EL PAISATGE OCEÀNIC

                                          EL PAISATGE OCEÀNIC.

 -El paisatge oceànic es troba a Europa, Amèrica del Nord, Xile  Argentina, Austràlia, Tasmània i Nova Zelanda. Però és a les franges costaneres.

 -El seu clima és temperat perquè es troba a les franges costaneres i estan afectades per vents costants que passen sobre els oceans, evaporen molta aigua, i aquesta aigua cau en forma de pluja suau i persistent.

L´acció de l´ocèa suavitza les temperatures, de manera que no són gaire rigoroses, i presenten poques diferències entre les estacions.

 -Els rius tenen el cabal molt abundant i regular per les pluges contínues.

 -Les temperatures suaus i les pluges contants permeten que al paisatge oceànic hi creixin boscos de fulla caduca. Aquests arbres perden les fulles quan comença el fred.

Quan en una zona hi ha boires persistents, la humitat és molt alta o els vents són molt violents, en comptes de boscos hi creix una vegetació de matoll espinós anomenada landa.

La formació vegetal més característica del paisatge oceànic és el prat, que sorgeix després de la tala.

 -La seva fauna als boscos de fulla caduca, hi viuen mamífers i diversos ocells. A les landes hi habiten petits rosegadors i un gran nombre d´ocells.

 La relació dels humans amb el medi es segons el grau d´ocupació humana:

    A l´Europa Occidental, la regió Atlàntica té una àrea molt poblada, i els boscos són molt abundats i han deixat pas a prats, al bestiar i a camps de blat.

    La costa Occidental d´Amèrica del Nord i el Sud de Xile i d´Argentina són àrees poc poblades, hi ha poca abundància de boscos encara poc explotats.

    A Austràlia, Tasmània i Nova Zelanda, l´herba és molt abundant i permet la cria extensiva de ramaderia.

 

 

Aquest article s'ha publicat dins de TEMA 6 CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *