Xarxes d’afinitat o xarxes de coneixement

Poc a poc i sense aturador, l’ús  de la xarxa ha esdevingut imprescindible per a les nostres relacions socials i laborals. La nostra motxilla digital es va omplint i sovint se’ns fa petita per a pode-hi posar les eines noves (velles l’endemà) que apareixen cada dia.

Eines, que potser es quedaran dins o llençarem al cap d’un temps. Les raons són molt diverses i sovint van lligades a la “moda” del nostre grup social.

Per rentar hi ha molts sabons al mercat i no sempre fem servir el que deixa la roba més  neta!

En aquesta caòtica espiral de la xarxa apareix un concepte interessant que pot posar una mica d’orde a tot plegat.  Entenent que en les relacions socials hi ha aprenentatge informal i que aquest pot esdevenir coneixement, el concepte d’Entorn Personal d’Aprenentage (EPL) vol recollir aquesta nova manera d’entendre l’aprenentatge.

Els EPL es defineixen com els sistemes que ens ajuden a prendre el control i la gestió del nostre propi aprenentatge. Destaca la importància de les connexions entre aquests sistemes com a nucli veritable de la creació de coneixement.

ple

A la pàgina dels MicroTAllersTAC del SE del Tarragonès fan un tractament exhaustiu del tema.

Aquest article ha estat publicat en Per rumiar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *