Per què no ploren els japonesos?

Cacera del Tresor

https://sites.google.com/site/terratremol11/

no-ploren

Durant els últims dies hem vist moltes imatges dels danys causats pel terratrèmol i el posterior tsunami al Japó: edificis, vaixells, cotxes, foc, inundacions, carreteres… No obstant això, no hem vist plorar, no hem vist morts, ni sofriment. Però, és que els japonesos no ploren?

Els japonesos contenen només les seves emocions negatives per una raó: el respecte, no ofendre a qui els envolten. Les nostres emocions, el nostre dolor pot importunar o augmentar el dolor de l’altre i la cultura japonesa es basa en el respecte al proïsme i en el bon funcionament del grup.


En la mitologia japonesa, tots els comportaments que resulten en relacions positives amb els altres són premiats mentre que les accions individualistes o antisocials són condemnades. Exterioritzar el sofriment implica carregar d’energia negativa als que ens volen o simplement ens envolten. Per això no veiem imatges de morts ni de patiment. Per això, des de la nostra cultura llatina observem sorpresos el que no entenem, la contenció a l’hora d’expressar sentiments negatius com la tristesa i el dolor. Però actualment, això està canviant una mica en les joves generacions de japonesos que aprenen a plorar també per fora.

Què en penseu?

plora-japo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *