Una mà de contes

El programa produït per Televisió de Catalunya i adreçat al públic infantil, Una mà de contes ha adaptat, d’ençà de l’any 2000, un centenar de contes provinents de les tradicions culturals més diverses, combinant la literatura oral i escrita amb la il·lustració, les arts plàstiques i la música.

A “Una mà de contes” una veu en “off” explica un conte mentre es veu com s’il·lustra amb tècniques pictòriques diverses: aquarel·la, dibuix, collage… El procés es mostra en pla curt, de manera que només es veu la il·lustració i les mans de l’artista plàstic; d’aquí el nom d'”Una mà de contes” i de les agrupacions de cinc en cinc, com els dits de la mà.

A la seva web hi trobareu més de 100 contes amb eines i propostes didàctiques per fer desenvolupar la creativitat i endinsar-se en el món de l’art i la literatura infantils.

La web s’estructura en tres àmbits:

– Els contes. Els contes; recull indexat de contes (per origen geogràfic, per personatges, …) amb els quals es pot interaccionar.

Tallers interactius on-line de dibuix, de retall i composició, de subtitulat i de contes il·lustrats. A través de diversos tallers, els nens i nenes podran estimular la seva imaginació dibuixant un conte, experimentant amb diferents tècniques artístiques, subtitulant-lo a altres llengües, reescrivint les històries o creant personatges i contes nous.

El Blog d’una mà de contes, amb notícies relacionades amb el projecte.

Cliqueu sobre la imatge per accedir-hi

contes.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà