Receptes tallers de pastissos

Aquí teniu les receptes del taller de pastissos que vam fer amb els nens. Estaven molt bons! Proveu-los de fer…

BUNYOLS ÀVIA NIDA (BRUNO)

INGREDIENTS

– 1 got d’aigua

– mantega

– sal

– 1 got de farina

– 5 ous

– oli

– sucre

– crema de cacao

ELABORACIÓ

S’escalfa l’aigua per desfer la mantega, a continuació es barregen tots els ingredients.

Es faran petites boles i es fregiran en un recipient una mica fondo. Quan estaran fregides totes es posarà una mica de sucre per sobre i s’hi posarà una mica de crema de cacau a dins.

Que aprofiti!!!!

Coc de iogurt de la iaia Lourdes (Úrsula)

INGREDIENTS (Les mesures són el pot de iogurt).

– 4 ous

– 1 iogurt de llimona

– 1 mesura d’oli

– 2 mesures de sucre

– 3 mesures de farina

– 1 sobre de llevat

PROCÉS

S’aboquen els ous i el iogurt en un bol. S’hi afegeix l’oli, el sucre, la farina i el llevat. Es remena bé i es posa a la safata amb paper.

Es cou al forn.

Bon profit!

ROSQUILLES TIETA ANTÒNIA (NOA)

Avui l’Antonia ens ha ensenyat a fer rosquilles.

Hem utilitzat els següents ingredients:

  • 1 tassa d’oli.
  • 2 tasses de sucre
  • 1 tassa de llet
  • 1 copa d’anís
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat
  • 1 tub d’essència de llimona
  • 750 grams de farina
  • 1 bol per barrejar-ho tot

Hem ficat tots els ingredients en un bol i ho hem amassat fins que la pasta no s’enganxava a les mans.

Desprès hem anat agafant porcions de pasta per fer les rosquilles i quan han estat totes fetes, l’Antònia les ha pres a casa per fregir-les.

Què bones!!!!

COC DE L’AVI PEP (QUERALT)

INGREDIENTS

– 1 got i mig de suc de taronja natural.

– 8 cullerades soperes de sucre.

– 6 cullerades soperes d’oli de gira-sol.

– 2 sobres de llevat.

– 1 got i mig de farina.

– mantega pel motlle.

PREPARACIÓ

– Engegar el forn a 180º abans de començar.

1r. Es prepara el suc de taronja i es posa en un bol.

2n. S’afegeix la farina.

3r. Posem l’oli, el sucre i el llevat.

4t. Ho remenem amb la batedora.

5è. Posem mantega al motlle, així no s’empegarà.

6è. Aboquem la massa al motlle.

7è. Posar-ho al forn, dalt i baix a la safata del mig, durant 35 minuts a coure.

8è. Treure el motlle i deixar que es refredi per menjar-lo.

Bon profit!

Bunyols de vent: Àvia Fina (Gemma)

 

Avui, es el primer dia de la Setmana Cultural, i per aquest motiu, la senyora Fina Pons, l’avia de la Gemma, ha vingut a l’escola a ensenyar-nos a fer bunyols de vent.

RECEPTA:

INGREDIENTS:                                                MATERIAL:

-Llet, ¼ de l                                                                   -Cassola petita

-150g de mantega                                                         -Cullera de fusta

-200g de farina                                                            -Bàscula

-Un pessic de sal                                                           -Paella

-Sucre

-4 ous

-1l d’oli de gira-sol

 

–  En primer lloc, cal posar el ¼ de l de llet a la cassola petita, juntament amb els 150g de mantega, una cullerada de sucre i el pessic de sal.

– A continuació, s’ha de col·locar la cassoleta en un fogó, per escalfar i desfer la barreja, a continuació es llença la farina fins que quedi una massa compacta.

-Després, s’ha de deixar refredar.

-Un cop la massa refredada, s’ha d’afegir els 4 ous, i ho hem de remenar amb força. Els ous els tirarem i els barrejarem d’un en un.

-Tot seguit, s’ha de posar 1l d’oli de gira-sol a la paella, i quan aquest comenci a fregir, hi afegim la mescla.

– Poc a poc, la massa es dividirà en boletes que s’aniran girant i fregint.

-Aleshores, les traiem de la paella i finalment, les passem pel damunt del sucre.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *