PER QUÈ ESTUDIAR MÚSICA SI NO SERÀS MÚSIC?

Vivim en un país d’una rica tradició musical, amb excel.lents músics -creadors i intèrprets-, on celebrem  diversos festivals musicals que omplen l’aforament,   amb una oferta tant  pública com  privada de centres d’educació musical  d’excel.lència…  i tanmateix en l’ensenyament obligatori la música no sempre rep la consideració que mereixeria.

Des de fa uns 10 anys disposem d’informació científica sobre els beneficis de la música en el cervell. Llegirem amb atenció el següent document que resumeix l’estat de la qúestió:

Per què tocar un instrument si no vols ser músic?

Llegeix amb atenció aquests articles del  diari ARA i podràs contestar la pregunta que encapçala aquesta pàgina i trobar força motius per preservar l’estudi de la música en un sistema educatiu de qualitat.

 

La improvisació musical, sota el microscopi

¿Com que la música no deixa res per pensar? (Xavier Antich)

La música de les nostres vides (Xavier Antich)

En aquesta entrevista apareguda a la contra de La Vanguardia tindrem un primer contacte amb una experiència innovadora d’educació musical. Després els veurem i els sentirem en un vídeo promocional de les seves activitats.

La música de les escombreries

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *