SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ PER A FAMÍLIES “INFOESCOLA·
RECOMANACIONS INTERNET SEGURA
Internet contribueix a satisfer moltes de les necessitats de la societat actual i, ha generat una sensibilització especial per protegir els menors, col·lectiu especialment vulnerable.
Els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Tarragona vol facilitar informació per prevenir als adolescents i els joves, per informar-los, conscienciar-los i alertar-los dels perills de la seva utilització i facilitar deu consells per a un ús adient i segur per a infants i adolescents:
- No enviar fotografies si no es coneix el destinatari.
No facilitar ni publicar, mai, les dades personals.
Desar en secret la vostra contrasenya.
Si fas coneixences noves, expliqueu-les als pares.
No obriu ni llegiu missatges ni fitxers que us enviïn desconeguts.
No us cregueu tot el que es diu a Internet.
Controlar la llista de contactes.
Ensenyar als pares les pàgines web que es visita.
Sortir del xat si algú molesta i tancar la web si us far sentir malament.
Conèixer persones de la xarxa, consultar als pares o un adult.
Us adjuntem dos documents editats des del cos de Mossos d’Esquadra que poden ser de la vostra utilitat.
FILLS, RESPONSABILITAT I AUTONOMIA
Les tasques de casa ens poden ajudar a organitzar-nos i també a fer que els nostres fills i filles participin en el dia a dia. D’aquesta manera els donem una responsabilitat que els pot proporcionar autonomia.
Aquí teniu una proposta del què podrien fer, segons d’edat:
EL VALOR DE L’ESFORÇ
De vegades es pot estar disposat a fer un esforç, tenir una gran motivació, i veure un final que val la pena, però diversos impediments poden frustrar aquests desitjos.
La fundació espavila intenta inculcar els valors de l’esforç pel desenvolupament de la pròpia persona, donar les pautes de motivació i fer entendre que el resultat final pot ésser molt satisfactori. I al mateix temps ajudar dins les possibilitats econòmiques i humanes de la fundació perquè els possibles impediments no frustrin els desitjos.
La FUNDACIÓ ESPAVILA ha realitzat un estudi per conèixer les causes del fracàs escolar. Tot plegat forma part del Projecte Millorem, que també vol donar resposta en forma de propostes per millorar i seguir endavant.
Us adjuntem un document on les famílies i els mestres tenen un bon grapat de punts de reflexió.
L’EDUCACIÓ ÉS COSA DE TOTS
Trobareu l’estudi al complet si feu clic AQUÍ.
HO HE PROVAT TOT, PERÒ NO EM FAN CAS…!
Diu el professor Ramon Casals que no hem de limitar constantment el joc i l’espontaneïtat dels nens, però sí que entenguin que hi ha uns límits innegociables. En parlem amb Clara Darder, educadora social, terapeuta familiar en Gestalt, PNL, pedagoga sistèmica i directora del centre ISAF (Institut de Salut i Assessorament per a la Família); i amb Ramon Casals, professor de l’Institut IES Leonardo da Vinci de Sant Cugat, i autor de “L’aventura de ser pares” i “Ser pares: l’aventura diària”. Escoltem per començar la reflexió del professor Rafael Bisquerra, catedràtic d’Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona. I acabem el programa amb l’espai ‘Escola d’emocions’ amb la psicòloga Pilar Arlàndiz, parlant de la por, i amb l’espai ‘Educar per la felicitat’, amb Daniel Gabarró, psicopedagog, mestre i director de Boira Editorial.
Podeu escoltar aquest i altres programes de l’OFICI D’EDUCAR A:
http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-de-viure/lofici-deducar-lart-de-posar-limits/audio/828942/