Katsushika Hokusai

Katsushika Hokusai (葛飾 北斎) (Edo, 12 d’octubre del 1760 – 10 de maig del 1849), conegut simplement com a Hokusai, va ser un dibuixant, gravador i pintor japonès de l’estil ukiyo-e del període Edo. En el seu temps, era el principal especialista en pintura xinesa del Japó.

Va ser autor d’una obra molt vasta, immensa i variada. Per exemple, en l’Hokusai Manga (北斎まんが, Hokusai Manga) (1814-1849), mostra la vida diària de la seva vila amb una gran exactitud i sentit de l’humor. Cal fer esment dels seus gravats de paisatges, les Trenta-sis vistes del mont Fuji (富嶽三十六景, Fugaku Sanjūroku-kei) (ca. 1830-1833) i les Cent vistes del mont Fuji (1834), que reflectien en part una fixació personal amb el mont Fuji. Van ser unes obres d’aquesta sèrie, La gran ona de Kanagawa (神奈川沖浪裏, Kanagawa Oki Nami Ura) i Fuji en dies clars (凱風快晴, gai kaze kaisei), les que van assegurar la fama d’Hokusai, tant dins del Japó com a l’estranger.

Les obres de Katsushika Hokusai

La nostra versió de les obres de Hokusai

Joan Miró

Joan Miró i Ferrà (Barcelona, 20 d’abril de 1893 – Palma, 25 de desembre de 1983) va ser un pintor, escultor, gravador i ceramista català, considerat un dels màxims representants del surrealisme.
Joan Miró és un dels pintors més destacats de l’art català contemporani.
Els nens i nenes de cicle inicial de l’escola ens hem aproprat a la seva obra a través d’algunes de les seves pintures més famoses. En el taller de pintura de novembre i desembre hem treballat Joan Miró.

Més informació del pintor a: Fundació Miró de Barcelona
Biografia de Joan Miró de wikipedia

El pintor

Els nostres dibuixos de Joan Miró

Keith Haring

Keith Haring (Reading, Pennsilvània, 4 de maig, 1958 – Nova York, 16 de febrer, 1990) fou un artista i activista social nord-americà, els treballs del qual responien a la cultura del carrer al Nova York dels anys 80.

Va ser un dels principals dibuixants de graffitti del metro de Nova York , i  va destacar pels seus personatges formats amb siluetes d’emocions molt propers als dibuixos animats. Keith Haring forma part d’una nova generació d’artistes propers al Pop Art  d’Anady Warhol.

Més informació: www.haring.com i wikipedia

En el taller de pintura de setembre i octubre hem treballat Keith Haring.

Algunes obres de l’artista:

Aquest és el nostre treball de plàstica sobre l’autor:

PLASTILINA

L’últim taller d’aquest curs ha sigut fer amb  plastilina un pingüí o un elefant, doncs és l’any de la biodiversitat, tal com vam començar el curs fent una girafa de plastilina. Aquí veiem als nostres artistes amb la seva imaginació, han fet iglús, famílies de pingüins, flors,…

ELS TALLERS

En un dels tallers de plàstica dibuixem i pintem utilitzant diferents tècniques amb els retoladors, els llapis de colors i les ceres. Hem pintat una mandala amb retoladors gruixuts, l’hem retallat i l’hem enganxat en una cartolina. Hem fet la portada de l’àlbum del primer trimestre. Constava d’un avet amb tires de paper de diari i el test fet amb un tros de fregall, a dalt una estrella fugaç pintada amb ceres blanques i grogues i vernissada amb purpurina.

Amb un regle hem fet línies en un foli per marcar diferents espais i els hem pintat de colors diferents amb ceres. Després hem agafat una cera de color negra i hem pintat a sobre tapant-ho tot. Finalment, amb un escuradent cadascú ha fet el dibuix que més li ha agradat. Perquè llueixi més ho hem envernissat i ho hem enganxat sobre un fons blanc.

Com cada any, l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Palamós ens ha convidat a participar al Concurs de cartells de l’esport. Abans de posar-nos a dibuixar vam veure una projecció de fotografies de molts esports per refrescar la memòria. El dibuix l’hem fet amb llapis de colors i retoladors. Alguns nens i nenes van pintat el fons del dibuix amb guixos de colors. Molta sort nens i nenes de cicle inicial!!!!

Treballem el puntejat amb retoladors prims i gruixuts en un dibuix relacionat amb la biodiversitat. Sembla un feina fàcil però hem de tenir molta cura perquè ens quedi un bon puntejat.

FEM PAPER

Aquest any hem fet el taller d’aprendre a reciclar, estem estudiant la importància dels arbres i sabem que el paper que tan utilitzem es fa gràcies als arbres, però hi ha altres maneres de fer el paper, reciclant paper i així no s’han de tallar tants arbres. Nosaltres hem fet paper.

EL VOLUM

En un dels tallers de plàstica treballem el volum. El primer material amb el que vam treballar va ser la plastilina, vam fer una girafa. Després vam treballar amb el fang i vam fer un espalmatori per Nadal.  Amb paper de seda, cola d’empaperar i un rotllo de paper de water vam fer un simpàtic tió.  Ara amb paper maxé hem fet titelles. Cadascú ha triat el seu personatge, hi ha reines, ànecs, gats, ratolins, formigues…

HEM TREBALLAT JACKSON POLLOCK

El curs 2009-10 els nens i nenes de cicle inicial de l’escola hem treballat el pintor americà Jackson Pollock. Aquestes són algunes de les nostre creacions artístiques. Esperem que us agradin i esperem els vostres comentaris.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/kwCdUSMoA0U" width="425" height="350" wmode="transparent" /]