Trobada intercontinental del SHERE ROM A L’ESCOLA

dissabte 14 de novembre de 2009

El dimecres dia 10 de novembre, ha tingut lloc la V Trobada d’intercanvi d’experiències dels centres que participen al programa “Shere Rom a l’escola”. Els professionals de Catalunya que hi participen s’han trobat per mitjà de la videoconferència amb els equips de la Universitat de San Diego Califòrnia i Mèxic DC. La trobada organitzada entre els centres educatius que realitzen el projecte “Shere Rom a l’escola”, l’equip d’Investigació DEHISI i l’EAP de Sant Martí ha volgut ser un espai de reflexió i d’intercanvi col.laboratiu entre ells i amb els equips de Mèxic i de Sant Diego (Califòrnia) . Ha tingut lloc a la Sala d’actes dels Serveis Centrals del Departament d’Educació.
Les aportacions d’àmbits tan llunyans en l’espai com propers en formes de treball, han donat idees per a noves actuacions i també la gran satisfacció de trobar punts de contacte entre els diferents professionals. La inauguració de la trobada per part de la M.Martinez Degana de la Facultat de Psicologia de la UAB i J.Vivancos Cap de les Tecnologies per a l’aprenentatge(TAC) del Departament d’Educació, ha marcat la importància del que es feia i el suport a una metodologia inclusiva i col·laborativa que té en les TIC una eina facilitadora de la comunicació i de l’èxit acadèmic de l’alumnat .
Les aportacions de: P.Guzmán de l’escola Baldomer Solà, E.Ribes de l’escola C.Arenal, R.Ruiz de l’escola Bernat de Boïl, C.Diaz de l’Institut Barri Besòs han aprofundit en aspectes concrets de la recerca. Les intervencions varen anar precedides de l’enfocament psicopedagògic de M. Aldámiz-Echevarría de l’EAP de Sant Martí i la l’aportació sobre apropiació del model per part del centres de J.L.Lalueza de la UAB. Les intervencions de S.Rojas Universitat de Mexic “Promoviendo la alfabetización funcional e informativa en niños a partir de la elaboración de historias digitales” i “La cultura comunitaria de los niños y la formación en competencias necessarias para el s.XXI” de O.Vazques des de University of California- S.Diego van donar una completa visió del tema.
Aquesta trobada i la facilitat que la plataforma Moodle exposada per M.Padró del grup DEHISI pot aportar al projecte, han permès establir aspectes comuns aixi com obrir possibilitats de treball a nivell d’alumnes i de professors molt interessants entre els països participants.
Per veure un petit reportatge premeu AQUÍ
Per a poder veure en vídeo algunes de les intervencions que es van fer a la reunió, premeu AQUÍ