Viatge a la prehistòria

Els alumnes de 5è hem estat treballant la prehistòria durant aquest darrer trimestre. Per introduir-nos més en el tema, les mestres han organitzat tres excursions: la primera al Museu de Lleida, la segona al Camp d’Aprenentatge de Sant Llorenç de Montgai i per últim als Vilars d’Arbeca.
Al Museu de Lleida,  els guies, ens va explicar l’hominització, és a dir l’evolució dels primats durant la prehistòria fins arribar a l’homo sàpiens. Vam poder veure les restes arqueològiques i reproduccions, que s’han trobat a les nostre comarques, com ara les pintures del Cogul o bé un mosaic trobat en una casa romana a Albesa.
Durant l’estada aSant Llorenç de Montgai, vam fer un viatge al passat,  per entendre millor la forma de vida dels nostres avantpassats durant el paleolític i neolític: com fabricaven les eines, vivendes, con feien el foc.Vam participar en tres tallers: fer d’arqueòlegs del passat, talla de sílex i pintures rupestres.
Finalment als Vilars d’Arbeca, vam poder veure les restes d’un poblat iber i així poder imaginar con era i com vivien.
Tot seguit us explicarem detalladament cada excursió.

Visita al Museu de Lleida.

El passat divendres 22 de maig vam anar al Museu de Lleida. Allí ens van ensenyar i explicar moltes coses sobre la prehistòria i l’Edat antiga.
Primer vam anar en una sala on hi havia molts elements i informacions sobre els homínids i la prehistòria en general. Ens van ensenyar com van evolucionar els homes prehistòrics, què menjaven, les armes, amb què caçaven i algunes peces amb les quals feien ceràmica .
Després vam passar cap a una sala, on ens van explicar quan vam començar a ser homo sapiens: vam observar moltes eines, i el progrés de com van millorar altre eines polides.
Més endavant, vam arribar a l’Edat antiga on vam observar monedes, escuts i una espasa d’ aquella època.
A continuació, ens van dir que abans de fer les monedes s’intercanviaven les coses que feien, és a dir, feien comerç d’intercanvi: si un pagès o ramader volia una falç i el ferrer volia llet s’ho intercanviaven, i així es feia el comerç en aquella època. Al final ens va explicar la història de la medusa que ens va agradar molt.
Va ser una excursió molt divertida, i vam complementar molta informació amb el tema que estàvem fent a classe.

 

Excursió al Camp d’Aprenentatge de Sant Llorenç de Montgai

  Dimarts 26 de maig, vam anar a Sant Llorenç de Montgai amb molta il•lusió d’aprendre més coses sobre la prehistòria. Un cop allí ens van explicar què faríem, i ens va semblar molt divertit. Ens vam dividir en dos grups, 5è A i 5è B. Inicialment, 5è B vam anar a una cabana neolítica, on ens van ensenyar d’una manera divertida i peculiar, com vivien, quins estris feien i com els feien servir. A continuació, vam descobrir un poblat paleolític, on ens van explicar l’evolució dels homínids: com era la vida dels primers humans. Tot seguit, ens vam ajuntar 5è A i 5è B per fer una recerca de restes de la prehistòria. A més a més, després de dinar, ens van transmetre l’art del paleolític i vam fer les nostres pròpies pintures rupestres. Finalment, vam fer un taller on ens van ensenyar a treballar el sílex per fer el nostre ganivet i emportar-nos-el. Per acabar, vam tornar a l’escola amb l’emoció d’haver gaudit d’un dia divertit i fabulós, i amb la sensació d’haver après moltes curiositats sobre el passat. Va ser un dia esplèndid i inoblidable.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *