Comença la Festa!!

Ja ha arribat el Rei Carnestoltes a la nostra escola, estem molt contents i l’anem a veure al vestíbul on ens farem fotos amb ell.

  • Després mirarem les fotos i parlarem una mica de les seves característiques i de les consignes que se’ns ha donat.
  • Conectarem, mitjançant el xat,  amb l’escola del poble del costat i així veurem també com és el seu Rei Carnestoltes i quines ordres els han donat a ells. Qué divertit!!!
  • Entrarem a http://www.PetitaXarxa.cat/carnaval on ens explicaran més coses sobre aquesta festa a Catalunya i a la resta del món, cadascú podrà triar on vol anar i saber com es celebra allí,  també mirarem a veure què en sabem i si contestem bé les preguntes, podrem jugar a disfressar al Non i altres jocs .
  • Cantarem i ballarem cançons relacionades amb el Carnestoltes : Ara arriba el Carnestoltes, Avui fem una festa, Febrer a l’inrevés i El Carnestoltes, quan les haurem après bé farem l’enregistrament amb l’Audacity.
  • A l’aula de Psicomotricitat jugarem a disfressar-nos, farem un montatge amb un llençol i un projector i jugarem amb les ombres amb el propi cos i també amb titelles confeccionats amb cartolina negra i paper de seda que anirem projectant i veient els diferents personatges. També farem una desfilada de disfresses i farem fotografies.
  • Anirem a l’aula d’informàtica un cop per setmana i ho farem amb mig grup, per tant seran 3 sessions cada grup i estaran dedicades a treballar el Carnestoltes,  farem jocs com:

https://clic.xtec.cat/projects/carnaval9/jclic.js/carnaval9.jclic

http://www.edu365.cat/infantil/jocs/flipbook.swf

http://www.edu365.cat/primaria/contes/contes_spc/carnaval/index.htm

http://www.edu365.cat/infantil/jocs/caps.htm

https://clic.xtec.cat/projects/lletres/jclic.js/index.html

  • Treballarem amb les beebots amb petit grup,  a les cuadrícules posarem imatges de disfresses i tindrem unes targetes amb el nom d’aquestes, un nen agafarà una tarjeta i l’altre haurà de programar la beebot per a que arribi al lloc corresponent.
  • Durant la setmana anirem seguint les ordres del Rei Carnestoltes i l’alumnat anirà fent fotos de tot el què va passant.
  • Confeccionarem la nostra disfressa, aquest curs la temàtica és un menjar típic català, cada curs en tria un de diferent.