Lliurament del VII Premi comarcal de Treballs de Recerca

gup-premiats2 vista-general

El divendres 28 de maig va tenir lloc, a l’Auditori de Cervera, l’acte de lliurament del VIIè Premi comarcal de Treballs de Recerca al qual van optar un total de 12 treballs, corresponents a alumnes de Batxillerat dels tres Instituts de la comarca.

Com a novetat, enguany hi havia dues modalitats de concurs: Ciències i Tecnologia, d’una banda i Humanitats i Ciències Socials, de l’altra.

En la modalitat de Ciències i Tecnologia, el primer premi va correspondre al treball sobre Conrear per cremar ? Estudi de la viabilitat de la planta de biomassa proposada al municipi de Talavera , del qual són autores les alumnes Marina Codina, Carlota Delgado i Ona Sociats, de l’INS Antoni Torroja. El treball va ser tutoritzat pel profesor Ramon Pollina.

El segon premi va ser per al treball sobre Recuperació de plata de residus fotogràfics per a la fabricació de reflectors solars, de l’alumne de l’INS Guissona, Dídac Sellés. La tutoria del treball és dels professors Andreu Marsal i Anna Tarragó.

Va obtenir accèssit Sara Argerich Bergadà, alumna de l’INS Guissona. El treball, Prototip d’un senzill braç robòtic capaç de donar menjar a un usuari, estava dirigit pel professor Andreu Marsal.

En la modalitat d’Humanitats i Ciències Socials, el primer premi va correspondre al treball sobre Les eleccions municipals de Cervera al llarg del segle XIX, del qual és autora l’alumna Dúnia Trilla, de l’INS Antoni Torroja. El treball va ser tutoritzat per la professor a Josefina Boquet.

El segon premi va ser per al treball sobre La xocolata, de l’alumna de l’INS La Segarra, Laura Martínez. La tutoria del treball és del professor Josep Gelonch.

Va obtenir accèssit Víctor Pérez, alumne de l’INS La Segarra. El treball, Els primers anys de la construcció de la Seu nova de Lleida: 1761-1763, estava dirigit per la professora Elena López.

Finalment van obtenir el reconeixement la resta de treballs finalistes: El timó de la Segarra (autora: Laura Niubó, de l’INS La Segarra, tutora: Dolors Rosich), Gluten no, gràcies (autora: Sara Matías, de l’INS La Segarra, tutora: Dolors Rosich), Arquitectura rural: vida i història; intervenció i futur (autores: Judit Figueras i Isabel López, de l’INS A. Torroja, tutora: Sílvia Pascual), L’evolució de la condició femenina i la realitat que aquesta viu (autora: Andreea Hapa, de l’INS Guissona,  tutor: Lluis Puigtió), Què representa l’aprenentatge d’una segona llengua (autora: Laia Morera, de l’INS Guissona, tutora: Estela Sánchez) i Un personatge desconegut: el mostassaf. Necessitat de control en el mercat (autora: Judit Gassó, de l’INS A. Torroja, tutor: Joan Sabaté)

La convocatòria estava organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics, del SE de la Segarra i hi han col·laborat el Consell Comarcal de la Segarra, l’Ajuntament de Cervera, l’Ajuntament de Guissona i l’entitat La Caixa, de Cervera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *