LAVANDA DENTATA – ESPÍGOL DENTAT

 

QUÈ ÉS?

És un Arbust que pot mesurar fins a 1,5 m. Té les branques llenyoses i  curtes, les fulles són lineals en forma de dent, per això s’anomena lavandula dentata. Té una flor en forma d’espiga de color violeta, és molt  coneguda per la seva olor.

ORIGEN

Antigament fou utilitzada pels grecs i romans per a aromatitzar els seus banys. Es sol trobar habitualment a la conca mediterrània en llocs secs on hi ha molta llum. La lavanda prefereix  les terres altes, per això abans de realitzar la plantació és convenient llaurar  bé el terreny fins a una profunditat al voltant de mig metre. Floreix des de mitjans de la primavera fins a finals d’estiu.

CURIOSITATS

La tradició oral dels pobles de la mediterrània diuen que la lavanda neteja fins les ferides de l’ànima.

USOS MEDICINALS

Va bé pels grans. Pots aplicar una gota d’essència de lavanda en el gra. És molt bon cicatritzant i  es pot aplicar directament a la ferida. És de les poques plantes segures que es  pot fer servir durant l’embaràs afavorint la relaxació i el benestar. En general ajuda a calmar els mareigs i les nàusees.

COM ES FA SERVIR?

Planta ornamental utilitzada en jardins o balcons. S’utilitza  com a  perfum, ambientador,antisèptic, oli per provocar la son, per fer medicaments, etc.
Ens pot ajudar a dormir bé posant unes gotes d’oli essencial al coixí.També calma les picades de mosquits i d’altres insectes.


REMEI DE L’ÀVIA


Per l’insomni

Col · locar una bosseta de flors seques de lavanda sota el coixí o unes gotes d’oli esencial.

 Per a les infeccions de la pell

Diluir 4 gotes d’essència d’espígol, 3 gotes d’arbre de te i 3 gotes de camamilla  en20 ml d’oli d’ametlla i aplicar mitjançant suau massatge sobre la zona afectada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *