EDUCACIÓ ASSISTIDA: CELEBREM LA MONA AMB EL TOM

El dijous 21 de març vam celebrar la Mona amb el Tom a la sessió d´Educació Assistida.

Els objectius de la sessió eren:  conèixer la recepta de la mona i ordenar els passos a seguir , utilitzant també textos amb pictogrames, identificar i recordar els ingredients del taller, conèixer i gaudir de la celebració d’una festa tradicional, tot utilitzant al Tom com mediador de l´activitat.

Les diferents sessions s´estructuren habitualment en 4 moments, que en aquest cas son el següents:

  1.  Rutina d’inici: Ens saludem, preguntem que vam fer a l’anterior sessió amb el gos i repartim tasques. Posem l’arnès i anem a buscar aigua
  2. Activitat d’aprenentatge: Una vegada hem explicat com es fa una mona, i què necessitem, farem de cuiners/es elaborant una mona pel Tom. Podrem decorar-la i buscar les lletres del nostre nom per personalitzar-la.. Recordem els passos seguits i els ordenarem a la fitxa d’aprenentatge.
  3. Activitat lúdica: Gaudim fent-nos fotos i donant-li la Mona al Tom. 
  4. Rutina de comiat (pentinar i acariciar el gos, i acomiadar-nos).

Us deixem un video on podeu veure com disfrutem amb aquesta activitat.

 

BENVINGUT TOM!!!

QUÈ ÉS I QUÈ PRETENEM AMB L´EDUCACIÓ  ASSISTIDA?

La  intervenció assistida  amb animals és un programa d’ activitats pensades per procurar una millora física, emocional, social, cognitiva o educativa en les persones.

L’Educació Assistida amb Animals aprofita la capacitat de les mascotes per facilitar el nostre aprenentatge i  ens permet accedir a infants i persones que d’una altra manera es tancarien en si mateixos.

El més important de l´activitat és el vincle afectiu i de confiança que es crea entre les persones i els animals. Tant els animals domèstics com els humans som éssers socials que busquen el suport d’una comunitat o grup familiar. Aquesta activitat està pensada  per ensenyar a l’ alumnat amb  jocs o activitats en les quals intervenen els animals entrenats. La finalitat és adquirir  conceptes o habilitats, donar suport emocional ,  augmentar l’autocontrol , promoure comportaments socials positius i millorar capacitats físiques .

Compartim algunes de les imatges de la primera sessió que vam dur a terme a l´escola el dijous 8 de febrer,

 

ENGEGUEM L´HORT ESCOLAR!!

Aquest trimestre l’alumnat del SIEI ha posat en marxa l’hort escolar .
Des del mes de febrer i durant tot el curs, treballarem setmanalment en la cura de l’hort. Hem començat per la neteja de l’espai després de tot l’estiu d’inactivitat, hem anat al mercat a comprar les plantes, les hem plantat  estem preparant els cartells de cada espècie i ara toca cuidar-les!
Hem plantat enciams, espinacs, maduixes i herbes aromàtiques. Serà emocionant anar observant i descobrint el creixement de les plantes i, sense cap mena de dubte, al final recollir els fruits de tot l’esforç.

Hola, món!

Benvingut/da al Bloc del SIEI de l´Escola Comtes de Torregrossa!

Des del curs 2019-2020, l’escola compta amb un nou recurs educatiu que facilita el camí cap a l’escola inclusiva: el SIEI.

Aquest suport dona resposta a l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de limitacions molt significatives, tant en el funcionament intel·lectual com en la conducta adaptativa.

Amb el suport intensiu es pretén que aquest alumnat tingui els recursos necessaris que li permetin participar en les activitats generals del dia a dia a l’aula i al centre, juntament amb el seu grup de referència.

En aquest raconet anirem compartint amb vosaltres les diferents activitats i adaptacions que anem fent dia a dia.

Ens veiem aviat!!!