Vam iniciar la visita de la Barcelona modernista a la porta del Palau de la Música . Allà ens esperava la nostra guia . Vam repassar els antecedents històrics al moviment modernista i fixant-nos bé en la façana del Palau de la Música , vam observar en viu i en directe les seves característiques que ja havíem treballat a l’aula. Vam recordar el nom de l’arquitecte de l’edifici Lluís Domènech i Montaner i vam entendre que el Palau va ser obra de molts artístes: vidrers, esculptors, mosaicistes…
L’Orfeó Català, fundat per Lluís Millet, el va fer construir per acollir els seus cantaires i va ser finançat per subscripció popular, amb diners de la burgesia culta i amant de la música. ( Llegeix la seva història en aquesta auca.)
Vam d’esmorzar a l’entrada exterior del Palau, amb un solet que s’agraïa i per grups vam passar a mirar una mica el seu interior: la cafeteria situada al “foyer” i les escalinates d’accés a la Sala de concerts.
Des de allà van continuar la visita pel passeig de Gràcia a la Mançana de la Discòrdia , on s’hi troba la mostra de tres estils de modernisme.
Més amunt ens vam parar de nou davant de la Pedrera ,vam llegir les lletres de dalt la façana i ens vam imaginar l’heura que mai no es va posar als balcons.
Amb l’autocar vam anar cap a la Sagrada Família , observant de passada la Casa de les Punxes.
Ens vam recrear una estoneta davant la façana del Naixement, alhora que recordàvem les característiques gaudinianes i les seves influències. També ens vam entretenir buscant els cargols que donen suport a les columnes del temple. També vam observar la façana de la Passió i les esculptures fetes per Josep Maria Subirachs . Era l’hora de dinar i per acabar el nostre recorregut vam anar al Parc Gúell.
El dia ens va acompanyar força i el vam aprofitar al màxim. Alguns era la primera vegada que veien algunes de les obres triades.
Aquí teniu unes fotos de la nostra jornada de treball