Terratrèmol i tsunami a Japó

El terratrèmol de Sendai de 2011 va ser un sisme que va tenir lloc el divendres 11 de març de 2011 i que va assolir una magnitud de 8,9 a l’escala de Richter. L’epicentre del terratrèmol es va localitzar sota mar, davant les costes de l’illa de Honshu, a 130 kilòmetres a l’est de Sendai, a la prefectura de Miyagi, al Japó. El terratrèmol va durar uns 2 minuts.

Després del sisme es va generar una alerta de tsunami per a la costa pacífica del Japó i altres països, inclosos Nova Zelanda, Austràlia, Rússia, Guam, Filipines, Indonèsia, , Hawaii, , Estats Units, Taiwan, Amèrica Central, Mèxic i en Sud-amèrica, Colòmbia, Perú, Equador i Xile. L’alerta de tsunami emesa per Japó va ser la més greu en la seva escala local d’alerta, el que implica que s’esperava una onada de 10 metres d’altura. Una onada de 0,5 metres va colpejar la costa nord del Japó. L’agència de notícies Kyodo ha informat que un tsunami de 4 m d’alçada havia colpejat la Prefectura d’Iwate al Japó. Es va observar un tsunami de 10 metres d’altura a l’aeroport de Sendai, a la Prefectura de Miyagi, que va quedar inundat, amb onades que van escombrar cotxes i edificis a mesura que s’endinsaven en terra. Viquipèdia.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/GJAtwPW6Ivo" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *