Les eines per fer videotutorials

Al web disposem d’algunes eines online que ens permeten la captura i edició directa de pantalles o seqüències de treball per a la creació d’aquests tutorials. Val a dir que no sempre obtenim els resultats esperats i depenem de la xarxa o del servei dels mateixos programes. Una d’aquestes eines és Screentoaster que curiosament fa uns quants dies que no funciona. L’altra és el Goview amb la que he fet aquest petit videotutorial de registre al programa. Disposa d’un editor molt senzill i sovint li costa carregar la presentació

Amb tot prefereixo els programes que treballen en local, encara que després s’hagi de buscar un servidor de vídeo per allotjar-hi les produccions. En aquest sentit és molt recomanable el programa Wink tant per les possibilitats de captura com d’edició posterior.

En aquest videotutorial podeu veure les primeres passes per treballar amb el programa.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/UGrC211XETc" width="408" height="306" wmode="transparent" /]

Aquest article s'ha publicat dins de Entorn Personal d'Aprenentatge, videotutorials i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Les eines per fer videotutorials

 1. Dolça diu:

  Hola Pep, acabo de trobar el teu blog.
  Els tutorials també es podrien fer amb l’eina d’enregistrar de la PDI de l’Smart. No sé si les altres PDI tenen aquesta eina, m’imagino que sí. També funciona amb l’ordinador personal sense estar connectat a una PDI.

 2. jcullell diu:

  Hola Dolça, tens raó, de fet la Mimio també disposa d’una eina d’enregistrament. De totes maneres m’inclino pel programa Wink ( http://www.debugmode.com/wink/ ) sobretot per l’edició posterior que pots fer del videotutorial.

 3. Jbotia diu:

  Hola Pep:

  Totalment d’acord amb tu amb això del wink. Fa temps que l’utilitzo i es el millor que hi ha per varies raons:

  1.- Pots editar-lo posteriorment com tu dius
  2.- En una pantalla pots sintetitzar 2 o 3 minuts de vídeo
  3.- Pots fer que es pugui navegar per ell amb els botons típics del vídeo i anar endavant enrerra i enllaçar amb un altre video tutorial.
  4.- El problema que dius amb el swf el pots solucionar amb el format factory que es programari totalment (una passada, i no deixa marques d’aigua, ja veuràs) lliure i que t’el pots baixar aquí http://www.formatoz.com/
  Un consell. El moviment del ratolí en el wink, jo personalment no l’utilitzo, distreu molt i no aporta res. El que si va molt bé són els botons de navegació.

 4. Jbotia diu:

  Rectificació. HO sento, el format factory pot convertir altres formats a swf però no a l’inrevès.

 5. jcullell diu:

  Merci, ho provaré!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *