Aquí teniu les receptes del taller de pastissos que vam fer amb els nens. Estaven molt bons! Proveu-los de fer…
BUNYOLS ÀVIA NIDA (BRUNO)
INGREDIENTS
– 1 got d’aigua
– mantega
– sal
– 1 got de farina
– 5 ous
– oli
– sucre
– crema de cacao
ELABORACIÓ
S’escalfa l’aigua per desfer la mantega, a continuació es barregen tots els ingredients.
Es faran petites boles i es fregiran en un recipient una mica fondo. Quan estaran fregides totes es posarà una mica de sucre per sobre i s’hi posarà una mica de crema de cacau a dins.
Que aprofiti!!!!
Coc de iogurt de la iaia Lourdes (Úrsula)
INGREDIENTS (Les mesures són el pot de iogurt).
– 4 ous
– 1 iogurt de llimona
– 1 mesura d’oli
– 2 mesures de sucre
– 3 mesures de farina
– 1 sobre de llevat
PROCÉS
S’aboquen els ous i el iogurt en un bol. S’hi afegeix l’oli, el sucre, la farina i el llevat. Es remena bé i es posa a la safata amb paper.
Es cou al forn.
Bon profit!
ROSQUILLES TIETA ANTÒNIA (NOA)
Avui l’Antonia ens ha ensenyat a fer rosquilles.
Hem utilitzat els següents ingredients:
- 1 tassa d’oli.
- 2 tasses de sucre
- 1 tassa de llet
- 1 copa d’anís
- 4 ous
- 1 sobre de llevat
- 1 tub d’essència de llimona
- 750 grams de farina
- 1 bol per barrejar-ho tot
Hem ficat tots els ingredients en un bol i ho hem amassat fins que la pasta no s’enganxava a les mans.
Desprès hem anat agafant porcions de pasta per fer les rosquilles i quan han estat totes fetes, l’Antònia les ha pres a casa per fregir-les.
Què bones!!!!
COC DE L’AVI PEP (QUERALT)
INGREDIENTS
– 1 got i mig de suc de taronja natural.
– 8 cullerades soperes de sucre.
– 6 cullerades soperes d’oli de gira-sol.
– 2 sobres de llevat.
– 1 got i mig de farina.
– mantega pel motlle.
PREPARACIÓ
– Engegar el forn a 180º abans de començar.
1r. Es prepara el suc de taronja i es posa en un bol.
2n. S’afegeix la farina.
3r. Posem l’oli, el sucre i el llevat.
4t. Ho remenem amb la batedora.
5è. Posem mantega al motlle, així no s’empegarà.
6è. Aboquem la massa al motlle.
7è. Posar-ho al forn, dalt i baix a la safata del mig, durant 35 minuts a coure.
8è. Treure el motlle i deixar que es refredi per menjar-lo.
Bon profit!
Bunyols de vent: Àvia Fina (Gemma)
Avui, es el primer dia de la Setmana Cultural, i per aquest motiu, la senyora Fina Pons, l’avia de la Gemma, ha vingut a l’escola a ensenyar-nos a fer bunyols de vent.
RECEPTA:
INGREDIENTS: MATERIAL:
-Llet, ¼ de l -Cassola petita
-150g de mantega -Cullera de fusta
-200g de farina -Bàscula
-Un pessic de sal -Paella
-Sucre
-4 ous
-1l d’oli de gira-sol
– En primer lloc, cal posar el ¼ de l de llet a la cassola petita, juntament amb els 150g de mantega, una cullerada de sucre i el pessic de sal.
– A continuació, s’ha de col·locar la cassoleta en un fogó, per escalfar i desfer la barreja, a continuació es llença la farina fins que quedi una massa compacta.
-Després, s’ha de deixar refredar.
-Un cop la massa refredada, s’ha d’afegir els 4 ous, i ho hem de remenar amb força. Els ous els tirarem i els barrejarem d’un en un.
-Tot seguit, s’ha de posar 1l d’oli de gira-sol a la paella, i quan aquest comenci a fregir, hi afegim la mescla.
– Poc a poc, la massa es dividirà en boletes que s’aniran girant i fregint.
-Aleshores, les traiem de la paella i finalment, les passem pel damunt del sucre.