3 comentaris a “Aquil·les a Mitos y Leyendas

 1. Després d’haver vist el vídeo, els alumnes de 2n de BAT m’agradaria que responguessiu en forma de comentari les següents qüestions:
  -Qui són els pares d’Aquil·les?
  -Què fa la mare per evitar el seu destí?
  -A quina guerra lluita el nostre heroi i quina n’és la causa?
  -Recordes el judici de Paris? Què és?
  -En quina obra de la literatura grega es parla d’aquesta guerra?
  -Qui dirigeix les tropes troianes i qui les gregues?
  -Per què Aquil·les abandona la batalla? I per què torna?
  -Com mor?
  -Com s’acaba la guerra?

 2. Aquil·les, fill de la deessa Tetis i del mortal Peleu, tenia un el destí escrit del primer moment que va néixer, però la seva mare en un intent de lluitar contra el destí el va remullar a les aigües del riu del Oblit agafant-li per els talons, ja que si un mortal es remullava en aquestes aigües es tornaria immortal. El nostre heroi va créixer i va afrontar la guerra més important i la guerra que acabaria amb la seva vida motivada perquè Eris, la deessa de la Discòrdia, no va ser convidada a les noces de Tetis i Peleu, despitada va llançar una poma d’or enmig del convit amb una llegenda que deia “per la deessa més bella”. Atenea, Hera i Afrodita van pretendre que la poma era per a cadascuna d’elles i van demanar l’opinió de Zeus. Zeus tement entrar a la disputa va nomenar jutge a París que era un príncep troià que havia viscut aïllat a la muntanya Anada. Les tres deesses es van presentar davant Paris, acompanyades pel déu Hermes, missatger models déus. Hera li va prometre el poder sobre Àsia, Atenea li va oferir la saviesa en la guerra i Afrodita l’amor de la dona més bella, Helena l’esposa del rei Menelau. Paris va lliurar la poma a Afrodita.
  Al cap del temps Paris va raptar a Helena i va provocar la guerra més famosa de l’antiguitat, la guerra de Troia
  Aquests esdeveniments estan redactats a l’obra d’Homer, a la Ilíada, on ens explica que les tropes Troianes estan dirigides per el germà gran de Paris, Hector i les gregues per Agamèmnon rei de Micenes i germà de Menelau. Per culpa d’Agamèmnon que ha raptat el botí de guerra d’Aquiles, una jove princesa Troiana fa que decideixi posar fi a la guerra però una nit el mateix Agamèmnon li porta el cos sense vida de Pàtrocle, llavor amb rabia decideix tornar a la guerra i venjar al seu amant que ha sigut assassinat per Hèctor, que més tard es mort per Aquil·les.
  Però la gran victòria grega no es gràcies a Aquil•les, sinó per la imaginació d’un general grec que vol tornar a casa i te l’idea de construí un cavall de fusta perquè penetrés els murs Troians, en aquella mateixa nit, els grecs es fan amb la ciutat. I com el destí va volguera Aquil•les va morir en la guerra de Troia a mans de les fletxes del jove Paris que van impactar en el seu taló, la part que no es remullar en el riu de l’Oblit.

 3. Aquil·les era fill del mortal Peleu i la deessa Tetis. Malgrat ser fill d’una deessa, des del moment en que va néixer la seva mare sabia que per participar en una guerra acabaria morint. Per tal d’evitar aquest succés, va decidir agafar el seu fill i ficar-lo dins les aigües del riu de l’Oblit per tal de convertir-lo en immortal, però això no va servir de res ja que es va quedar sense mullar la part del taló, i a causa de ser aquesta part la que no va mullar-se, va ser el motiu de la mort d’Aquil·les. El nostre heroi va haver de lluitar a la guerra de Troia, el conflicte bèl·lic més important de l’història de Grècia , i el fet que va condicionar el seu punt de partida va ser el Judici de Paris.
  El Judici de Paris va tenir lloc quan en les noces de Tetis i Peleu van anar tots els déus olímpics i deesses excepte la deessa Eris, que era coneguda com la deessa més colèrica i avar. Encara que no va ser convidada, Eris es va presentar a la celebració i va llençar una poma d’or on a la part exterior posava “per a la deessa més bella”. Tres de les deesses assistents al casament, Hera, Atena i Afrodita van discutir sobre quina de les tres era la més guapa, però com no es van posar d’acord van fer-li decidir a Zeus. Aquest al veure’s en un compromís, va considerar que el millor seria fer-li jutjar al noi més guapo de Grècia, Paris, que en aquell moment estava pasturant a la muntanya. Les tres deesses van aparèixer on es trobava Paris i van explicar-li el que havia de fer. Després d’escoltar les paraules d’aquestes, va decidir que abans de prendre cap decisió, volia veure-les a les tres per separat però que havien de presentar-se davant d’ells nues, i davant la idea de Paris, ho van fer.
  Per tal de ser escollides, cadascuna d’elles van oferir-li diverses proposicions: Hera va oferir-li saviesa, Atena territoris de l’Orient i per últim Afrodita l’amor de la dona més bella, i finalment es va decantar per Afrodita, ja que així era l’únic mode d’aconseguir l’amor de la dona més guapa de Grècia, Helena, i després de descobrir que ella era una noia casada, va raptar-la i aquest va ser el detonant principal de la guerra de Troia.
  L’obra literaria que recull aquesta història es l’Ilíada, una epopeia grega escrita per Homer en el segle VIII aC, on narra com va desenvolupar-se aquesta guerra. La guerra de Troia va ser un conflicte entre grecs i troians, sent dirigida per Hèctor, el germà de Paris en el bàndol troià i per Agamènnon i Menelau en el bàndol grec. Després que Agamènnon segrestés a Briseida, una de les noies pertanyents al bàndol d’Aquil·les, aquest va decidir retirar-se de les tropes per tal que no es continués raptant més noies. Però una nit, quan Agammènon va portar-li el cos de Pàtrocle, un lluitador al qui ell li tenia bastant estima ,amb tota la ràbia que tenia al seu interior va emprendre’s un altre cop cap a la guerra i va matar a Hèctor.
  Un cop ha mort Hèctor, els grecs decideixen construir un cavall de fusta per endinsar-lo com a regal dins de la muralla de Troia. Els troians tot i ser una mica desconfiats, van acceptar el regal i el van fer entrar, i quan ja era dins, van començar a sortir del seu interior, tots els grecs i com a resultat a matar-los per poder fer-se amb la ciutat, i tal com ja estava previst, aquesta guerra va acabar amb la mort Aquil·les a causa d’una fletxa que París va llençar-li al taló.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *