QUE ÉS:
Es tracta d’una planta aromàtica de propietats digestives i utilitzada per les afeccions a les vies respiratòries estimula les defenses i és una excel·lent desinfectant.
Arbust petit, té una gran quantitat de fulles de color verd i groc. Les flors són de color violeta les quals, juntament amb les seves fulles i branques, ens ofereixen unes intenses aromes de llimona.
ORIGEN:
La farigola és originària de la zona mediterrània i els principals països productors són Espanya, Marroc, França, Bulgària i Hongria.
CURIOSITATS
EGIPCIS: La utilitzaven barrejada amb altres ingredients per embalsamar els morts.
GRECS: La feien servir com a perfum durant els banys i la cremaven com a encens als seus temples creient que la farigola era una font de valor, és per això que també la cremaven davant l’altar dels seus déus.
ROMANS: Sembla que va ser gràcies a ells que es va estendre per Europa, ja que l’utilitzaven per purificar els espais i per donar un sabor aromàtic al formatge i als licors. EDAT MITJANA: es posava sota els coixins per a conciliar el son i protegir-se de malsons.
USOS MEDICINALS:
La podeu fer servir contra : la tos, bronquitis refredat, asma etc.
COM ES FA SERVIR
REMEI DE L’ÀVIA
Com preparar el remei de l’àvia contra la faringitis
Ingredients:
1 got d’aigua
1 cullerada de farigola
1 cullerada de mel
1/2 llimona
Preparació:
Per fer la infusió de farigola: posa l’aigua a bullir amb la cullerada de farigola, quan arrenqui a bullir, apaga el foc, la deixes reposar 10 minuts i la coles.
Esprem la mitja llimona per treure’n el suc.
Quan la infusió estigui tèbia, afegeix-hi la mel i el suc de la llimona. Si afegeixes la mel i la llimona quan la infusió està massa calenta, moltes de les propietats es malbaraten.
Utilització:
T’interessa aprofitar les propietats d’aquest remei localment. Fer gàrgares amb la infusió de farigola, mel i llimona abans d’empassar-te-la és una bona estratègia, així augmentaràs el temps de contacte del remei amb la zona inflamada de la faringe. També pots beure la infusió de farigola, mel i llimona mot poc a poc, o ajundant-te d’una palleta.
Aquesta infusió la pots prendre 3 o 4 vegades al dia.
Pàgines d’on hem obtingut la informació: