Treball de blocs a primaria

Vaig encetar el treball dels blocs amb els alumnes de Primària com una eina per incentivar la participació d´aquestos a activitats d´Educació Física. Mitjançant la publicació d´articles on ells són els protagonistes, es veuen en foto i vídeo, han anat sorgint propostes d´ells mateixos.El següent pas és ensenyar-los a pujar fotos, audio i vídeo.

Per pujar fotos, primer s´han de desar al servidor, o exportar des d´internet, també hi ha la possibilitat d´”empegar” la URL des d´un servidor extern com el flickr. Si el desem, una vegada fet, pitjarem envia i sortirà al nostre article, on li donarem el tamany desitjat i la situació que el volem a l´article.

Per pujar el vídeo, i mentrestant no estem donats d´alta al servei de Audio i vídeo de la Xtec, podem donar-nos d´alta al Youtube.es on podrem pujar el vídeo i posteriorment copiar l´”embed “(codi HTLM que ens permitirà que aparegui el vídeo a reproduïr al nostre article, si entrem al youtube el veurem al reproduïr un vídeo al costat dret d´aquest), s´ha d´empegar a l´article seleccionant la pestanyeta codi anteriorment.

Per pujar audio (podcast), es pot seguir els mateixos passos que el vídeo, i copiar l´embed de cançons o fitxers d´audio que pujarem a servidors com www.esnipes.com, www.goear.com, i altres més que buscant al google (podcasting) trobarem.

Per veure alguns exemples de bloc i de com es treballa us deixo el de la zer http://blocs.xtec.cat/zerpallarsjussa. on hi ha un enllaç al d´Educació Física http:zereducaciofisica.blogspot.com o un exemple d´un bloc d´un club esportiu http://elblogdelcbtremp.blogspot.com

Si teniu algun dubte de configuració del bloc o qualsevol dubte, o us puc ajudar en qualsevol cosa, deixeu el comentari i jo o la Teresa ens ficarem en contacte.Somriure

Diego Roldan. ZER Pallars Jussà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà