CC00 no trenca la unitat sindical

ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE L’EDUCACIÓ

A LA COMUNITAT EDUCATIVA CATALANA

ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

CCOO NO TRENCA LA UNITAT SINDICAL

Les CCOO de Catalunya desmenteixen de forma total i rotunda les diverses notícies publicades en diferents mitjans de comunicació el 16 de febrer en el sentit de que CCOO i UGT trencaven la unitat sindical, després de les mobilitzacions contra les Bases de la LEC del passat 14 de febrer.

CCOO, des del moment que la conselleria va fer públiques les bases per a la Llei d’Educació de Catalunya, va fer pública la seva posició d’oposició clara a les propostes sobre el sistema educatiu exposades al document i la seva oposició a la variació de condicions laborals de les persones que treballem en l’educació sense negociació prèvia amb els sindicats representatius.

Així mateix vam expressar públicament la voluntat i la legitimitat de CCOO per negociar la futura llei de Catalunya en dos àmbits, un de sociopolític en el marc del Pacte Nacional per l’Educació (PNE), i un altre de sindical amb totes les organitzacions representatives.

Davant la negativa del Departament d’Educació a obrir negociació en cap dels dos àmbits vam iniciar les mobilitzacions en l’àmbit laboral, en una estratègia d’unitat sindical amb UGT, USTEC-STEs, ASPEPC i CGT, i vam iniciar una línia de pressió conjunta amb 13 de les entitats signants del Pacte Nacional (les patronals no van voler-hi col·laborar).

Aquestes són les dues línies que mantenim actives mentre la conselleria no mostri un canvi en les seves decisions respecte a la LEC.

Així es va fer palès quan la mateixa tarda del dia 14 vam fer una roda de premsa unitària amb tots els sindicats responsables de la mobilització on de manera unànime vam situar la necessitat, davant l’èxit incontestable de la vaga i les manifestacions, d’una resposta del Departament en el sentit de retirar les propostes del document de bases i d’obrir negociacions. Vam manifestar així mateix que continuaríem treballant conjuntament i prepararíem les mobilitzacions que fossin necessàries si el Departament es negava a negociar.

En sentit anàleg, vam enviar conjuntament amb 13 de les entitats signants del PNE, una carta al conseller el dia 15 de febrer. En aquesta carta se li reitera la petició que es reuneixi la comissió de seguiment del pacte per concretar i aclarir el paper dels signants del PNE en el debat i tramitació de la LEC i per fer el seguiment preceptiu de la resta d’acords del PNE .

Acreditem les afirmacions que fem amb les còpies dels següents documents:

  1. Carta signants del PNE, de 25 de gener (+)
  2. Carta de CCOO a la conselleria, de 6 de febrer, amb el document de Consideracions de CCOO al Document de Bases per a la LEC (+)
  3. Carta dels signants del PNE de 15 de febrer(+)

Les CCOO de Catalunya no hem canviat de posició. Ans al contrari, advertim seriosament al conseller que si continua buscant solament el suport de les patronals de l’ensenyament, les mobilitzacions continuaran i creixeran. Exigim al conseller que abandoni la tossuderia i que reflexioni en bé de l’educació i en bé de Catalunya:

 

No té cap sentit fer una Llei d’Educació per Catalunya contra l’opinió dels professionals de l’educació que, necessàriament, hauran d’aplicar-la. No té cap sentit fer una llei d’educació que malbarata els acords aconseguits en el PNE, quan el compromís de desenvolupar la LEC és un acord del propi pacte.

Aprofitem l’avinentesa per desmentir d’altres afirmacions que aquests dies han aparegut en diversos mitjans de comunicació: no és veritat que els sindicats no representem ningú, no és veritat que els mestres no sabem llegir, no és veritat que la mobilització vagi funcionar a mig gas, no és veritat que el conseller ens hagi ofert negociacions.

Finalment volem deixar clar que les posicions i declaracions de CCOO són només les què signa CCOO i que trobareu sempre puntualment al web www.ccoo.cat/ensenyament.

16 de febrer de 2008

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà