Quan vaig començar les meves pràctiques en un institut recordo a un grup d’alumnes amb moltes ganes per descobrir coses noves. Els encantava aprendre i era una veritable delícia estar a classe amb ells, ja que mostraven un gran interès per tot. Sé que en els nostres instituts es dona una importància real a la llengua anglesa i la seva gramàtica (encara que ara hi ha un equilibri creixent en quant a més diversitat de continguts per part de molts professors), i no tant a la literatura. Així que vaig voler crear una activitat que fos divertida i -per què no- fins i tot emocionant com a introducció a la literatura anglesa.

El Detectiu Phillips

Algunes de les activitats.

Com podrien els estudiants conèixer una part de les obres en anglès? Molts dels títols dels llibres serien completament nous per a ells … Així que vaig decidir crear una aventura infogràfica en forma de pàgina web (sense gaires coneixements al respecte, això sí (⊙_⊙;)). Teníem un personatge malvat, una criatura similar a un lladre que robava obres meravelloses de la literatura per destruir-les i els alumnes d’aquesta aventura haurien de salvar-les. Per primera vegada, volia utilitzar elements característics dels videojocs per veure si encertava amb aquesta activitat gamificada. Així que vaig idear un sistema de punts, nivells i fins i tot una botiga on podien canviar les seves monedes. Per descomptat, tot això era bastant rudimentari, però va servir!

Aprenent sobre els gèneres literaris.

Descobrint alguns llibres en anglès.

Vaig calcular malament el temps, ja que van acabar molt abans del previst (estaven tan enganxats que no volien parar). Al final, però, s’ho van passar molt bé i van aprendre tot el que m’havia proposat, que era l’objectiu d’aquesta activitat. Per això va quedar un final obert, ja que seguint la mateixa trama podem crear més activitats que animin els alumnes a aprendre més sobre la literatura o altres temes.

El sistema de punts.