Potser ens equivoquem, però val la pena intentar-ho

Antonio Solano ha escrit un document en castellà amb 10 preguntes amb les seves respostes per aquells que volen començar a introduir les TIC a la seva aula.

10preguntas

És un document que em sembla molt interessant. M’agrada’t sobretot la última  pregunta, per això us la tradueixo i us la copio aquí:
Amb les TIC, seré millor docent?
No. Les TIC no ens fan millors docents, de la mateixa manera que un bon bisturí làser no ens faria millors cirurgians. Les TIC ens situen en el segle XXI, davant l’alumnat i al costat d’ells. Ens permeten dissenyar una metodologia adequada als temps que vivim i en els que el docent no pot ser un mer “portador d’informació”. Usar les TIC no ens fa millors, però no usar-les diu molt poc a favor nostre, sobretot si no parem de queixar-nos del poc interès que tenen els alumnes pel món que els envolta. No podem ensenyar allò en el que no creiem, i aquesta és l’excusa d’alguns docents per a no enredar amb les TIC, però, en lloc de “objectar per principis”, és més senzill pensar que les TIC funcionen i prendre com a exemple els centenars d’experiències diverses que ja estan en marxa. El sistema té errors en punts diversos, és cert, però convé que no siguem els docents una d’aquestes esquerdes que enderroquen l’edifici. Molts dels que compartim les nostres experiències a la xarxa combatem el desànim experimentant amb noves maneres d’interacció didàctica. Potser ens equivoquem, però val la pena intentar-ho

Vist a:  Nosotros Competentes/Nosaltres Competents
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Potser ens equivoquem, però val la pena intentar-ho

  1. Gràcies per citar la font.

  2. Toni diu:

    Gràcies per la menció. Pense que hi ha molts docents que han trobat en les TIC una espurna d’il·lusió. Tractarem de seguir endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *