Visita a la Barcelona Modernista – 6è

Vam iniciar la visita de la Barcelona modernista a la porta del Palau de la Música .  Allà ens esperava la nostra guia . Vam repassar els antecedents històrics al moviment  modernista i  fixant-nos bé en la façana del Palau de la Música , vam observar en viu i en directe les seves característiques que ja havíem treballat a l’aula. Vam recordar el nom de l’arquitecte de l’edifici  Lluís Domènech i Montaner i  vam entendre que el Palau va ser obra de  molts artístes:  vidrers, esculptors, mosaicistes…

L’Orfeó Català, fundat per Lluís Millet,  el va fer  construir  per acollir els seus cantaires   i va ser finançat per subscripció popular, amb diners de la  burgesia culta i amant de la música. ( Llegeix la seva història en aquesta auca.)

Vam d’esmorzar a l’entrada exterior del Palau,  amb un  solet que s’agraïa i per grups   vam passar a mirar una mica el seu interior: la cafeteria situada al “foyer” i les escalinates d’accés a la Sala de concerts.

Des de allà van continuar la visita pel passeig de Gràcia a la Mançana de la Discòrdia , on s’hi troba la mostra de tres estils de modernisme.

Més amunt ens vam parar de nou davant de la Pedrera ,vam llegir les lletres de dalt la façana i ens vam imaginar l’heura que mai no es va posar   als balcons.

Amb l’autocar vam anar cap a la Sagrada Família ,  observant de passada la Casa de les Punxes.
Ens vam recrear una estoneta davant la façana del Naixement,  alhora que recordàvem les característiques gaudinianes i les seves influències. També ens vam entretenir buscant els cargols que donen suport a les columnes del temple. També vam observar la façana de la Passió i les esculptures fetes per Josep Maria Subirachs .  Era l’hora de dinar i per acabar el nostre recorregut vam anar al Parc Gúell.

El dia ens va acompanyar força i el vam aprofitar al màxim. Alguns era la primera vegada que veien algunes de les obres triades.

Aquí teniu unes fotos de la nostra jornada de treball

Aquest article ha estat publicat en , General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *