THYMUS CITRIODORUS: FARIGOLA LLIMONERA

QUE ÉS:

Es tracta d’una  planta aromàtica de propietats digestives i utilitzada per les afeccions a les vies respiratòries estimula les defenses i és una excel·lent desinfectant.

Arbust petit, té una gran quantitat de fulles  de color verd i groc. Les  flors  són de color violeta les quals, juntament amb les seves fulles i branques, ens ofereixen unes intenses aromes de llimona.

ORIGEN:

La farigola és originària de la zona mediterrània i  els principals països productors són Espanya, Marroc, França, Bulgària i Hongria.

CURIOSITATS

EGIPCIS:  La utilitzaven  barrejada amb altres ingredients per embalsamar els morts.

GRECS:  La feien servir com a perfum durant els banys i la cremaven com a encens als seus temples creient que la farigola era una font de valor, és per això que també la cremaven davant l’altar dels seus déus.

ROMANS: Sembla que va ser gràcies a ells que es va estendre per Europa, ja que l’utilitzaven per purificar els espais i per donar un sabor aromàtic al formatge i als licors. EDAT MITJANA:  es posava sota els coixins per a conciliar el son i protegir-se de malsons.

USOS MEDICINALS:

La podeu fer servir contra :        la tos, bronquitis refredat, asma etc.

COM ES FA SERVIR

REMEI DE L’ÀVIA

Com preparar el remei de l’àvia contra la faringitis

 Ingredients:

1 got d’aigua
1 cullerada de farigola

1 cullerada de mel

1/2 llimona

Preparació:

Per fer la infusió de farigola: posa l’aigua a bullir amb la cullerada de farigola, quan arrenqui a bullir, apaga el foc, la deixes reposar 10 minuts i la coles.
Esprem la mitja llimona per treure’n el suc.
Quan la infusió estigui tèbia, afegeix-hi la mel i el suc de la llimona. Si afegeixes la mel i la llimona quan la infusió està massa calenta, moltes de les propietats es malbaraten.

Utilització:

T’interessa aprofitar les propietats d’aquest remei localment. Fer gàrgares amb la infusió de farigola, mel i llimona abans d’empassar-te-la és una bona estratègia, així augmentaràs el temps de contacte del remei amb la zona inflamada de la faringe. També pots beure la infusió de farigola, mel i llimona mot poc a poc, o ajundant-te d’una palleta.

Aquesta infusió la pots prendre 3 o 4 vegades al dia.

Pàgines d’on  hem obtingut la informació:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Farigola

http://coachingpersonal.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *