millorar l’accés i la qualitat de la plaça, però no s’estan fent correctament, ja que els horaris i les formes no són les correctes. Es molt dur per algú que vol descansar en el seu únic dia de festa, es tingui que llevar a les vuit del matí perquè comença el xibarri de la maquinària i no pugui deixar d’escoltar el maleït soroll fins al vespre.

  Moltes persones estan patint insomni i canvis d’humor per culpa d’aquesta situació, fins i tot hi ha gent que s’ha tingut que anar fins que tot això s’acabi, i per rematar, ens queixem formalment a l’ajuntament perquè baixi el soroll i no ens han fet ningún cas.

  Per això espero que tot el qui estigui mirant aquesta carta, es solidaritzi amb nosaltres i ens doni suport per intentar persuadir a l’ajuntament de que això no pot continuar així.

  Atentament,

  Alejandro Lorente Ballesteros

 27. Paula Amorós Amorós diu:

  Sr. Director:

  M’adreço a vostè com a portaveu del barri on visc per comunicar-li l’actual situació que visquem durant les nits.

  Degut el constant soroll que fan els joves entre cridòries, música a tot volum, carreres de cotxes etc, a altes hores de la matinada, no es pot agafar la son i sembla ser que no es té consciencia de que hi han famílies amb nens petits que s’han de llevar d’hora per anar a treballar i que necessiten descansar.

  A l’hivern encara es pot suportar però a l’estiu no es pot obrir ni les finestres degut al enrenou i suposa un problema degut a la calor.

  Definitivament aquest escàndol crea un malestar en el barri, així doncs, demanem que es prenguin mesures per intentar reduir el màxim soroll possible.

  Paula Amorós Amorós

 28. Brian Jara Barrera diu:

  Barcelona, 17 de gener del 2013

  Benvolgut Senyor Director,

  Amb aquesta carta jo com a veí del poble vull expressar la meva opinió sobre els últims esdeveniments que estan succeint al meu poble. Fa uns dies han começat les obres del ajuntament per millorar l’aspecte del nostre poble i la resta de veïns ja s’estan queixant dels sorolls que fan les maquinàries de la constructora.

  Per una banda, jo crec que tenen raó en alguns aspectes, ja que els treballadors de la constructora comencen a treballar molt d’hora al matí, llavors jo crec que no són hores adequades per començar a fer sorolls, ells hauríen de començar una mica més tard. També els veïns es queixen dels sorolls de les terrasses i dels bars.

  D’una altra banda, no estic d’acord amb els meus veïns perquè encara que els sorolls siguin incòmodes, les construccions que s’estan fent seràn molt bones per al poble ja que atraurà molt més gent als locals del barri i això pot portar més beneficis per als comerciants. Tampoc comparteixo l’opinió d’ells ,de que els bars i les terrases deuen de ser tancades per els sorolls, perquè els joves com jo i no tant sol nosaltres sino la gent més adulta aprofita el cap de setmana per relaxar-se i prendre una cervesa amb els amics en aquests llocs.

  Com a conclusió, els sorolls de les construccions no seràn per a tota la vida així que vull dir als meus veïns que els hi hauríen d’aguantar pel bé de tots i pel que fa als bars i les terrasses, no s’hauríen de tancar perquè no es just.

  Atentament,
  Brian Jara Barrera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *