Descobreix Catalunya

Descobreix Catalunya és un portal de turisme de Catalunya, la Catalunya nord, Andorra, la Franja i les Illes. A dins hi trobem un molt bon resum de la geografia i la història de Catalunya, breu però força complet.

Els apartats que més ens poden interessar per la seva aplicació didàctica són:
Les Vegueries: Història de l’organització territorial de Catalunya des dels orígens al segle IX, temps de Comtes i Vescomtes passant per l’origen de les Vegueries, la divisió de 1304, el decret de Nova Planta i les seves conseqüències, la divisió de les Corts de cadis, les divisions provincials de 1822 i 1833, les divisió comarcal de 1931 fins arribar a l’actualitat.
Història de Catalunya: 31 temes que abracen des del Paleolític inferior fins a la Catalunya autonòmica. Amb tres annexos: llista dels Comtes catalans, dels presidents de la Generalitat i una història d’Andorra.
L’art a Catalunya: 9 temes des de la prehistòria fins al Surrealisme i l’Avantguarda
Geografia i mapes: 14 mapes de relleu, clima i natura, territori i població, i d’activitat agrícola.

Un recurs interessant per l’àrea de Socials.

Aquest article ha estat publicat en Secundària, Socials. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *