Visita de l’ONG Sahara Ponent

L’alumnat de cicle superior hem llegit el llibre PALABRAS DE CARAMELO que tracta d’un nen sord anomenat Kori, que viu en  un campament de refugiats saharauis  situat una part del desert d’Algèria. Tot llegint el llibre vam adonar-nos que la vida al desert no és gens fàcil, i molt menys per a un nen sord.

Per tal de conèixer de més a prop la situació,  vam rebre la visita de la Kafia i la Maria de l’ONG “Sahara Ponent”. La Katia, nascuda en un d’aquests campaments, i que actualment estudia a Lleida i durant l’estiu retorna al campament. Des de ben petita, i gràcies a una família acollidora, cada estiu el passava a Lleida. Gràcies a la solidaritat d’aquesta família lleidatana, actualment pot estudiar a Lleida.

Ens va explicar per què els saharauis són un poble refugiat, un poble que viu lluny del seu territori des de fa gairebé 40 anys.  Al mateix temps ens anava contant la seva experiència i també ens va ensenyar fototgrafies dels campament.

Ens va agradar molt!

 Josep Galindo, Sergi Falcó, Khawla Janouari i Abril Font, alumnes de 6è

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *