Tot el cicle

SETMANA CULTURAL

La setmana cultural d’aquest curs ha anat destinada a treballar les Festes de Maig de Badalona. Les Festes de Maig són el conjunt d’activitats que se celebren al voltant del dia 11 de maig, Sant Anastasi (copatró de la ciutat).  Els actes es resumeixen en activitats de cultura popular i tradicional catalana i programacions de música, teatre, infantil, etc.

Al llarg d’aquest dies hem conegut i treballat les tradicions i el folcklore de la nostre ciutat com ara; la llegenda de Sant Anastasi, hem fet tallers de sardanes amb el Jordi de la colla sardanista de Badalona, de castells amb la Colla Micaco i de ball de bastons amb els bastoners de Canyet. A més,  hem menjat “tornemis”, hem investigat i jugat amb els dissenys dels dimonis que n’hi hagut al llarg dels anys i amb un jocs de taula en referència a tot el que la nostra ciutat ofereix al llarg d’aquests dies de festes.

A més, hem cercat i investigat sobre els elemenst festius d’aquest any; el programa de les festes, el mocador i el dimoni.

Per encetar aquestes jornades culturals, els pròxims dies anirem a una exposició titulada els Forjadors de les Festes i també visitarem el dimoni d’aquest any, que ja tenim plantat a la platja dels Pescadors.

Bones festes a tothom!!!!!

DESCOBRIM LA SERRA DE MARINA!

Aquest dijous 3 de novembre tot el cicle superior hem anat a visitar diferents punts de la Serra de Marina. Vam anar des de l’escola caminant  fins el primer punt, l’Aqüeducte de Ca l’Alemany, on vam haver d’intentar mesurar-lo entre tots els membres del nostre equip cooperatiu. Després ens vam disposar, amb els nostres mapes, a buscar la manera d’arribar al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Allà vam fer una activitat per conèixer una mica més sobre aquest històric edifici i seguidament vam fer una gimcana pels voltants per buscar un missatge secret! Ens ho vam passar molt bé!!

La sortida va acabar aquí per la pluja, no vam poder anar a l’últim punt del nostre recorregut, la Creu de Montigalà.  Ens va quedar per fer l’última de les activitats… però de totes maneres va ser un dia molt divertit i vam gaudir molt de la natura. Us deixem unes imatge del nostre dia.