Cursos anteriors

Curs 2016 – 2017

P1060351El dia 8 de febrer els alumnes de 3r van anar a enregistrar un programa del concurs Picalletres, que va ser emès el dia 19 d’abril. Per raons alienes al centre i, excepcionalment, per al plantejament del programa, els dos equips del nostre institut es van enfrontar entre ells.

Els alumnes participants van ser Naïm Chaou, Luna Esteban i Éric Méndez (grup A); Ma Pilar Pérez, Andrea Pascual i Emma Rustarazo (grup B).

Com cada any, els grups de 1r d’ESO van anar a la biblioteca pública de Tarragona durant el mes de febrer.

Els alumnes de 3r d’ESO Naïm Chaou i Meritxell Brunet i el de 4t Pedro Manjón van participar en el certamen de lectura en veu alta.

Per sant Jordi es va convocar el premi literari al centre.

Curs 2015 – 2016

pica1

El dia 11 de febrer els alumnes de 3r van pica2anar a enregistrar dos programes del concurs Picalletres, que van ser emesos els dies 9 (grup A) i 10 de març (10 de març).

Els alumnes participants van ser Judit Simó, Christian Pizarro i Valeria Gómez (grup A); Juanma Jiménez, Cristina Soria i Jenni Ponce (grup B).

Com cada any, els grups de 1r d’ESO van anar a la biblioteca pública de Tarragona durant el mes de febrer.

Per sant Jordi es va recuperar el premi literari al centre. En català, van obtenir premi Gemma León i Saray Jiménez (1r ESO), Iván Asens (3r ESO), Lluna Fabregat i Nerea Oliveres (4t ESO), Ariadna Gil (1r BAT) i Álex Garrido (2n BAT).

El centre va participar en l’homenatge que es va fer a Olga Xirinacs per part dels centres de Ponent. Dos alumnes de l’institut van guanyar en el premi literari que es va convocar: Lluna Fabregat (4t ESO) i Sergi Suñé (2n BAT).

diverses maneres

A partir del poema de Brecht “Hi ha moltes maneres de matar”, alumnes de G4 de 3r d’ESO van elaborar poemes en positiu, dient que hi ha moltes maneres de “fer feliç”, “ser igual”, “ser lliure” i “ajudar”.

 

Curs 2014 – 2015

El 13 de gener dos grups d’alumnes de 3r van participar en l’enregistrament de sengles programes del concurs Picalletres. El grup A estava format per Arnau Díaz, Lluna Fabregat i Diego Pacheco. El grup B el constituïen Manuela Correa, Nerea López i Marta Nadal.

Durant els dijous de febrer, els diferents grups de 1r d’ESO van anar a la biblioteca pública de Tarragona.

Per sant Jordi, alumnes de 1r d’ESO representaren una versió sui generis de la llegenda escrita per ells i alumnes de 2n feren una lectura de poemes.

Els alumnes de 3r d’ESO G4 elaboraren un mural amb fragments de diversos llibres on es parla de llegir i escriure.

Curs 2013 – 2014

El 15 de gener alumnes de 3r d’ESO van participar en l’enregistrament de dos programes del concurs Picalletres.

02 PicalletresEl primer grup estava format per Mahassin Aribi, Samira Corujo i Javier Ibáñez.

El segon estava constituït per Lídi01 Picalletresa Fernández, Ariadna Gil i Jeffrey Jubilee.

 

 

Per sant Jordi, alumnes de 1r d’ESO van representar una versió moderna de la llegenda escrita per un d’ells. Així mateix, els alumnes de 2n d’ESO van dur a terme una lectura de poemes.

Curs 2012 – 2013

El 21 de febrer alumnes de 3r d’ESO van participar en l’enregistrament de dos programes del concurs Picalletres.

En el primer van formar equip Ana Burgaleta, Elena Sánchez i Thaïs Regidor.

En el segon van concursar Álex Garrido, Alberto Molina i Sergi Suñé.

Els programes s’emeteren l’última setmana d’abril i la primera de maig.

Totes les fotos de la participació a Picalletres.

Els alumnes de 1r d’ESO visitaren durant els dimecres del mes d’abril la biblioteca pública de Tarragona.

Amb motiu de la diada de sant Jordi, alumnes de 1r d’ESO van fer lectura de poemes i van cantar alguns temes en català  a la sala d’actes. Així mateix, a la biblioteca, durant els patis, es va fer un intercanvi de llibres.DSC03872

Els alumnes del grup A-B de 3r d’ESO van fer murals a partir de frases sobre llegir i escriure.

El dilluns 29 d’abril  els alumnes de 4t d’ESO C llegiren fragments de La història del soldat, de Stravinsky i Ramuz.

Curs 2011 – 2012

Durant el mes de febrer els alumnes de 1r d’ESO van anar a Tarragona per visitar la biblioteca pública i així conèixer la seva finalitat i el seu funcionament.

Els alumnes de 3r d’ESO G5 van treballar les frases fetes fent fotografies i enregistrament en vídeo d’algunes d’elles preses en sentit literal. Aquí ho podeu veure:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jkPGd9ELNSY[/youtube]

 Els alumnes de 3r d’ESO G5 van preparar per a Sant Jordi un mural a partir de diverses frases que tenen a veure amb els llibres, la lectura i l’escriptura.

Fotos sant Jordi 2012

 També per sant Jordi alumnes de 1r d’ESO van realitzar una lectura de poemes.

Curs 2010 – 2011

Alumnes de 1r de batxillerat van assistir el 22 de novembre a una representació teatral sobre Tirant lo Blanc al teatre Metropol de Tarragona. El muntatge se centrava sobretot en el vessant eròtic del text de Joanot Martorell.

Com cada any, alumnes de 2n d’ESO van participar als premis literaris organitzats per Coca-Cola.

Amb motiu de Sant Jordi es van dur a terme els premis literaris. Els guanyadors van ser Ailende Eigbefoh (2n d’ESO) i Yassin Zarouki (4t ESO) en poesia.

Es va participar en els premis Baldiri Reixac enviant-hi  el vídeo que alumnes de 2n d’ESO G4 havien enregistrat el curs anterior amb poemes de Joan Maragall, Màrius Torres, Rosa Leveroni i Salvador Espriu.

Alumnes de 1r d’ESO han participat en l’activitat “Explica’m un conte”, promoguda pel Pla d’entorn.

Curs 2009 – 2010

El dia 12 de novembre la professora del departament Roser Guasch presentava el seu poemari Fulles de llorer.

Alumnes de 2n de batxillerat van assistir el dia 26 de gener a la representació d’una versió teatralitzada de Mirall trencat que va tenir lloc al centre cívic de Sant Pere i Sant Pau.

Els alumnes de 1r de batxillerat-A assistiren dimecres 10 de febrer a una xerrada sobre La bogeria de Narcís Oller a la Biblioteca Pública de Tarragona, dins del cicle SOS Lectura Obligatòria. xerrada que anà a càrrec del professor de la URV Magí Sunyer.

Alumnes de 2n d’ESO van participar als premis literaris organitzats per Coca-Cola.

Per Sant Jordi se celebrà un any més el certamen literari. Els guanyadors van ser Laia Rivas (1r ESO), Sabah Oulghazi (3r EO) i Fadua El Bair (4t ESO) en poesia, i Achraf Achebak (1r ESO) i Judith de la Cruz (3r ESO) en prosa.

Alumnes del G4 de 2n d’ESO van enregistrar en vídeo poemes d’autors dels quals enguany se celebrava algun aniversari: Joan Maragall (150 anys del naixement), Màrius Torres i Rosa Leveroni (100 del naixement) i Salvador Espriu (25 de la mort).

L’escriptora Núria Pradas va venir el dilluns 17 de maig al nostre institut per fer una xerrada a alumnes de 3r d’ESO. Aquests havien llegit Un estiu amb l’Anna durant el trimestre anterior i, al final de la intervenció de l’autora, li van formular diverses preguntes i comentaris sobre el llibre i les sensacions que els havia produït.

Curs 2008 – 2009

El dia 22 de novembre, alumnes de 2n de batxillerat van anar a veure una versió teatralitzada de l’obra de Mercè Rodoreda Mirall trencat, novel·la que havien de llegir durant el curs.

Alumnes de 2n d’ESO van participar als premis literaris organitzats per Coca-Cola.

Amb motiu de Sant Jordi es van dur a terme diverses activitats:

  • Elaboració d’un vídeo a partir de la llegenda que relaciona sant Jordi i Montblanc per alumnes de G5 de 1r d’ESO, que van repartir-se el text i el van enregistrar. Posteriorment s’hi va afegir el muntatge de diapositives.
  • Representacions teatrals per part d’alumnes de 1r d’ESO i lectures poètiques per alumnes de 4t.
  • Premis literaris: les guanyadores van ser Lorena Pérez i Neus González en poesia i Naoual Bouklata en prosa.

Durant les jornades culturals del dia 24 d’abril es van lliurar els premis literaris i el de punt de llibre per a alumnes de 1r d’ESO, el guanyador del qual va ser José Ángel García. El professor Antoni Grau va dur a terme un taller d’improvisació teatral.

punt-12

El dia 27 d’abril alumnes de 2n d’ESO van assistir a la representació de l’obra de Molière El malalt imaginari.

L’escriptora tarragonina Olga Xirinacs va venir a l’institut el dia 13 de maig per fer una xerrada a alumnes de 4t d’ESO i de 2n de batxillerat. L’autora va recollir les impressions de la seva visita al seu blog (http://olgaxirinacs.blogspot.com/2009/05/mes-primavera.html).

Curs 2007 – 2008

El dia 21 de maig es va estrenar l’obra Ni Romeu ni Julieta, d’Antoni Grau i William Shakespeare, a càrrec de la companyia desAstres, formada pels 15 alumnes de 2n d’ESO del CV Taller de Teatre. La sala (el Centre Cívic de Torreforta) era pràcticament plena, amb un públic format per familiars dels actors, alumnes de 1r i 2n d’ESO, alguns professors i convidats.

cartell1

Fotos de Ni Romeu ni Julieta

Aquest curs es va iniciar a 1r d’ESO el pla de lectura de l’institut. Durant una hora a la setmana els alumnes es dedicaren a llegir allò que els venia de gust. Com a activitat complementària, aprofitant Sant Jordi, es dugué a terme un concurs de punts de llibre.

Les bases exigien que es completés alguna d’aquestes oracions:

  • “Llegir serveix per…”
  • “Un llibre és…

Es demanava, així mateix, que la frase anés acompanyada d’un dibuix que hi guardés relació.

El punt guanyador s’edità per l’institut i es repartí a començaments del curs 2008-2009 a tot l’alumnat i professorat del centre. També es regalarà a les persones que puguin venir convidades a alguna activitat.

El guanyador va ser Jonathan Carrillo Lara, de 1r d’ESO A.

punts-07

Els alumnes de 2n d’ESO van realitzar diversos murals sobre la llegenda de Sant Jordi.

Curs 2006-2007

El 27 de març de 2007 van acudir a l’institut els escriptors Àngel Burgas i Anna Tortajada, per parlar dels seus llibres i del procés d’escriptura als alumnes de 2n i de 3r d’ESO respectivament.

Fotos de Burgas i Tortajada

Alumnes de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat van participar en el concurs televisiu Picalletres, emès per Canal Català TV de Tarragona.

picalletres-03picalletres-07

El dia 9 de maig es va celebrar al centre el Dia d’Europa. Des del departament de llengua catalana s’hi va participar amb diversos murals sobre: contes, la presència de Sant Jordi, el significats de les banders, escriptors de diferents literatures europees o les famílies lingüístiques. Així mateix, els alumnes de l’aula d’acollida van escriure paraules en diferents llengües.

dia-europa-02

Curs 2005 – 2006

El 16 de novembre de 2005, els alumnes de 1r de batxillerat del nostre institut Dolores Blanco, María Cano, Alba Ortiz i Rafael Ramos van presentar a la llibreria La Capona de Tarragona el llibre d’Anna Tortajada Palestina, simfonia de la terra.

tortajada-051