Activitats Limònium

Cada curs, la nostra escola realitza uns tallers relacionats amb el medi ambient, LIMÒNIUM. Un equip de professionals es desplacen al centre per fer diferents tallers per cursos i dificultat. A continuació us ho detallem per cicles.

Educació Infantil

Hola famílies!

Hem fet dos tallers molt interessants.

El primer hem tastat cinc tipus de verdures: la pastanga, la carxofa, el porro, l’enciam i el pebrot! Hem parlat de què ens menjavem d’aquestes verdures: les arrels, les fulles, la flor o el fruit i el que ens aportaven. Després cadascú ha pintat una verdura i l’hem enganxada al lloc que corresponia de l’arbre que ens havia portat la Mònica.

El segon taller hem vist a la PDI diferents plagues d’insectes que piquen. La Mònica ens ha explicat coses molt interessants i després hem anat al gimnàs a fer un joc molt divertit.

Ha estat un matí molt profitòs i hem après moltes coses. Aquí us deixo un petit recull de fotos.

Taller insectes

Taller toca-toca

Cicle Inicial

Els nens  i nenes de Cicle inicial vam fer dos tallers molt interessants:

Primer taller: FEM SUC DE TARONJA!

Tots els nens i nenes de la classe, per parelles, van fer suc de taronja.

Vam parlar de les propietats i de les vitamines que ens aporta el suc i de la importància de prendre cada dia fruites i verdures.

Alguns de nosaltres no volíem suc, però vam tastar-lo i, fins i tot, vam repetir!!

Què bo és el suc de taronja natural!

Segon taller: TOCA TOCA

Tan sols tocant amb les mans havíem d’endevinar els aliments que estaven amagats i que formen part de la nostra dieta: pa, arròs, peix, plàtan, donut, formatge…

Desprès vam parlar de quins cal menjar a diari i quins només de tant en tant.

Ens ho vam passar molt bé!

Taller sucs

Taller toca-toca

Cicle Mitjà

Els alumnes de cicle mitjà vam fer dos tallers referents a l’alimentació.

Al primer taller ens van donar unes imatges i havíem de parlar sobre el seu origen i si eren pròpies de la nostra alimentació mediterrània o no. També vam fer un petit taller de tast, ens van tapar els ulls i vam tastar diferents aliments, entre ells: enciam, pebrot, ceba, pa amb oli, pastanaga, poma i formatge. A continuació vam anar a la sala polivalent a fer un joc per saber quins aliments ens ajuden al nostre cos, energètics, hidrats de carboni, proteïnes, calci,… Va ser molt divertit.

L’altre taller consistia en diferenciar el menjar preparat i el menjar fet a casa, amb més dedicació i utilitzar aliments del nostre entorn. Tots vam arribar a la conclusió que s’ha de menjar bé i de manera saludable. Hi havia uns cartells amb informació i havíem de fer un petit qüestionari, el vam fer molt bé!!!

Taller dieta mediterrània

Taller fast food- slow food

Cicle Superior

A Cicle Superior, ens van ensenyar com conservar el menjar. Al mateix temps, ja s’estaven escaldant els tomàquets per poder fer l’activitat seguent: Conserva de tomàquet!

A l’acabar l’explicació, van començar a pelar els tomàquets escaldats i extreure el millor de l’aliment. Ho vam posar en un recipient de vidre, vigilant que no quedès oxigen a dins. Ho vam tapar ben fort, i ho vam deixar al bany Maria, perquè no entrès aire, i així no es fes malbé. Finalment els vam decorar amb mocadors de colors i etiquetes i els vam posar al rebost de la classe.

Després del pati, ens esperava una activitat nova i igual de divertida. En Pere (el nostre monitor), ens explicà algunes coses sobre l’alimentació saludable i no tan saludable, i vam analitzar alguns aliments aprenent a llegir les etiquetes i coneixen molts dels ingredients que no sabíem (colorants, greixos animals, vegetals…).

Vam aprendre moltes coses, i va ser molt divertit!

Taller de conserva

Taller etiquetatge

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *